שאלה

גם רבי נחמן..

אומר שמותר לעשות שחוק ושמח אבל לא להגיע לידי ליצנות..לא לצחוק בצורה שפוגעת במישהו אחר או אפילו בעצמך.. זאת אומרת אפשר לעשות צחוק ולשמוח אבל לא לשכוח להפעיל את הראש באותו הזמן..

אמיתי 21

New member
את יודעת עיקר הטעות של נדב ואביהו

עמ"י עש"ו זה היתה השמחה בזמן שהם הקריבו אש זרה , אמרה מריה ולשמחה מה זו עשה השאלה כאן מתי אדם מגיע לגבול ?

הגבול עובר..

מתי שהשמחה מתנגדת לאיזשהו איסור או כשהיא כבר פוגעת באדם עצמו.. נתן ואביהו חטאו בגלל שנסחפו עם השמחה עד ששכחו את ההלכה... ואדם שישמח בלי גבולות יכל לפגוע באחרים שזה גם אסור או אפילו לפגוע בעצמו ע"י התנהגות שהיא ממש לא לעניין... אני חושבת שבלי הרבה להתפלסף כל אחד יודע איפה הגבול הזה בין החיובי לשלילי בקטע של שמחה..אם אתה נמצא עם עיניים פתוחות אתה רואה איפה הגבול נמצא.. אז אין בעיה לשבת עם עצמך ולרקוד ולשמוח אבל כשאתה רואה שהשמחה כבר הופכת למשהו רע למשהו שמלגלג על אחרים או פוגע במישהו אז אתה צריך לעמוד על המשמר ולשים תמרור עצור...

bozi

New member
חכמים היזהרו בלשונכם

הטעות של נדב ואביהוא יש על זה הרבה הסברים זה לא כל כך פשוט כמו שכתבתה כי אסור לנו לשכוח שהם היו צדיקים גדולים במעלה מאוד

bozi

New member
והלאוי שזאת תהיה הבעיה

שלי . לחפש עצות איך לצמצם את השמחה

JFK3

New member
איך זוכים ללב נשבר

שלום לך שמעתי בשם אנ"ש שאי אפשר להגיע לשעה של לב נשבר בהתבודדות בלי 23 שעות של שמחה בעבודת ה איש איש עלפי מדרגתו. כלומר היכולת להרגיש את כאב חטאנו מתוך התבוננות עמוקה נעוצה ביכולתנו לקיים את העצה הנוספת של שמחה בנקודות הטובות שאנו זוכים במהלך היום. אך כאשר אין אנו מחשיבים את אותם נקודות בוודאי שהדרך במורד העצבות סלולה. נקודה למחשבה.

../images/Emo51.gif

תודה על כל התשובות המחכימות שלכם, מקווה שאני באמת יצליח להעזר בהם. וjfk3 - באמת נקודה למחשבה...

למעלה