אבל אם תשאלי אותי- אין הרבה הבדל. בעקרון הפסקה אמורה להיות פרידה לזמן מוגבל ולאחר מכן חזרה אבל זה לא תמיד ככה. ופרידה דווקא אמורה להיות סופית, לתמיד. וגם זה לא תמיד ככה.
פרידה-אחד או שני הצדדים בקשר מרגיש/ה שהקשר אינו טוב לו/לה עוד, ומחליט לסיים את הקשר הרומנטי, לפעמים יוצאים מזה חברויות אמיצות ולפעמים פשוט שני הצדדים מתרחקים והופכים לזרים. הפסקה-היא החלטה של של שני הצדדים בקשר,לרוב זה צעד מנע לפני פרידה, מאפשר לבחון את הקשר קצת "יותר מרחוק",לרוב זו בקשה חד צדדית והצד השני פשוט מגלה הבנה או מקבל את זה כי חבל לו/לה לאבד את הקשר. בזמן הפסקה אהבה עדיין קיימת ובני הזוג עדיין מחוייבים אחד לשני מתוך מחשבה שאחרי ההפסקה יחזרו להיות שוב ביחד. לתובנות נוספות בנושא הייתי ממליץ על הסדרה "חברים"
401- The One With The Jellyfish כשרייצ'ל ורוס חזרו להיות יחד והיא כתבה לו מכתב בן 18 עמודים front and back!!! ואח"כ כשהם היו בחדר שלה והתווכחו הוא צעק את זה
הפסקה לזמן מוגבל בכונה לחזור אחר-כך, ופרידה לתמיד. אני חושב, שגם בהפסקה חשוב לשמור על קשר מינימלי כמו לדבר לפעמים. לפעמים אנשים צריכים זמן לפרטיותם להיות לבד, וצריך לכבד זאת. כשמחליטים שממש לא מתאימים ואין אהבה, נפרדים או מרחיקים את הקשר.
מבחינתי פרידה היא הסוף של הקשר. הפסקה היא כאילו אתנחתה שבה אדם אחד או שני בני הזוג מבקשים זמן "שקט" לבחון דברים. מבחינתי הפסקה היא תמיד בריחה (מיותרת). פרידה לפעמים יכולה לנבוע מבריחה ול]עמים ממקומות עמוקים יותר.