שאלה

shtuty

New member
שאלה../images/Emo35.gif

איך היחסים שלכן עם הסבתא? (מצד אמא)

שאלה מאוד מעניינת.

ובמין צירוף מקרים שכזה, בדיוק היום נתקלתי באתר ששמו "אני והסבתא". בתור "דור שני" של בנות ללא אם, לא הכרתי את אם אמי. היא נפטרה כשאמי הייתה בת 10, בגיל 33 בלבד... הכרתי את סבתה, הסבתא-רבא שלי,אבל הייתי בת 5 כשהיא נפטרה, כך שאני לא ממש זוכרת אותה. סבתי מצד אבא שיבדל"א, לעומת זאת, באה לגור איתנו לאחר שאמי נפטרה, וסייעה המון בגידולי. המון. אבל לא על כך שאלת, אז אספר על כך בפעם אחרת. ובינתיים, הנה שיר נורא חמוד של חגית בנזימן, שאותו מצאתי בקובץ השירים הזה על סבתא וסבא: כשאמא הייתה קטנה/ חגית בן זימן כשסבתא תבוא הנה שוב, אלך לי אתה לפנה לדבר על דבר-מה חשוב, על אמי, כשהייתה קטנה. אם ידעה לעשות אז מקלחת, אם אכלה רק מעל לצלחת, אם סדרה היא תמיד את החדר, אם לבשה גם מעיל וגם סוודר, אם הרשו לה לראות רק "סיר פלא או גם את "חיים שכאלה", אם בבקר שטפה גם פנים, אם ותרה לאחים הקטנים ובכלל אם שמעה בקולם של כל הגדולים...? ואחר-כך, מחר, כשאימא תאמר: "נעמה תסדרי" או כזה מין דבר – אומר לה שסבתא אומרת, "גם את לא היית אחרת".

gcnet

New member
לא זכיתי להכיר אותה

לצערי הרב =[ היא נפטרה חצי שנה לפני שנולדתי

chemical sister

New member
מורכבים מאוד

לאחר שאמא נפטרה, די מהר כל המשפחה ניתקה איתנו קשר ומשום מה די התחילה לשנוא את אבא שלי ולהתכנר לו. עם הזמן גם סבתא שלי. יש ביניהם מין סכסוך בלתי מוסבר וכל אחד מאשים את השני בנתק. לא היה לי חשוב להיות בקשר עם אף אחד ממשפחה של אימי, חוץ מסבתי. אני משתדלת לבקר אותה פעם בכמה זמן ולדבר איתה בטלפון בערך מדי שבוע כי אני יודעת שזה מאוד חשוב לה, והיא מאוד מדגישה את זה כל פעם שאנו מדברות. הקטע העצוב הוא שבעבר, שאימי עוד חיה, באמת היינו בקשר מצויין והיינו גם יותר קרובים מבחינה גאוגרפית כך שממש כל הזמן היא היתה אצלנו אנחנו אצלה. עם זאת, קשה לי לבקר אותה, יש שם המון תמונות של אימי, וסבתי עצמה נראית כל כך עצובה... הלוואי שזה היה יכול להיות יותר פשוט. אני מתנחמת בזה שבכל פעם שאנו מדברות או שאני מבקרת אותה היא אומרת לי כמה היא שמחה ומאושרת על כך, לפחות אם את מעט השמחה הזאת אני יכולה לגרום לה בגילה (83+), אז אני מרוצה. מלבד זה, היא פולנייה, על כל המשתמש מכך אז זה אף פעם לא פשוט
(תאכלי עוד משהו, מתי תתחתני ועוד...
)

כרגע רק סבתא נשארה לי

היא בבית אבות והיא אפילו לא מזהה אותי, שביקרתי אותה , היא שאלה את שמי עניתי לה דקלה, אז היא אמרה שם יפה... עצוב כי אחרי המוות היא היתה סבתא שכל מה שרציתי קבלתי ממנה ,סבתא פעילה כזו, אבל כנראה שהזקנה גרמה לשחכה...חבל... מי יודע אם אני יביא לה תמונות היא תיזכר... שבת שלום לכולן

לא הכרתי אותה.

היא נפטרה כשאמא שלי הייתה צעירה בגיל 14, אחרי שאבא שלה נרצח עם קום המדינה... ומצד אבא שלי גם אמא שלו נפטרה מהמחלה בגיל צעיר.. אני אפילו לא יודעת מה זה סבים...

fox28

New member
תשובה

לצערי הרב,אין לי סבתא משני הצדדים סבתי מצד אמי ז"ל נפטרה כשהייתי בת 5 וסבתי השנייה נפטרה לפני 8 שנים מיכל

MIF2004

New member
סבתא שלי...

סבתא שלי מצד אמא עזבה את כל מה שהיה לה בחיים כשאמא שלי נפטרה, ועברה לגור איתנו וגידלה אותי והיתה הדמות הכי קרובה לאם שהיתה לי. סבתא שלי נפטרה לפני שנתיים וחצי, וכשזה קרה ממש הרגשתי שהתייתמתי בפעם השנייה. אני חושבת שאת כל מה שאני כן יודעת מיד ראשונה על אמהות, על דאגה ואהבה ונתינה של דמות אם זה מה שקיבלתי מסבתא שלי. אין ספק שהרבה פעמים זה לא היה מספיק והרגשתי עדיין את החסך העמוק את הבור הגדול של ה"אין לי אמא" בחיים שלי, אבל אני חושבת שאם יש מישהי שריככה את המכה, ושניסתה בכל מאודה להפחית את תחושת היתמות שלי, זו היתה סבתא שלי.

keren007

New member
פשוטים

מיד אחרי שאמא נפטרה היא וסבא עברו לגור איתנו לכמה שנים, עזרו לאבא שלי המון בלגדל ולטפל בי ובאחים שלי, וממש לפני כמה שנים היא נפטרה...

למעלה