שאלה

ניבית2

New member
שאלה../images/Emo35.gif

שלום, יש לי התלבטות וקושי
(לגבי הילד שלי בן 6 ו -7 חודשים), בלהבין מה בדיוק ההבדל בין PDD לבין אספרגר, מהו ההבדל הגדול שיש בין שני תסמונות אלה ואיך ניתן לזהות במדוייק, מאפייני ה - PDD ברובם מאוד זהים לאלה שיש בתסמונת אספרגר. במה תסמונת זו נבדלת מ - PDD ? תודה מראש.

yonitbrk

New member
תשובה לשאלה

שלום ניבית . כתשובה לשאלתך אוכל לתת לך דוגמאות משני ילדי כאשר אחד הוא אספרגר והשני PDD . נכון גם אספרגר נכנס בקטגוריה של PDD אבל אצל האספרגרים הבעייתיות היא לא כל כך שפתית, אם בכלל, אלא יותר בקשר עין,קושי ליצור קשר חברתי או פניה תקשורתית לגורם אחר בצורה נכונה. קושי בקבלת מרות וסמכות ,קושי בקבלת הוראות או ציות להוראות של דמות אחרת. הוא רואה את עצמו במרכז העולם ויפנה אליך רק לצורך מילוי הצרכים האישיים שלו והרצונות שלו. הוא יתקשר איתך נהדר אבל שוב ללא קשר עין ורק כאשר ירצה לפנות אליך. הוא יענה לך אם תפני אליו אבל שוב יתכן וצורת התשובה תהיה לקויה או אופן הדיבור שלו שונה ולא כמו של ילד רגיל. האספרגרים נוטים להשתמש בתבניות לשון שונות במקצת ודיבורם קצת שונה. יתכן ותשאלי אותו על א' והוא יענה לך בכלל על ב' ולא לעניין. צורת הדיבור שלהם די תבניתית וחוזרת על עצמה. הם מאוד דבקים במסגרת שלהם סדר יום קבוע , מקומות קבועים ומוכרים. מאוד קשה להם להסתגל או בכלל להיכנס למקומות חדשים אבל אחרי שיבקרו באותו מקום פעם אחת ירצו לחזור רק אליו שוב ושוב. לדוגמא לפני שנה ביקרנו פעמיים בבית הארחה בקיבוץ שומרת והבן שלי היום לא מוכן לנסוע לקיבוץ אחר. אבל לפני כן ביקרנו בבית מלון בחיפה ואותה הבעיה היתה לנו בקיבוץ לאחר מכן . הילד לא רצה לנסוע לקיבוץ אלא בכה שהוא רוצה לחזור רק לבית המלון בחיפה ותביני שעברו כשישה חודשים בין הביקורים. בביקור האחרון בשומרת היינו בסוכות ובפסח נסענו לקיבוץ אחר בו מתגוררים קרובי משפחה שהוא מכיר ומאוד אוהב והילד רק בכה כל הזמן שהוא רוצה לשומרת או הביתה . זהו פחות או יותר. מה שנקרא על קצה המזלג. כמובן ששוב כל ילד הוא משהו אחר ויתכן שהאספרגר שלי הוא לא כמו מישהו אחר. אני מציעה לך לפנות לאלו"ט ולבקש שישלחו לך חומר בנושא . יש ברשותם חומר מתורגם וערוך בצורה נהדרת וברורה, ומאוד קלה להבנה. בהצלחה.

ניבית2

New member
בהמשך לתשובתך../images/Emo66.gif...

היי יונית, ממה שאני הבנתי האספרגרים יותר תקשורתיים מאלה שיש להם PDD. (לפי דברייך בנך האספרגר לא ממש תקשורתי, סליחה). מה יותר "קשה" אספרגר או PDD ? אני פשוט לא מבינה מאיזה כיוון להסתכל על זה ? הבנתי שהם (אספרגר) אינטלגנטיים, מחפשים תקשורת אבל לא יודעים באיזה דרך ליישם אותה, ואילו ה - PDD לא מחפשים תקשורת כלל ומעדיפים להיות לבד. ממה שציינת על בנייך, הבן שלי כן מציית להוראות, יש קשר עיין אמנם לא 100% אבל יש, מבין מה שאומרים לו, ממושמע, אין לו קושי בקבלת מרות, כאשר אני פונה אליו בשאלה, הוא משיב עליה רק שאני חוזרת פעמיים על השאלה ומשיב לעניין. צריך הכנות לקראת דברים חדשים והוא מסתגל יפה, מתקדם מאוד בתחומים שקשורים ללמידה וכו'. שימוש בתבניתיות מאופיין לשתי התסמונות ! הבעיה העיקרית שהיא הכי בולטת זה העדפה להיות לבד, אבל אם מתווכים ועוזרים לו אז הוא לא מתנגד, אבל לחפש קשר הוא לא יוזם. תודה על תשומת הלב.

פדד זה הספקרום

אספרגר זו הפרעה אחת מהספקטרום אספרגרים יותר קרובים נורמה אך יש קשיים בתיקשורת והבנת מצבים חברותיים כל אספרגר הוא פדד אחוזים נכבדים מאספרגרים לא מאבחנים ( הם משתלבים במערכות הריגלות ללא הקלות) הכול מערכת האבחון יש בילבול ואותו ילד יכול לקבל אבחונים שונים ממאבחנים שונים בהרבה מיקרים פדד בתיפקוד גבהה אצל מאבחן א הוא אספרגר אצל מאבחן ב

אלי ו.

New member
אני לא בטוח

אבל ממה שהבנתי ההבדל הגדול הוא הקשיים השפתיים. גם לאספרגרים יש קשיים תקשורתיים אבל יש להם פחות בעיות שפה.

LeonardoDV

New member
אספרגר

כפי שנכתב הוא אחד מהסינדרומים על ספקטרום ה PDD. עדיין אין אחדות דעים לגבי השאלה האם האספרגרים ראויים להגדרה נפרדת או שהם נופלים תחת ההגדרה של PDD-NOS. כדי שניתן יהיה להגדיר אדם כאספרגר חייבים להתקיים שני תנאים: 1- אינטלגנציה תקינה או מעל הממוצע 2- שפה תקינה. בין המאמרים שקראתי, נאמר באחד מהם שההבדל בין אספרגר ל PDD בתפקוד גבוהה, הוא הרצון לייצירת קשרים חברתיים אצל האספרגר בניגוד לשיוויון נפש אצל ה PDD בתפקוד גבוהה.

למעלה