שאלה

שאלה ../images/Emo35.gif

שלום !!! אחרי הרבה הרבה זמן של איקקלומין ללא שום תגובה (PCO) הרופא אמר לי לבוא מחר להשבחה והזרעה. הערכים שלי (מהבקר) הם: 1.3 E2 ופרוגסטרון - 426 באלוטרסאונד כתבו לי ציסטה בגודל 30X31 עם מחיצה (אולי 2 זקיקים). רירית הרחם - 3.6 (אני מקוה שתגדל עד מחר... אפשרי ?) מישהי יכולה להסביר לי מה זה אומר ? אני ירוקה לגמרי בתחום ולא מבינה מה משמעות הערכים.... יש המלצות כלשהן בנוגע להזרעה ? אני מבינה שזו פעולה פשוטה ואחרי זה חוזרים לחיים כרגיל... תודה !!

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. התוצאות של הבדיקות נראות קצת משונות, באיזה יחידות מידה מדדו אותן? רירית של 3.6 היא באמת רירית קצת דקה, אבל כבר היו דברים מעולם. משום מה יש לי הרגשה שהרופא שלך הוא לא רופא פוריות, אחרת איך אפשר להסביר "הרבה זמן של איקקלומין ללא תגובה". המלצה להזרעה, לקחת רסקיו שיאפשר לך להיות רגועה. להשתדל לשחרר את השרירים עד כמה שאפשר. ככל שתהיי רגועה יותר תרגישי את ההזרעה פחות. עוד הסברים על הזרעה תוכלי לקרוא במאמרי הפורום ובשאלות הנפוצות (בשורה הכחולה למעלה). בהצלחה נועם

שירן55

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

מקווה מאוד שתעזבי את הפורום במהרה עם בטן שמנה וכמובן לא מהורמונים
נועם כבר עזרה לך...אז נותר לי לאחל לך הצלחה מכל ה

עינת ב6

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני גם מקווה שתשארי ירוקה בתחום ושאחרי ההשבחה הקרובה תוכלי כבר לחגוג...
אני רק רוצה לחזק את דבריה של נועם ולומר שהרירית מאוד דקה לדעתי... ככל שהרירית עבה יותר ככה גם סיכויי ההשתרשות של העובר טובים יותר... לכן אני ממליצה לך בחום לברר עם הרופא שלך את העניין אבל כמו שנועם כתבה לך תמיד יכולות להיות הפתעות ואני מאחלת לך אחת נעימה במיוחד... מה שלא יהיה המון המון בהצלחה חמודה.
מקווה לשמוע בשורות טובות!

תשובה לנועם@בת

ראשיח, תודה רבה על קבלת הפנים הנעימה. שנית, הרופא הוא רופא פוריות מומחה מומחה ידוע.... פשוט לא הגבתי לכדור אחד, עליתי לשניים, לשלושה.... עד חמישה, שהביאו סוף סוף לתגובה. לא יודעת באיזה ערכים מדובר. ערכתי את הבדיקה ברמת מרפא ברמת גן. מה משונה בתוצאות הבדיקה ? לילה טוב.

נועם@בת

New member
אז עכשיו זה ברור יותר ../images/Emo3.gif

פשוט E2 1.3 זה לא תוצאה שאני מכירה. גם פרוגסטרון 426 זה ערך גבוה מידי. במחשבה שניה, יכול להיות שהפכת את התוצאות? שהE2 הוא 426 והפרוגסטרון 1.3? אם כך את באמת עדין לפני ביוץ וזריקת הכוריגון תגרום לך לבייץ. בהצלחה נועם

I N K A

New member
באיזה יום של המחזור את נמצאת?

אני מסכימה עם נועם, הרופא הזה לא נשמע מומחה לפיריון. לפי מה שאת כותבת, נשמע שאת הרבה אחרי ביוץ או בכלל לא בייצת (בהנחה ומדובר ביחידות מדידה חדשות). לכן אני שואלת באיזה יום של המחזור את. הנתונים האלה ממש לא מתאימים לשום דבר-בטח שלא להזרעה, למרות שכמו שכתבה נועם היו ניסים מעולם. אם כבר הרופא אמר אז לכי על זה ואנחנו פה להחזיק אצבעות, אבל אם חס וחלילה טפו טפו טפו לא ילך הפעם, את מחליפה רופא למומחה לפיריון. טוב?
ואם הוא כן כזה במקרה-אז במקום סתם לומר לך לבוא להזרעה והשבחה-שישביח את הסבריו ויואיל בטובו להסביר לך מה בדיוק קורה פה. :)

לדעתי התבלבלת בתוצאות

ואם אכן התבלבת, אז הכל בסדר, חוץ מהרירית שמעט דקה מידי. אבל עוד צפויה לגדול עד הההזרעה, וגם אחרי. בהצלחה!!

אכן התבלבלתי

תודה. אכן התבלבלתי בתוצאות.... הבקר עשיתי US נוסף שהראה זקיק בגודל 24 צמוד לציסטה בגודל 27*38. מה זה אומר ? האם זה פוגע בסיכויי ההזרעה ? מה עושים איתה ? הרירית אכן גדלה גם כן(5.5). תודה על העזרה

עוד שאלות... :)

אתן יכולות להסביר לי איך יודעים אם אני לפני או אחרי ביוץ ? מה הערכים הצפויים לפני, ב, אחרי (עם/בלי הריון) ? והאם יכול להיות שזקיקים שונים יבייצו בזמנים/ימים שונים ? איך זה עובד אז.... תודה !!!

נועם@בת

New member
בתחילת החודש הפרוגסטרון נמוך

בסביבות 1 (פלוס מינוס). לקראת הביוץ הפרוגסטרון מתחיל לעלות. רמה של 4-5מעידה על תחילת ביוץ. מעל 5 זה אומר שהביוץ כבר בעיצומו או מאחוריך. כל זה כמובן במחזור טבעי. במידה ואת מקבלת זריקת כוריגו (אוביטרל /פרגניל) הביוץ יתרחש כ36 שעותא חרי הזריקה. נועם

blessed

New member
אם כבר מדברים על הורמונים

אז יש לי גם שאלה: במחזור טבעי, ביום ה- 14 זקיק של 15.5 ס"מ אבל הורמונים גבוהים: Progesteron 4.6 nmol/l E2 658 pmol/l LH 55.1 IU/l הרופא אמר שמחר יהיה ביוץ ושכמובן הזקיק לא בגודל אופטימלי. אמר שאין טעם לבצע הזרעה אבל מצד שני אמר שכן יש סיכוי ושנקיים יחסי מין. יש בכלל סיכוי במצב כזה או שהרופא פשוט לא רצה לראות דמעות ???

הי

הגודל של הזקיק אכן קטן כדי להיות אפקטיבי. גם הערך של הLH מאוד גבוה. יש איזו מחלה אוטואימונית בעברך? בכל מקרה כדאי לקיים יחסים קודם כל כי הכל יכול לקרות... וחוץ מזה כי אנחנו לא עושים את זה רק כדי להרות. בהצלחה.

blessed

New member
לא

לא, אין לי שום מחלה (לפחות לא שידוע לי). הרופא אמר שכנראה השחלה עוד לא התאוששה מהניתוח (עברתי לפרסקופיה להוצאת ציסטה מהשחלה לפני כ- 3 שבועות). מקווה שזו אכן הסיבה כי אין לי כח לבעיות חדשות. בכל מקרה אני מבינה שעוד חודש הלך. דיכאון. וכמובן שיחסי מין נקיים בלי קשר, אל תדאגי...

בגלל ש...

כי הרבה פעמים מחלות אוטואימוניות שונות פוגעות בתפקוד השחלות. ככה זה אצלי . לכן הרבה פעמים חלק מהפרוטוקול זה קורטיזון כלשהוא גם אם לא ידועה בעיה ספציפית. מצב של שחלות שמפיקות ביציות קטנות וה LH גבוה -עשוי להעיד על בעיה כלשהיא במערכת החיסונית.

שאלות

האם אחרי הזרעה מותר לעשות הכל הכל ? אפילו לרקוד בחתונה של חברה טובה ? :) כמה זמן אחרי זריקת פרגניל לעשות בדיקה ביתית ? תודה !!!

בוליקי

New member
מותר לרקוד ורצוי!

תרקדי ותחגגי גם בשמי. בעוד תשעה חודשים תוכלי לספר לה שהתעברת בחתונתה

למעלה