שאלה

halavit

New member
שאלה ../images/Emo35.gif

עד כמה אתן/ם מעודדות/ים את ההתפתחות המוטורית של התינוק/ת? כלומר, להושיב להעמיד להזחיל ועוד... האם אתם/ן חושבים/ות כמוני שצריך לתת לזה להתפתח לבד ולא לנסות לפני הזמן? הסבתות כל הזמן מושיבות מעמידות ואני נגד. זה לא נראה לי בריא... מה דעתכן/ם?

etilly

New member
לדעתי...

חשוב מאוד מאוד מאוד לתת לתינוקות להתפתח לבד, אבל מצד שני אני בעד גירויים: לשים את החפצים האהובים עליהם לא בהישג יד, צלילים, טעמים...בכל תחום וחוש אני בעד לגרות אותם וכמה שיותר, ואני משוכנעת שזה עוזר המון בקצב התפתחות שלהם

halavit

New member
מסכימה איתך מאוד

הכוונה שלי היא לא להשאיר אותם להתפתח לבד בלי שום גרוי כמובן... התכוונתי למצבים כמו: הבת שלי מאוד יציבה כאשר מושיבים אותה והיא נשארת יושבת ללא תמיכה - אבל היא לא יודעת להתיישב לבד! האם בכ"ז להושיבה??? ומתי - באוכל מותר? או - היא מאוד אוהבת שמעמידים אותה ומוליכים אותה - האם זה כדאי? ומה עם הליכון???

etilly

New member
אני עדיין בעד תהליך טבעי

מבחירה אמרתי לא להליכון אבל אני מכירה כמה אמהות שכן נתנו הליכון לילדיהם וטוענות שזה מאוד עזר להם ונתן להם עצמאות שלא היתה להם כשהם רק זחלו (שוין!) בקיצור: בסוף כולם הולכים, מדברים ועושים את הכל (אלא עם כן יש בעיה כלשהי) אז... לתת לדברים לקרות לבד!

dafgol

New member
מעודדים בקצב שלו....

אני הולכת עם בר לסדנא לפיתוח מוטוריקה ( דרך טיפת חלב ) , אבל לפי הקצב שלו , ז"א גרויים ע"י מישוש נגיעה שמיעה ראיה וכו'...אביזרים - מזרן כדור פיזיו , צעצועים שמתאימים לגילו.קלטות וכו'... בטח לא להושיב או להעמיד . בר יושב בטיולון בזווית של 45 מעלות ומושך את עצמו קדימה לזווית של 90 מעלות , אבל באופן יזום לא מושיבה אותו סתם... לאן ממהרים ? שיתפתחו בקצב ובזמן שלהם....

נופר30

New member
לדעתי

הילד צריך להתפתח בזמנו החופשי וכשהוא מראה סימנים בנושא לעזור לו לחזק אבל לא להחיש את התהליך

טוטי30

New member
עידוד-טוב, גירויים-מצוין, לדחוף-לא!

לעודד את הילד על ידי גירויים ומשחקים זה יופי. להושיב אותו ללא תמיכה ולראות מה יקרה - זה לא יופי בכלל!!! רועי בן חמישה חודשים, הוא לא מתהפך עדין מהבטן לגב (מהגב לבטן כן) אז אני עוזרת לו להתהפך חזרה - תקראי לזה דחיפה? אני לא. תלכי עם האינסטינקטים שלך, את אמא שלו/ה ויודעת עד כמה אפשר למתוח את הקו לפני שזה הופך לדחיפה וולגרית.

ענתש

New member
מסכימה עם אתילי בכל מילה - מה שהיא

עושה לבד אני נותנת לה, לא מוליכה/ מושיבה/ מזחילה (?!) וכו'... אם הילד לא עושה את זה לבד סימן שהוא לא מוכן לזה. לגבי הליכונים - יש מחקרים רבים המראים שהליכונים מזיקים לגב ודוקא גורמים לאיחור בהתפתחות של הליכה משום שהם מעודדים יציבה לא נכונה של הרגליים על הרצפה ושל הגב. אני לא השתמשתי בהליכון ונגה התחילה ללכת סביב גיל 11 חודשים.

התפתחות

היום הפיזיותרפסטים אומרים שזה לא טוב לגב ולהתפתחות לגרום לילד לעשות משהו שהוא לא עושה לבד. בכל אופן אם הוא על הרצפה מספיק הוא כבר יתפתח ויעשה הכל לבד.

למעלה