שאלה

י צ ח ק י

New member
שאלה ../images/Emo35.gif

אם אני רואה באמצע הסיור נהג שעובר ברמזור אדום מותר לי לרדוף אחריו או שאני צריך לרשום את מספר האוטו ולתת את זה לתחנה מה אני עושה במצב כזה

לא מצבעים מרדפים! זה לא מספיק ברור?

תרשום מספר.. ותמלא דו"ח פנימי, בתחנה יטפלו בזה. הסיכוי שתזיק במרדף אחריו, גדול יותר מהתועלת...!

מתנדב

New member
יצחקי, זה תלוי בכמה דברים.....

אם הנך נמצא בסיור רגיל, ובמהלך הסיור אתה נתקל ברכב שחצה באדום, עדיף לרשום את מספר הרכב ולמלאות דו"ח פנימי, ועם הדו"ח הפנימי אתה ניגש ללשכת התנועה, והם ממירים את הדו"ח לדו"ח רגיל, ושולחים לבעל הרכב את הדו"ח, אך קח בחשבון שיתכן ויקראו לך למשפט להעיד.... ב. ישנם מקרים מסויימים שהתחנה או הבילוש מחפשים אחרי רכב, והנך נפגש במהלך הסיור באותו רכב, וראית אותו מבצע עבירה כלשהי אם זה חצייה ברמזור אדום, אז כדאי ומומלץ לנסוע אחרי הרכב ולדווח ליומנאי שהנך עובר באדום והסיבה לכך... אני אישית כשאני רואה רכב עובר באדום, אני עובר גם באדום, ומדווח ליומנאי שעברתי באדום, ועוצר את בעל הרכב, ומגיש לו את הדו"ח, ובתחנה אני מצרף להעתק של הדו"ח מזכר, שבו נסעתי באדום....

ואתה עושה טעות איומה...!!!

זה שהנהג עבריין, ואתה בא כביכול לחנך אותו, לא מקנה לך את הזכות להיות עבריין גם. ועכשיו להסבר: חצית צומת באור אדום, היא עברה תנועה! היא אסורה ע"פ חוק, וישנם עונשים הקבועים בחוק, לחוצה צומת באור אדום (1000 ש"ח + נקודות). עכשיו, הנהג שחצה את הצומת באור אדום, הוא עבריין, שמגיע לו עונש כנקבע בחוק. אתה, שהעבירה הייתה מול עינך, לא יכול לבצע גם אותה עבירה במסווה של חינוך כביכול, כי אתה עובר את העבירה גם. ולפרטי תקנון התעבורה. את הרמזור מחליף תמרור עצור, או שוטר שעומד על יד הרמזור, ומסמן ידני לאנשים לעבור אתה אומנם שוטר, אבל לא עומד ליד הרמזור, אלא בתוך ניידת בנסיעה. מה גם, שאתה יכול לרשום את מס´ הרכב כפי שציינת, ולרשום לו דו"ח אח"כ. רמיסת החוק - לא מאפשרת לך לרמוס את החוק גם, גם אם אתה על מדים, וברכב משטרתי. אני מעולם לא נסעתי באור אדום מלבד ל-זירות פיגוע. (וגם אז דווח שרכב מס´... שהיה בתפקיד באותה זמן נסע באור אדום בצמתים הבאים......) כך שמלבד זה שסיכנת את עצמך (לעבור באור אדום, זה סכנה) סיכנת את הציבור (רכב שעובר בצומת וקוטל ניידת חוצה באור אדום, הוא דופק ברקס של החיים, זה שאחריו, כבר נכנס בו...) כך שידידי היקר. אנחנו לא מבצעים מרדפים ויתרה מזו בשום אופן אנחנו לא חוצים באור אדום!!!! סע בזהירות...!

שלום30

New member
נחדד את השאלה, ולשוטרים כן מותר ?

למתנ"א ולשוטרי סיור ואחרים ובלי חשדות שאולי ואולי ואולי הרכב שעבר באדום יבצע פיגוע וכדומה.. סתם אזרח שהחליט לעבור באור אדום

AAA1981

New member
שלום אתה צודק. אצלנו ביח"ת

חופשי נוסעים אחרי רכב שעבר באדום. ויותר מזה עוד עושים אמבושים על מי שעובר באדום. לגבי מתנדבים אני ממש לא יודע איך זה עובד! המשך ערב מקסים איציק

אז גם אתם עוברים על החוק!!!!

הוראות תעבורה של המשטרה הם ´שלא מבצעים מרדפים´...!!!! נסיעה אחרי רכב שחלף באדום = היא מרדף לכל דבר! וזה שאתם חורגים מהנהלים, לא מקור לגאווה גדולה.... חברה, אתם משחקים בחיים שלכם, ובחיים של אחרים. לא מזמן היה מרדף של ניידת מתנ"א על רכב שחצה צומת באדום, הרכב ברח, ובצומת חולון, נגרם ת.ד. עם נפגעים. הרכב המשיך לברוח - אחרי הת.ד. ולא נתפס!! מה הרווחתם?????? פצועים? תאונות? מה בדיוק??? חברה, רילקס, אתם בניידת, זה לא אומר שהכל מותר. אסור לשוטרים כחולים לשוטרי מתנ"א ובטח לא למתנדבים לבצע מרדף... דיי עם שטויות, סעו בזהירות...

AAA1981

New member
איציק ידידי. אכן כן מרדף אסור אבל.

מאז שנאסר לבצע מרדף יצא נוהל של מעקב מהיר שזה כעין מרדף ומשום מה ההוראות של הקצינים בשטח כן מתירות את זה! לגבי רכב שנסע באדום לפי ההוראות של את"ן (אני יודע על את"ן ת"א)כן מותר לאכוף רכב שנסע באדום תוך כדי נסיעה של ניידת באדום אבל בזהירות המירבית! דבר אחרון אם הקצינים אומרים לי לעשות את העבודה שלי כך מי אני שיגיד לא! המשך ערב מקסים איציק

מתנדב

New member
kיציק לוי.....

כשהנך רואה רכב חוצה באדום, אני בדעה שכן לחצות באדום אחרי הרכב, כמובן שצריך לעשות זאת במשנה זהירות... אולי תשאל את קצין את"ן שנמצא אצלכם, מה הוא אומר בנושא?.

ידידי המתנדב...

שאני עושה שיקול פרקטי, בכל מהלך החיים שלי. אני עושה שיקול של סוחר. שיקול של סוחר אומר רווח מול הפסד. הרווח שיצא לי מחצית צומת באור אדום, ו´חינוך´ של נהג סורר, מול ההפסד שאני יכול לפגוע באדם חף מפשע. לכן, ההפסד גדול מהרווח, מה גם, שאם ארשום את מספרו, ארוויח את אותו הרווח, כאילו חציתי צומת. לכן, בשיקול עיסקי נטו של רווח פר הפסד. אני לא רוצה לצאת מופסד. ולא אחצה כלום באור אדום. לילה טוב, הג´יפ סיור מחכה לי.. : )

Super Go

New member
ואם לא תספיק?

ואם לא תספיק לרשום את מספרו של הרכב שחצה באור אדום? לי אומנם אין רישיון לניידת, אבל אני עושה הפרדה בין העבירות הקשות לבין העבירות הקלות (עבירות תנועה). למשל לעבור באור אדום, לנסוע כמו משוגע, לנסוע נגד כיוון התנועה, לחתוך קו הפרדה לבן, חנייה בניגוד וכד´ אלו נראות לי עבירות קשות שיש לתת עליהן את הדין, שכן הפעם לא קרה שום דבר, ואם לא קרה שום דבר ואף אחד לא עשה לאדם שעבר את העבירה כלום אז זה נותן לו את ההרגשה שהוא יכול להמשיך לעשות כן וחס וחלילה פעם הבאה הוא יכנס במישהו ויהרוג אותו. לכן, אני חושב שאם רואים אדם שעובר באור אדום צריך לעבור אחריו, אבל כמובן עם צ´אקאלקות עובדות, ואם יש עם כריזה, ובאופן הזהיר ביותר שאפשר ואז לתפוס אותו לבדוק רישיונות ולתת דו"ח (במידה ויש פנקס דו"חות), אם אין פנקס דו"חות אז למלא דו"ח פנימי ולהגיד לו שזה יגיע לו בדואר.

מתנדב

New member
kיציק לוי, הכל נכון....

אבל האם אתה יודע מה סיבות הנהג שביצע את העבירה? למה הוא חצה באדום? אני חושב שבתקופה זאת, ובכלל תמיד הניידת הייתה חוצה באדום, אחרי רכב שחצה באדום מלא...

הכל טוב, הכל יפה.

כל עוד שזה לא חוקי (ואין לנו וויכוח שזה לא חוקי) אז זה אסור. ששומר חוק, יפר את החוק.. זה הרי לעג לרש.. לכן, לא אתווכח. רק הבעתי את דעתי ´הצנועה´...

מי אמר לי?

חוק התעבורה המשטרתי, שלא עושים מרדפים. חוק התעבורה האזרחי, אוסר על נסיעה באור אדום, לא משנה הנסיבות. ואין על זה וויכוח. גם שלום30 ומתנדב יסכימו איתי בדבר הזה...

Boscorelli

New member
שים לב...

"חוק התעבורה המשטרתי שלא עושים מרדפים" נכון? הרי זה מה שכתבת אבל זה שאתה עובר באדום במהירות 30 קמ"ש כמה מטרים ונוסע אחרי רכב (בזהירות כמובן) וקורא לו לעצור... אחי... זה לא נקרא מרדף... מרדף זה לדפוק 140 אחרי רכב ברחובות צרים ולדפוק חארקות בתוך העיר ולרדוף אחרי מכוניות... אני אישית אם הייתי נוהג בניידת הייתי עובר ואני בטוח גם שכל שוטר אחר היה עובר כי אתה לא יכול לעמוד ברמזור לראות רכב עובר באדום ולא לעשות כלום שזה מול העיניים שלך ותחשוב גם שהמכוניות שעומדות ליידך הנהגים שלהן חושבים "איזה שוטר מטומטם אוטו עבר לו באדום מול העיניים והוא לא היה עושה כלום" האוטו הזה אתה לא יכול לדעת מה הסיבה שבה הוא עבר ובמיוחד אם זה בכביש מהיר אז צריך לרדוף אחריו שכן אם זה מחבל או נהג שתוי הוא יכול לגרום להרבה יותר נפגעים ממה שאתה תעשה וחבל לך אח"כ לשמוע ברדיו שהיה תאונה עם 3 הרוגים\פיגוע עם 5 הרוגים 20 מטר מהמיקום שראית את הרכב ושזאת הייתה מכונית תופת.... זאת דעתי האישית.....

אפיגר

New member
עוברים או לא עוברים???

החוק האזרחי: לא עוברים באדום, שוטר/מתנדב (שוטר לכל דבר במילוי תפקידו) לצורך מילוי תפקידו (אפי' הקמת רעש)פטור מכל חוקי התעבורה חוץ מעבירת תנועה אחת: "נהגת בחוסר זהירות בכך...." וזה אומר הכל (הזמנה לבימ"ש) החוק המשטרתי: לא עושים מרדפים נוהל אק"מ: בנוסף לא עוברים באור אדום בשום מקרה ואופן. תכל'ס:עוברים, נתפסת לך להתנדב במד"א, לא נתפסת הרווחת. שלום לכם.אפינגר

למעלה