שאלה....

אוסנת123

New member
שאלה....../images/Emo35.gif

יש לכן נושאים שאתן לא יכולות לדבר עליהם עם בן הזוג? – לא יכולות במובן של תדברו והוא לא יבין או לא יתעניין? ולמה אני שואלת… אני מתכננת להזמין קבוצה של חברים מהעבודה לבית החדש לארוחת ערב וזה ממש לא מעניין אותו. הוא אומר לי – תעשי מה שאת חושבת… כל הלבטים שיש לי ואני רוצה להתייעץ איתו עוברים לו ליד האוזן ואין לו דעה ממשית בנושא. העניין הוא שזה לא הנושא היחיד. יש דברים שפשוט אי אפשר להתייעץ איתו כי הוא לא רוצה להיות מעורב או סתם לא עונה… קצת עיצבן אותי. אני כל כך מעורבת בכל דבר שקורה אצלו ומייעצת על כל התלבטות... נדוש אבל מעצבן!!!

lital_helmer

New member
יש ויש...

נושאים שונים ומשונים...שממש לא אכפת לו. ואם אני טורחת ומסבירה ושואלת הוא יגיד: תעשי מה שאת רוצה! (גם התשובה הזו מעצבנת לפעמים) הקטע הוא שאני לא מתייאשת ושואלת שוב ושוב "תגיד לי מה אתה חושב...נו.." והוא: "לא יודע?! מה את שואלת אותי?!" אכן מעצבן. ליטל

אתי@

New member
יש נושאים כאלה...

לפעמים אני שואלת מה דעתו על נושא מסוים, כי אני באמת רוצה לשמוע את דעתו ולהתחשב בה. כמו שאת אומרת, לפעמים הוא אומר שאין לו דיעה, ואני קצת מתאכזבת (כי לא רציתי להחליט לבד), אבל אני לא כועסת. אבל... מותר לאדם שלא תהיה לו דיעה לגבי נושאים מסוימים, ואצל גברים זה קורה לעיתים קרובות
. לא בגלל שהם לא רוצים, אלא רק בגלל שהם גברים
בכל אופן, אין טעם ללחוץ, אם אין לו דיעה אז אין לו דיעה. בקיצור - אני מבינה אותך, אבל חושבת שאת לא צריכה להתעצבן. הוא לא עושה את זה מחוסר איכפתיות, אלא זה אחד מהדפקטים של חלק מהגברים

אתי@

New member
דרך אגב, שימי לב באיזה נושאים אין

לו דיעה. אני יכולה לומר בוודאות שאצלי זה רק נושאים שטחיים ולא כבדי משקל (למשל איזה תפריט להכין לארוחה שאת מתכננת). בנושאים חשובים, הוא תמיד מייעץ לי ועוזר לי להגיע להחלטות (אם אני מתקשה לבד
).

אוסנת123

New member
אין לו דעה

בעיקר בנושאים הקשורים לחברים שלי... ולא שהם נוראים...
אבל הוא לא מבין מה הוא קשור לחברים שלי ולמה הוא צריך לארח אותם. גם הקטע של אירוח די זר לו... אפשר להגדיר את זה שולי אבל זה חוזר יותר ויותר כשזה נוגע ללהזמין אלינו הביתה חברים - חברים שלו זה ברור וחברים שלי זה ברור אבל פחות... כשזה נוגע להם הוא עושה פרצוף של - תחליטי לבד... ודווקא אז אני רוצה לשתף אותו כדי שכן יהיה מעורב.

fila

New member
יש כמה דברים

לפעמים יש לי ביקורת מסויימת ואז הוא לא "מאזין בששמחה" כמובן שריכולים על המשפחה שלו לא באים בחשבון
(למרות שהוא משתף פעולה לפעמים) בגדול אני מספרת לו הכל ואנחנו מדברים על הכל, פשוט יש שיחות נוסח "ריכולי השבוע" שאני עושה עם חברות שלי ואותו זה לא ממש מעניין

shelycat

New member
האמת.....

האמת שאני יכולה לדבר עם עמית על הכל אבל אני יודעת שיש נושאים שלא מענינים אותו ואז אני פשוט אחפש מישהו מתאים יותר לדבר על הנושאים הללו כי אני יודעת שהוא מעדיף לא לדבר עליהם מעבר למה שדרוש (ואני לפעמים אוהבת לטחון מים).

danonit

New member
אצלנו זה הפוך...

לעדי יש דיעה בכל דבר כמעט! אפילו בדברים שלגברים לא אמורה להיות דיעה (כמו למשל אם אנחנו צריכים מייבש כביסה או לא). -כל מגוון הנושאים הקשורים בעיצוב הבית. -יש לו דיעה על התפריט שאנחנו מרכיבים לארוחות. -כל מיני דברים קטנים- אם המכנסיים השחורות שמתרחבות ממש למטה שקניתי דומות לאלה המתרחבות לא ממש למטה שקניתי לפני חודש. אם נראה לו שאני מתקשרת יותר מדי או פחות מדי למישהו. -כמעט כל סוגי האומנות באשר הם. זה אחלה שיש לו דיעות כאלה מפותחות כי זה אומר שאנחנו מדברים על המון דברים ושותפים להמון דברים, הבעיה מתחילה כשהדיעות שלנו לא מסכימות... כמו נושא מייבש הכביסה!!!

אז בסוף הלכת לקנות

מכנסיים? לא הבנתי כלום
סתם. אצלנו זה לא בדיוק יש דעה / אין דעה, זה יותר תהליך קבלת ההחלטות. אני נוטה להגדיר מטרה כללית, לאסוף את כל המידע ועל סמך זה להחליט עושים / לא עושים ואיך (כמו שאלת מחקר ואיסוף חומר). גיא מגדיר את השאלה תוך כדי מחשבה עליה וזה מוציא אותי מדעתי! אני לא חושבת שהצלחתי להבהיר את הסוגיה (גם לנו זה היה בעיתי, בסוף, באמצע המריבה, הבאת לוח כתיבה גדול והושבתי אותו לשרטט תרשים זרימה, בכדי שאני אבין על מה אנחנו רבים
).

danonit

New member
בטח, אלא מה!

שלחתי לך מייסר
נראה לי שאתם צריכים איזה ISO9002 בשביל לשפר את התהליך אצלכם - לא הבנתי כלום

אוסנת123

New member
מהנדסת או לא מהנדסת... ../images/Emo6.gif

הבעיה אצלנו היא ששנינו באוריינטציה מקצועית של מנתחי מערכות אז מה - כל אחד יכין תרשים זרימה???

מאי26

New member
אתם מדברים על מריבות של מהנדסים...

ואיך זה נראה לכם מריבות של שני עורכי דין?
. שביב שני ואמיקה, ששתיהן למיטב זכרוני גם נשואות לעורכי דין אולי תוכלנה להרגיש הזדהות... כמה שאתה מנסה לא להביא איתך את העבודה לחיים, עדיין אנחנו מוצאים את עצמנו מנתחים ומתבטאים כאילו אנחנו נותנים איזה שואו בבית משפט... זה די מוציא מהכלים את הצד השני (זה קורה בעיקר לי, בתור זו שבעיקר מופיעה בבתי משפט).

אוסנת123

New member
זה מצחיק איך אנחנו

מביאים את המקצוע לחיים האישיים - ניתוח של כל ההתרחשויות מבוצע בדיוק כמו שאנחנו מנתחים משהו בעבודה...

danonit

New member
../images/Emo6.gif

בטח הם קוראים אחד לשני "להלן צד ג´" כשהם באטרף אחד על השני...

POOH*

New member
אני מדברת איתו על הכל ובד"כ הוא ...

אני מדברת איתו על הכל והוא אפילו מסכים איתי בד"כ בעיקר אם אני מדברת איתו באמצע משחק פוטבול..
אבל ברצינות... אין נושא שאני לא יכולה לדבר איתו עליו... יש מעט מאד נושאים [בעיקר מתנות לשמפחה שלי/שלו חברים] שאז הוא פשוט אומר שאין לו מושג אבל הוא כן מקשיב ומביע דעתו עד כמה שהוא יכול... אבל באמת שהזמן הכי טוב לבקש ממנו דברים או לדבר איתו על נושא שאני רוצה שהוא יסכים איתי זה באמצע משחק פוטבול... בעיקר של פיטסבורג... POOH

למעלה