שאלה

שאלה ../images/Emo35.gif

עברתי על מאמרי הפורום, אבל עדיין לא הבנתי. בעבר שאלתי בפורום מש"ז בוואלה! (אז עוד לא היה בתפוז
)ואמרו לךי שאין מסגרת לגיל שלי (15), אבל עכשיו אני בכיתה י´ ולפי מה שהבנתי מחברים יש לי בכל זאת אפשרות להצטרף במסגרת "מחויבות אישית" בביה"ס. מעלי לעשות? למי עלי לפנות? מה המסגרת? יש נשק? מה התפקיד למסגרת מחויבות אישית? יש הכשרה?

ThEEdgE

New member
תשובה.....

גם אני הייתי ועברתי את המחויבות אישית וזה הולך ככה: דבר ראשון: נשק אין למתנדבי מ.א. (מחויבות אישית) 2. עלייך לפנות למפקדת נוער של הבסיס או ללכת לתחנת משטרה הקרובה אלייך או לפנות לרכזת חמויבות אישית בבית ספר שלך... אם זה לא עזר תנסה במספר שלהם 1-800 משהו..... 3. במסגרת הזאת אתה מקבל הכשרה בסיסית כלומר מהם זכויותך מהם תפקידיך מהם חובותיך ומהם סמכויותך בתחילת כל פעולה עלייך לקבל תדרוך מפי מפעיל הבסיס 4. תפקידך הוא בעיקר לעשות סיורים רגליים ותח"צ (תחבורה ציבורית(ביקורות)) אם יש לכם.... בסיור עלייך לפתוח עיניים ולזהות חפצים חשודים ואנשים חשודים....

מתנדב

New member
ThEEdgE....

תשובה לעניין. אך הם עושים סיור ממונע, ולא רגליים, מדי פעם אולי הם יורדים רגלי, אבל העיקר זה ממונע.

ThEEdgE

New member
מתנדב אתה טועה

ואל תתוכח איתי כי אני מב"ס של בסיס נוער.... מתנדבי מחויבות אישית אף פעם במשך ה60 שעות שלהם לא עולים לממונע

מתנדב

New member
ידידי, אני חלילה לא מתווכח.....

אך בשני הסיורים האחרונים שהייתי, הצמידו לי מתנדב שהוא במסגרת מחויבות אישית.

ofirgaon

New member
חבר´ה, למה להתווכח? =)

ועוד בשעה כזאת מאוחרת =) אני מניח שיש בסיסים שזה כמו אצלך, מתנדב, ויש בסיסים שזה כמו אצלו the...משהו. אצלנו אין בכלל מ.א אבל הצעתי למב"ס לגייס מבית הספר הקרוב ולהקים יחידת סיור אופניים שמורכבת ממ.א.ים וכמה ותיקים..

or_k

New member
מתנדב

אצלנו בבאר שבע מח"א היה ביקורת אוטובוסים. זה היה סתם "חרטה" והיה הרבה מאוד חיפוף בזה. החל מהשנה אין מח"א אצלנו.

or_k

New member
תשובה

ברגע שיתחיל אצלכם מחויבות אישית אז תבקש להצטרף למשא"ז. נשק אין במחויבות אישית יש הכשרה קצרצרה והרבה סמכויות אין. בכל מקרה למשא"ז כמתנדב רגיל אתה יכול להצטרף בגיל 17 או בסוף כיתה י´ (אך ורק עם תעודה שתוכיח שאתה עולה לכיתה י"א). ומחויבות אישית בקיצור זה מח"א ולא מ.א. (מ.א. = מספר אישי) עמוס שיהיה לך בהצלחה!!!

למעלה