שאלה

17Maya

New member
שאלה../images/Emo35.gif

נראה לכם שסוסים עמידים נגד הכשות של נחשים?

abup

New member
בעיקרון לא נראה ..

למה נחש ערסי הוא ערסי לכל היונקים לפחות (כמעט בטוח) לא יודע לגבי זוחלים אחרים, אהה וכמובן לעופות... מה שיכול ליהיות שאם סוס יוקש על ידי נחש ההשפע של הארס תתיהיה איטית יותר מכיוון שסוס הוא חיה גדולה אבל גם זה תלוי כי בטח סוס שהוקש הוא יתחיל להשתולל לרוץ מרוב לחץ (סוסים חיה לחוצה אין מה לעשות) מה שיגרום לדם שלו לזרום מהר יותר וככה הארס יתפשט יותר. אז אני חשוב שהתשובה הסופית לשאלה היא לא...

Sweet SuGaR

New member
אמממ טעות

הסוסים ידועים בזה שהם יכולים לייצר נוגדן נגד ארס של נחשים. יש מקומות שמזריקים לסוסים ארס ומוציאים את הדם שלהם עם הנוגדן. זה מה שהסבירו לי אני לא בטוחה בתשובה

abup

New member
כן... אבל....

גם אני ראיתי את התוכנית הזאת בערוץ נטשיונל ג´אוגרפיק או ערוץ 8 אבל בתוכניתאמרו שהם מזריקים כמויות קטנות של ארס לעומת כמויות שנחש משחרר מתי שהוא מקיש... וזה גם היה סוג מסוים של סוסים. (אני חושב)

אבו-דני

New member
כל יונק נפגע מארס נחש..אבל

--- כמות הדם גדולה אצל הסוס וכמות הארס לעומתו זניחה בדרך כלל... ומה קורה אם הסוס זקן וחולה מאוד? סיכוייו קטנים לשרוד אגב, בבית דגן מחזיקים סוסים ,שלהם מוזרקים סוגי ארס שונים על מנת שהסוס ייצר בגופו את הנוגדנים אחר כך מפיקים מדמו של הסוס את הנסיוב שבו מצילים חיי אנשים.

ScooBy

New member
בעקרון

הסוס מכיל בדם שלו נוגדנים שמגנים עליו מארס הנחש ובגלל זה הוא לא יכול למות מהארס (לא להתווכח איתי... למדתי על זה בשיעורי ביולוגיה...) הקטע זה שבעקרון המקום שבו הכיש הנחש את הסוס מתנפח כמו כל נשיכה ואז הנפיחות יכולה לגרום לשיבושים במערכות אחרות של הגוף. למשל אם נחש הכיש סוס על האף, האף של הסוס יתנפח וכתוצאה מכך הוא יכול למות מחנק.

מריושי

New member
בהודעה שלך תיארת בעצם מה שהכשה

מורה לגרום- בלאגן שמוביל למוות אין מצב שההכשה עצמה הורגת אלא כל התגובות מסביב (נמק, דלקות וכו´) אצלי מת בחווה סוס מהכשת נחש ואת זה גילו רק אחרי שתי בדיקות דם שעשו לו בתקופה שטיפלנו בו עד שהוא מת

speedy123

New member
באתר של העמותה להגנת

הסוס בישראל כתוב על הכשות נחש. אני מציעה להיכנס!

נראה לי שמישהו דיבר פה..

על סוס שקוראים לו "רגל פיל" או משהו כזה, מכיוון שנחש הכיש אותו ברגל אז היא התנפחה לממדים עצומים.. כנראה שנחש מאוד ארסי יכול להרוג סוס בוגר אם לא מטפלים בזה, אם נחש יכיש למשל שייח, אז כנראה שהוא ימות.. אני ראיתי בכיתה את התוכנית הזאת, ועד היום זה מצחיק אותי איך כל הילדים בכיתה הסתכלו עלי כשאמרו שמזריקים לסוס ארס..
בכלאופן, זה "מזיק" להם בדיוק כמו שחיסון מזיק לנו, אז כדאי.. מכל הבחינות: גם יחסן את הסוס וגם יציל חיי בני אדם.. ואמ... אני הולכת לראות קצת אתרי סוסים.. בה-ביי!

ScooBy

New member
לסוס הזה קוראים

ג´וני והוא היה פעם של מישהי שאני מכירה....

Doni 1

New member
מה פתאום!!!!

מאיפה הבאת את הרעיון הזה????
מה את קרועה??? ברור שלא כמו שבני אדם לא חסינים להכשות של נחשים אלא אם יש זריקה נגד כמו לנגד שפעם כזה... הבנת בקיצר נחש הכיש את הסוס שלך???

otop

New member
ממה שוטרינר אמר לי ....

סוסים מאוד רגישים לערס ודוקא בגלל זה מיצרים את הנוגדנים מהדם שלהם. מזריקים להם כמות מאוד מאוד קטנה ובגלל הרגישות מתפתחים הרבה מאוד נוגדנים..... קפיש?

למעלה