שאלה

inbale

New member
שאלה ../images/Emo35.gif

אמבולנס לבן מגיע לאיזור של תאונת דרכים. ילד בן 4 הולך רגל מונח מתחת לרכב שפגע בו. ההורים של הילד שולפים אותו ממתחת לרכב . יש לו סימן קטן של שפשוף באיזור המצח. הוא צורח ובוכה ללא הפסקה מאוד מבוהל. האם הייתם שמים צווארון וקרש גב ומפנים או מניחים את הילד בזרועות אמא שלו ונוסעים כך לבית החולים?

mdadan

New member
תגובה

בגלל הקינמטיקה שאת מתארת בשאלה חבל לקחת את הסיכון להפוך אותו לפאראפלג, עדיף שאמא שלו תתאפק עוד כמה דקות והוא יגיע למיון מקובע כמו שצריך. סביר שאחרי הצילומים הרלוונטיים והאנמנזה המתאימה הוא ישוחרר מצווארון + לוח גב. בנוסף לפי התו"ל של מד"א אין פה מקום לשיקול דעת mdadan

כנראה שלא הבנתם את השאלה...

הרעיון הוא שאם תנסו לשים את הילד על לוח עם צווארון, הוא יתנגד, יבכה ויזוז בצורה כזו שכל הטיפול משול לחוקן בריום לחולה שצם שבוע- לא יעיל ולא נעים... אני הייתי נותן לאמא להחזיק אותו על הידיים, ובודק את הילד בצורה הזו. לדעתי אפשר גם להמשיך את הפינוי כשהילד על ידי האם, ולהנחות אותה שגרום מינימום תזוזה ת"כ הנסיעה. ולא לשכוח לעשות לו בלון מכפפה (ואחרי זה לירוק טלק חצי שעה...) רק להזכירכם: צוורון לילד קטן בד"כ לא יושב טוב, בנוסף ילדים הם מוצר עמיד בפני על הרצועות של הלוח גב, ויצליח להשתחל מתחתן בכל מקרה. מה עוד שבכי מעלה לחץ תוך גולגלתי (ICP) מה שלא יעשה טוב לילד במידה ויש לו פגיעת ראש. תנו לילד להיות בסביבה שהוא מכיר ונוח לו בה. יעשה לכם חיים הרבה יותר קלים, וגם להורים... טפלו בילד ולא בספר...

chanand

New member
דיי בעייתי

הטיפול בילדים בד"כ מאוד בעייתי, לא רק שהם עברו טראומה כלשהי, הם עכשיו צריכים גם את כל ההמולה סביבם, את צוות האמבולנס על הראש וכו´... בכל המקרים בהם נתקלתי בילדים שלכאורה היו אמורים לקבל קיבוע ללוח שדרה, לא היה לנו סיכוי לעשות זאת.

inbale

New member
או קיי אז אני אסביר....

המקרה שהצגתי הוא מקרה אמיתי. לפני כמה שבועות נכנסו אליי לאתר הטראיג´ מה שאצלנו נקרא ממיינת צוות אמבולנס של נהג ושלושה מתנדבים עם אמא שמחזיקה ילד בידים לאחר תאונת דרכים. במבט ראשון ראיתי שפשוף קל במצח. בגלל המנגנון של התאונה החלטתי להשכיב את הילד מיידית בתוך המיון ולא לקבל אותו בממיינת. כשהשכבתי אותו הפשטתי אותו מבגדים ואז ראיתי סימן גדול באיזור הבטן והמותן. פניתי לצוות האמבולנס והאמת כעסתי. המנגנון של התאונה מספיק חמור כדי לדעת שילד כזה צריך לקבע. התשובה של המתנדבים היתה : הוא היה באי שקט ואי אפשר היה. רבותי סליחה אבל זאת בדיוק הסיבה לקבע. ילד הולך רגל שנפגע על ידי רכב חבלת ראש וחבלת בטן ניכרת...יש לו סיבה טובה להיות באי שקט. ועוד דבר - למה לא מפשיטים פצועים? למה לא מרימים חולצה להסתכל? הסיפור הזה חוזר על עצמו כל הזמן. פצוע מובא לחדר המיון אומרים לי שיש לו בסך הכל חבלת כתף וכשאנחנו מפשיטים מגלים המטומה ענקית בבטן (סיפור שהיה השבוע).

ענבל...

סורי, לא מסכים איתך (לפחות לא לגמרי). לפעמים מאבק (וזה בפירוש מאבק) עם כזה ילד על השכבה על לוח והנחת צווארון גוזלת זמן, וגורמת לילד לנוע הרבה יותר מאשר הוא יהיה בזרועות אימו. גם אם הקינמטיקה היא יותר מאשר נפילה מאופניים. עם זאת, לא להפשיט כזה ילד זו בהחלט רשלנות. אין שום סיבה שלא להפשיט כזה ילד, במיוחד לאור אי השקט. ואם המצב חוזר על עצמו, תפני לפראמדיק אחראי של אזור איילון, שיטפל בזה דרך מד"א.

Ally E

New member
קרש גב וצווארון

יצא לי להיתקל בתאונות דרכים עם שילדים היו מעורבים בהן ןתמיד קיבענו לקרש גב וצאוורון תמיד אפשר למצוא דרך להרגיע את הילד, לנפח כפפה לבקש עזרה מההורים בהרגעת הילד וכו´. זה ישמע מאוד אכזרי מה שאני אגיד עכשיו אבל עדיף שהילד יבכה וייקבע לקרש גב + צווארון אפילו אם זה לחינם מאשר לפספס פגיעה חמורה בעמש"צ ושהילד יישאר משותץק רק בגלל שאנחנו בתור חובשים לא עשינו את העבודה שלנו כי הילד בכה והשתולל. מישהו אמר כאן שהילד בכול מקרה יוכל להשתחרר מהקרש גב כי הקרש לא בדיוק מותאם לילדים אז רק דבר אחד יש לי להגיד לו תאלתר תמיד אפשר לאלתר עוד איזשהו קיבוע כך שהילד לא יוכל להשתולל ויהיה מקובע.

למעלה