שאלה

שאלה ../images/Emo35.gif

הי, אני לא יודעת אם כאן המקום לשאלה כמו זו אז סליחה מראש זו הפעם הראשונה. מאז שאני זוכרת את עצמי אמא שלי שוכחת דברים ואני מגבה אותה אבל משום מה זה נראה רק הולך ומחמיר. היא עברה קורס לזיכרון טוב יותר ומשתדלת לרשום דברים ולעשות לעצמה סימנים אבל (אני לא יודעת אם זה רק בגלל שהיא לא רשמה לה) אמול בבוקר היא פתחה את הארון ואמרה שאנחנו צריכות חומר לשיער, שעה לאחר מכן היא יצאה לקניות וכשחזרה היא סיפרה לי שהיא עצרה פעמיים בסופר-פארם ולא ידעה מה היא צריכה משם. או אחרי פסח, כמה שבועות אחרי פסח היא יום אחר שואלת אותי איפה הטבעת החדשה שהיא קנתה ב-300 ש"ח, והוסיפה שהיא הייתה עליה עד אחרי הפסח והיא שמה אותה במקום,אמרנ לעצמה שהיא בטוח תשכח איפה זה,ואכן שכחה. ועוד כל מיני דברים. נכון פעמים של שכחה קורים לכולנו אבל לא בכזו תדירות. כבר חשבתי לשכנע אותה ללכת לפסיכולוג או לרופא כי יש לי חשש שזה יהפוך עם השנים לאלצהיימר. מה אתם אומרים? אני מגזימה? יש משהו טבעי שיכול לגרום לפתרון הבעיה הזו? זה אכן סממן למחלת השכחה? תודה על התגובות וההקשבה לילך.

ראית את התכנית בערוץ 2 ביום ראשון?

יכולות להיות המון סיבות אבל, כרגיל חסר לנו מידע בסיסי כמו: בת כמה היא? האם חל שינוי כלשהו כמו: עומס אירועים? דאגות? שינוי במצב הרוח (לכיוון של דיכאון)? כשהמוח סופג המון המון מידע הוא מתחיל לסנן חלק ממנה כשאדם מרוכז בדבר מה הוא חוסם כל דבר אחר דאגות גורמות למין פיזור נפש דיכאון גורם לערפל מוחי יש המון סיבות לשיכחה חוץ מסניליות ומאלצהיימר למה את חושדת דווקא במחלה זו? האם ראית את התכנית ששודרה בערוץ 2 ביום ראשון בבוקר? אני שמעתי רק חלק ממנה... עקרונית, אני ממליצה לבחון לעומק מה קורה לאימך שיחה טובה עם מרפא הוליסטי יכולה להיות התחלה טובה אח"כ, אם לא עולה משהו מאוד ברור - בדיקות אצל רופא... ובכל זאת, מידע נוסף יכול לעזור לנו (אולי) לתת לך המלצות יותר ספציפיות

בעקרון, אם אני לא זוכר איפה שמתי את

המשקפיים - לא נורא; אם אני לא זוכר בשביל מה המשקפיים, זו כבר בעיה הרבה יותר קשה. האם אמך מניחה דברים במקרר שהיו צריכים להיות בארון (לדוגמא)? משתמשת בכלים לא-מתאימים לביצוע עבודה כי שכחה שיש כלי מתאים? דברים מהסוג הזה?

פרטים נוספים../images/Emo51.gif

קודם כל תודה על השיתוף. ובקשר לפרטים: אמי היא בת 43, לא מזמן אחי התנדב ליחידה מובחרת, אז כן השינה נעדרת מעיני אבי ואמי אבל לא רק עכשיו זה התחיל. אני חושבת דווקא על המחלה הזו כי לא מוכר לי שום דבר אחר ותודה על למדתי על עוד תחומים משום שזה קצת הרגיע. ולשאלה אם היא שמה חפצים במקומות שלא מתאימים להם או משתמשת שלא בדבר הנכון? לא היא עושה יותר ממה שצריך וכל הזמן.

האם אימא שלך נראית מוטרדת מהעניין?

מדברייך נראה, על פניו, שאת יכולה להירגע. הזיכרון יורד לכולנו עם השנים וכל מיני דברים שהזכרתי יכולים להגביר את קצב הירידה. אם אימך מסתובבת עם דאגה לבן חייל בחזית ולא ישינה טוב זו סיבה די טובה למצב שתיארת. תנסי לראות אם את יכולה לאתר את התקופה הראשונה בה הבחנת בבעיה ותראי אם קרה משהו באותה תקופה

למעלה