שאלה

שאלה../images/Emo35.gif

כל מי שעברה ניתוח מכירה את ההרגשה בגרון הכואב לאחר הניתוח....נכון? אז ככה כמה זמן אחרי זה מפסיק להציק בגרון? אני עדיין מרגישה גודש בגרון.....בהתחלה כשהשתחחרתי ההרגשה היתה שהקנה הנשימה נסתם כל פעם כשאני לוקחת נשימה עמוקה....ועכשיו אני מרגישה מין גודש קבוע בגרון...... הרופא אמר שאחרי חודש זה היה אמור לעבור....ולכן אם בעוד 10 ימים כשאבוא לביקורת זה ימשיך הוא ישלח אותי לכל מני בדיקות שלא בא לי לעבור אותן ....כמו לדחוף צינורות לגרון......לא בא לי....
האם למישהי זה נמשך יותר מחודש הגודש הזה בגרון......?...או האם יש לכן רעיון מה לעבור לפני שדוחפים לי כל מני דברים לגרון?

זקוש

אצלי זה עבר אחרי שבוע בערך. מישהי פה הציעה לי לאכול ארטיקים וגלידות וזה באמת עזר.

זואילי

New member
../images/Emo12.gif

עבר לי תוך מס' ימים. כל הזמן השפרצתי פרוטק ספריי. וגם היו לי התקפי שיעול (אולי כי נגמלתי על הדרך ל - 9 ימים מה
) נשמע מאוד מוזר.

נעמי 17

New member
לי היה קול של../images/Emo189.gif

ואחר כך קול של
לתקופה ארוכה. עם ההתאוששות זה עבר, לא זוכרת כמה זמן. אל תשכחי שעברת ניתוח ראות ולא ניתוח בטן. זה בטוח משפיע. שוב אני מציעה לך לשתות ג'ינגר חלוט בתה.

lee E

New member
לא זוכרת כמה זמן בדיוק אבל

כן זוכרת שזה המשיך אחרי שכאבי הניתוחים עברו..אני יכולה לשער שבערך חודש.

שאלה נוספת

יש לי חוסר ב- B12 ? מה צריל להתחיל לאכול והרבה?.....במקום להתחיל עם כדורים .....

ועוד בעיה

מערכת המסרים שלי לא מתנהגת יפה ....מחר אני אבדוק אותה שוב....... בנתיים לבנות ששלחו מסרים אני רואה אותן אבל לא יכולה להגיב .....מקווה שבקרוב יסתדר ואחזיר לכולן תשובות. לילה טוב

מנסה לענות

לי גם היתה בעיה כזאת ואמרו לי שצריך לאכול הרבה חומוס, בשר בקר ואגוזים. אולי כדאי שתפני גם לדיאטנית או לנטורופתית.

נעמי 17

New member
קודם כל צריך להתחיל לאכול.....

מכילים B12 ירקות עלים ירוקים כמו תרד ומנגולד שקדים ואגוזים עדיף לא קלויים כבד בקר, בשר בקר סטקים וכ"ד וקיטניות צלחת שמכילה: מג'דרה עם אורז עדיף מלא, קצת בשר וירקות עלים לדוגמא צלחת שמכילה: שעועית , ובשר ופשטידת מנגולד. להמעיט בפחממות ולהוסיף חלבונים מהחי ועלים לתקופת מה,,, יש לי מתכונים רק תגידי. אבל מה זקזק אחר כך תבואי מה לשאול מה לעשות עם הגזים,,,, והבטן הנפוחה ויחזירו אותך לתזונת אנדו. אבל הכל במעגלים......

נעמי 17

New member
קבלי תיקון

עניתי לך מתוך הזכרון לגבי ברזל באופן כללי, לאחר בדיקה נוספת מסתבר שB12 איננו מופיע בקיטניות או בעלים ירוקים . אז , רצויי להעשיר את הארוחה בקיטניות ועלים ירוקים , זה מה שאני הייתי עושה, B12 מופיע גם בביצים ומוצרי חלב. הינה כאן מתוך ויקיפדיה: מקורות לוויטמין B12 ויטמין B12 איננו נוצר בצמחים וגם לא בבעלי חיים, אלא אך ורק על ידי חיידקים (בקטריה) ועל ידי חיידקים קדומים (ארכאיה), ומהם הוא מגיע לגופם של בעלי החיים.ויטמין B12 נמצא באופן טבעי במאכלים שמקורם מן החי: בשר (בעיקר בכבד בקר), דגים, פירות ים, ביצים, מוצרי חלב.

זואילי

New member
תלוי ברמת החוסר

לעיתים אין ברירה אלא לקחת את התוסף.... ברור שעדיף לך התוסף על הזריקה. הכדורון הוא של 1000 מיקרוגרם וגורם לעלייה משמעותית, והוא בטח תחליף מספיק טוב לזריקות. אלא אם תגדלי בחצר פרות
למאכל (יאמי....) אני חושבת שאת צריכה לדבר עם מי מרופאייך ואף ללכת לתזונאית בנוסף.

אורציק1

New member
על B12 ומצב רוח

הייתי צמחונית שנים, וגם היום אוכלת מעט מאוד מאוד בשרים וביצים. אצלי החוסר בויטמין המדובר גורם לבלבול רציני מאוד וורבאלי - ככה עליתי על זה. להפתעתי, לא מזמן אחרי שעוד פעם התחלתי לבלבל מילים ולא לגמור משפטים גיליתי ש החוסר בB12 גורם גם לתסכול, שינוי במצב רוח ואפילו לדיכאון! מכיוון שיותר קל לי לקחת כדור קטנטן מאשר להתחיל לשנות את התזונה עם כל מה שיש על הראש - התחלתי שוב לקחת - "סולגאר" מתחת ללשון - עובד פלאים. אחריי כמה שבועות מצאתי בעצמי כוח ושמחת חיים שכבר מזמן שכחתי. בלי שום קשר - חוסר בויטמין הזה יכול להגרם גם מבעיות ספיגה במעיים. שימי לב אם את אוכלת מאוזן לבדוק גם את הכיוון הזה. בהצלחה גם עם הגרון. יש לי לפרוסקופיה עוד חודש - ואני מקווה לא להתקל בבעיה זו.

נכתב לך הרבה על B12... מקווה שתצליחי

להחזיר לעצמך את הויטמין.... אני לפעמים לוקחת B12 בכדורים, פעם ב.... כי לא אוכלת בשר כל יום... האח הטבעוני שלי לוקח כבר הרבה שנים את הכדור מתחת ללשון... חוץ מזה
ו- בתאבון...

טשומפי

New member
כאבים וויטמינים

אצלי הכאבים בגרון חלפו אחרי בערך שבוע (אבל עברת ניתוח בריאות אני משערת שההרדמה היתה עמוקה יותר וזה בטח משפיע). לגבי הויטמינים - B12 יש במוצרים מהחי בעיקר הודו אבל גם בשר ועוף וביצים, לפי מה שאמרו לי כשאיבחנו אצלי חוסר ב B12 כל מי שצורך אפילו כמות מינימלית של חלבונים מחי ואין לו מספיק B12 יש לו בעיית ספיגה (כזו או אחרת) ואז צריך לעבור בירור מדוע יש חוסר ולא רק להשלים אותו (עברת בירור??). אישית - אני לקחת כדורי B12 למרות שפתרתי את בעיית הספיגה, החיים שלי יותר טובים כשאין לי חוסר, אני פחות עצובה ופחות עייפה (חסר יכול לגרום למצב של דיכאון!!!), הכדורים הם שטויות, כדור מתחת ללשון ל10 שניות ובא לציון גואל, היום בכלל לא הייתי חושבת פעמיים על לקחת כדורי B12 (אני זוכרת שבהתחלה ראיתי בהם גזרה משמיים). דרך אגב יש מחקרים שמראים שהספיגה של הכדורים מתחת ללשן שווה להשפעה של הזריקות. תרגישי טוב!!!! מספיק כבר עם כל הבלאגנים!!! את שומעת??!! יותר כיף כשרצות כאן בדיחות!!!

בוקר טוב ../images/Emo42.gif

נעמי מלא אוכל נתת לי לאכול כאן .......בסוף אני באמת אהיה
...............איפה דוחפים כל כך הרבה אוכל.... לגבי הגזים זו תופעה מאז האנדו התרגלתי
......תשלחי מתכונים מחכה....למה בלי מתכון אני רואה רק מוצרים ומתחילה לאכול ככה.....ממילא הכל מתערבב בבטן לא
לגבי הסטקים .......... לא אוהבת....בכלל מאז האנדו פרץ בשר על האש לא עושה לי טוב לצד האחורי של הגוף ומשחרר את כל מה שאכלתי במהירות שיא
זואילי - אין לי בעיה עם התוסף סתם חשבתי לי אולי לנסות להיות קצת יותר בריאה......
.........ותגידי עשיתי לך משהו רע שאת על הבוקר מאיימת עלי בזריקות
ככה להפחיד אותי על הבוקר.....................מזכיר לי סיפור -
אישפוז אחרון ................... הייתי אמורה כל בוקר וערב לקבל זריקה לדילול דם...בבטן.... כמובן שהיו מלחמות
רבות בקשר לזריקה סירבתי
בכיתי
עשיתי את עצמי ישנה
ובסוף כמובן הפסדתי וקיבלתי את הזריקה................. ואז הגעתי איתם להסכם כשהם באים להזריק לי שיחביאו את הזריקה ורק אז יתקרבו אלי.................... השיטה עבדה ככה נתתי להם להתקרב לבטן למרות שבכיתי וצרחתי...................
חשבו שיעבדו עלי כשהם מחביאים את הזריקה
וה
יש לי את חגי ............................. טשומפי - לא עברתי ברור זה התגלה בבדיקת דם האחרונה שעשיתי - אם הערך הנמוך הוא 211 והגבוה הוא 911 אני נמצאת במקום 227 יענו מקום נמוך.........
.............. כנראה כדורים בהחלט יעשו את העבודה................ לעשות ברור זה אומר להידקר עוד פעם ................... ראי ערך זואלי ....................... אני ומחטים ברוגז מזמן............. אלך על הכדור
ולגבי מספיק עם הבלגנים אז בלגן נוסף צץ הבוקר - מ י ג ר נ ה
מי גנבה לי את המזלג.......... דחוף להחזיר
...............לקחתי אופטלגין................. עושה לי נאחס בהרגשת אבק בגרון אני צריכה כדור חדש....................... מרוב דיבורים על חלבונים עשיתן לי חשק לביצה
אבל בא לי קשה.......... נתראה אחרי הביצה

איזה באסה../images/Emo10.gif

אין ביצים.......................... נגמרו
נו טוב אכין לי קורנפלקס.............. עם פירות ו

מתכון לארוחת בוקר לעצלנים../images/Emo199.gif

מצרכים : קורנפלקס - דליפקאן (פתיתי חיטה מלאה מצופים דבש בתוספת פקאנים ושקדים) האריזה הסגולה של תלמה. 2 סוגי פירות - תפוח, אגס,
, מלון,
,
2 פרוסות יפות של חלבה כפית שוקולית ו3 כפות של נס
בלי חלב כלי לערבוב אופן הכנה: חותכים את הפירות לקוביות ומכנסים לכלי מועכים את פרוסות החלבה ומוסיפים לכלי מוסיפים כפית שוקולית ואת הנס קפה ללא החלב... מגישים ככה. בתאבון

זואילי

New member
מתכון ארוחת בוקר לזואילי אחת עצובה

הולכים למאפייה וקונים קרואסון חמאה + מאפה חמאה עם תפוחי עץ. אוכלים ומקללים.

למעלה