שאלה

• פותח הנושא or_k
  • פורסם בתאריך

or_k

New member
שאלה../images/Emo35.gif

האם בזמן מלחמה יש לכבאים "ריתוק משקי" או שצה"ל יכול לגייס אותם? תודה.

fireman

New member
אין ריתוק משקי

כל כבאי אשר ייקרא לשירות מילואים בצו 8 מחוייב להתייצב זו אחת הבעיות העומדות בפני שרותי הכבאות מאז ומתמיד. מבחינה טכנית את החוסרים של הכבאים המקצועיים אמורים להשלים כבאים ירוקים (מהצבא) מה ההיגיון בזה? אין לי מושג....

or_k

New member
ז"א

שכל הכבאים יכולים להיות מגוייסים ובעצם לעורף אין מי שיטפל בבעיית הכיבוי. חייבים ומהר לשנות את זה!!!

ערן ידידי שלום

ערן יש בנושא התפתחויות שאתה אינך מודע להן : א} כל הכבאים בארץ בין אם הם משוחררים או פטורי גיוס או משרתים ביחידות צהליות עוברים כיום ליחידת ימ"ל כל אחד באזור בו הוא משרת בשרותי הכבאות , ב} כיום אנו מכשירים כבאים ירוקים אשר אמורים לתגבר אותנו בעת חירום ,כל אותם הכבאים הם כבאים ששירתו ככבאים בחיל האוויר , אני בכל אופן הקפדתי לערוך מיון ועד כה הכשרנו כ73 כבאים כאלו אצלנו בתחנה , ויש לנו עדיין פער של כ - 70 חיילים ואנו ממתינים לקבלם ולמעיינם ולהכשירם ויש הגיון רב בכך כי לדאבוננו הרב גם בימי שגרה אנו בחוסר כוח אדם ,אזי בזמן חירום עם ריבוי אירעים אנו צריכים תגבור להגיד לך שאני מאושר מכך אז חד משמעי לא אך זה עדיף על בכלל שלא יהיה לנו כוח אדם בזמן חירום.

or_k

New member
גרשון

לדעתי כמו שבהרבה מקומות יש ריתוק משקי גם בכיבוי צריך לעשות את זה. זה חלק חשוב מכלל כוחות הביטחון בעיתות רגיעה ובזמני מלחמה!

or_k

New member
ועוד דבר

כמו שצה"ל מקצה למשטרה חיילים שיעשו את שירותם הצבאי במשטרה, צריך לעשות אותו דבר גם בכיבוי. זה רק יעזור!

or k

כפי שכתבתי לערן כל הכבאים עוברים כעת ליחידות הימ"ל בדיוק כפי שזה נהוג במשטרה כך שנכנסת לדלת פרוצה , סוף כל סוף דרג מקבלי החלטות הבין כי זה צורך השעה ,

fireman

New member
אהלן גרשון

קודם כל אני שמח לדעת שיש שינויים ועידכונים בנושאים כאלו שאפשר לומר מקדמים את הכבאות קדימה ובכן לגבי הכשרת חיילים ירוקים. תראה אמנם החיילים האלו עברו קורס כבאים שהוא יותר תעופתי לעומת הקורס האזרחי שהוא מהוצקע הרבה יותר בנושאי תו"ל באש חילוץ והצלה. אפשר לומר שההבדלים ביניהם הם שמיים וארץ בכל מקרה אני לא חושב שהכשרה קצרה תוכל להסב באופן משמעותי את אותם כבאים ירוקים לכבאים כחולים (ירוקים וכחולים במרכאות כמובן) אני אישית הייתי מודאג מאוד בתור ראמ"ש לצאת לאירוע עם כבאים ירוקים שאולי עברו הכשרה טובה ככל שתהיה לשריפת דירה למשל. מדובר באופי שונה לגמרי של עבודה מה גם שאותם כבאים ירוקים "מחלידים" במשך שלושת שנות שירותם (שזו דרך אגב אחת הסיבות שהעדפתי לא להיות כבאי בצבא) הם פשוט חסרי פעילות עם כל הכבוד להכשרה, מקצועית ככל שתהיה אני בתור ראש משמרת אעדיף לצאת לשריפת בית עם 4 צופי אש ותיקים ולא עם 4 חיילים ירוקים שעברו הכשרה מסויימת ואיזה קורס קצרצר אבל לא "הריחו" את העבודה זמן רב אני חושב שצריך שהסב את המאמץ להכשרת צופי אש ותיקים ברמה מקצועית יותר ולהשתמש בהם בעתות חירום, אני יודע באופן אישי שאם לא הייתי חייל לדוגמא ובתחנה היו צריכים את העזרה שלי אני הייתי דואג להופיע לכל פרק זמן נדרש. אבל זה לא הנושא. וגרשון, עוד דבר קטנטן, תן לי לחלוק על אחד המשפטים שלך שאומר "לדאבוננו הרב גם בימי שגרה אנו בחוסר כוח אדם ,אזי בזמן חירום עם ריבוי אירעים אנו צריכים תגבור להגיד לך שאני מאושר מכך אז חד משמעי לא אך זה עדיף על בכלל שלא יהיה לנו כוח אדם בזמן חירום." אני חושב שעדיף שיהיה חוסר בכוח אדם מיומן מאשר שיהיה כוח אדם רב שיתפקד מעולה בתור עציצים

ריתוק משקי

עליי להדגיש, כי כל הנושא נמצא בעבודת מטה מאומצת מול פקע"ר. יחד העם זאת, במהלך מבצע חומת מגן גוייסו ב "צו 8" כ - 25 כבאים, אשר שוחררו מהמבצע בעבודדת מטה מאומצת של מ"מ מפקח כבאות ראשי, חיים תמם, מ"מ נציב, מר ששי קציר ואנוכי. כמו כן, הוציא רז"ר עורף באג"ם מבצעים הנחיה שלא לגייס - שוטרים, כבאים, סוהרים ואנשי מד"א.

ערן ידידי

אכן יש שינויים ותפיסה כי יש לרתק את הכבאים במקום עבודתם והנה גם משה מוסקו כותב על כך יש עבודת מטה ובסך הכל הנושא מתקדם לא רע בכלל, באשר להכשרת הכבאים הירוקים ושמירה על כשירותם אני גורס כי יש להכשיר את הכבאים הירוקים לפחות כ 200 שעות אימון ,אך הכל פונקציה של כסף ולכן מה שאושר ע"י פקע"ר זה 5 ימי אימון בלבד, באשר לשמירה על כושרם אני מנסה להעביר החלטה שאותם החיילים שעברו את הקורס המקוצר אצלנו , ישרתו במילואים בתחנות ובכך יכירו את האנשים והאמצעים והאזורים בהם הם יפעלו יחד עימנו בעת חירום ,ולגבי הצופים והמתנדבים הם אלו אשר ימשיכו בעת חירום כבשיגרה לסייע לכבאים המקצועיים בעיתות חירום ושיגרה ,ורואים בהם כחלק אינטגרלי של המערך הכבאות והצלה, באשר לשאלתך האחרונה על כך שיהיה ריבוי של כוח אדם אשר לא יתפקד אני חולק עלייך כי : בעיתות מלחמה יש צורך בכוח אדם רב ואין צורך להסביר לך משמעויות כאשר יש קריסת בניינים או דליקות במבנים ומפעלים וכ"ד כמה כוח שיהיה לא יהיה מספיק, אך בתיכנון נכון של מפקד אפשר להפעיל את הכוחות בצורה מתוכננת היטב כולל מנוחה ,ועתודה למשימות הנדרשות , לכן לא הייתי ממהר להסיק מסקנות נמהרות שהכוח יתפקד כעציצים,

fireman

New member
גרשון ושאר חברי הפורום

אמנם המשפט "ידים רבות מקלות את העבודה" הוא משפט נכון בהחלט אבל תסכים איתי שאם אדם מסויים לא עובר הכשרה כמו שצריך, כמו שציינת 5 ימים במקום 200 שעות בעת חירום אנחנו עלולים למצוא את עצמנו עורכים הדרכות בזק שיהיו "חאפריות" שבסוף מי שישלם את המחיר על התקלות יהיו שרותי הכבאות נכון שבקריסת מבנים ושריפות ענק כוח אדם הוא משאב נחוץ אבל בוא לא נלך רחוק, שריפת בית לדוגמא, אני מוכן להתערב איתך שצופה אש שנמצא בתחנה חודשיים יידע להפעיל כל סוג משאבה שנמצאת בשירות הרבה יותר טוב מאשר חייל שעבר הכשרה לפני שנה או יותר. מי ילמד אותם את סידור הציוד ברכבים? מי יתן לחיילים חסרי הכשרה וניסיון לחדור לתוך בית בוער, כאן לצערי התשובה "לא נכניס אותם לבית בוער" פורסת את כל הקלפים, כי אם תשתמש בהם כמזנקאים או כמפעילי משאבה תנצל אותם בדיוק כמו שאני מנצל את העציצים בביתי גרשון, אני מכיר את המשפט "לכל פלוס יש גם מינוס" כאן לדעתי המינוס הוא גדול יותר ואני צופה שהדיון בנושא הולך להתארך מאוד משום שדעתי שונה משלך בנוגע לעניין זה. כמו כן אני מעוניין לדעת את דעתם של שאר חברי הפורום בנושא

regev natan

New member
המייל והטלפון של משה ריבק

אם אפשר לקבל את הטלפון והמייל של ריבק משה ? ניתן לכתוב ישירו למייל שלי [email protected] נחוץ לי לצורך תאום אירוע בתודה

למעלה