ערן ידידי
אכן יש שינויים ותפיסה כי יש לרתק את הכבאים במקום עבודתם והנה גם משה מוסקו כותב על כך יש עבודת מטה ובסך הכל הנושא מתקדם לא רע בכלל, באשר להכשרת הכבאים הירוקים ושמירה על כשירותם אני גורס כי יש להכשיר את הכבאים הירוקים לפחות כ 200 שעות אימון ,אך הכל פונקציה של כסף ולכן מה שאושר ע"י פקע"ר זה 5 ימי אימון בלבד, באשר לשמירה על כושרם אני מנסה להעביר החלטה שאותם החיילים שעברו את הקורס המקוצר אצלנו , ישרתו במילואים בתחנות ובכך יכירו את האנשים והאמצעים והאזורים בהם הם יפעלו יחד עימנו בעת חירום ,ולגבי הצופים והמתנדבים הם אלו אשר ימשיכו בעת חירום כבשיגרה לסייע לכבאים המקצועיים בעיתות חירום ושיגרה ,ורואים בהם כחלק אינטגרלי של המערך הכבאות והצלה, באשר לשאלתך האחרונה על כך שיהיה ריבוי של כוח אדם אשר לא יתפקד אני חולק עלייך כי : בעיתות מלחמה יש צורך בכוח אדם רב ואין צורך להסביר לך משמעויות כאשר יש קריסת בניינים או דליקות במבנים ומפעלים וכ"ד כמה כוח שיהיה לא יהיה מספיק, אך בתיכנון נכון של מפקד אפשר להפעיל את הכוחות בצורה מתוכננת היטב כולל מנוחה ,ועתודה למשימות הנדרשות , לכן לא הייתי ממהר להסיק מסקנות נמהרות שהכוח יתפקד כעציצים,