שאלה....

שאלה.... ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

לאיפוא בדיוק נעלם הדפלקטור של האנטרפרייז? אם היבנתי נכונה, אז תפקיד הדפלקטור "להגן" על הספינה מכל מיני חלקיקים שבחלל ,או כל מיני סלעים/אסטרואידים וכו' בזמן הטיסה במהירות וורפ. אני יודע שזה היה ב- NCC1701 A B C D ואפילו ב - E!! אז להיכן נעלם הדפלקטור באנטרפרייז הנוכחית של ארצ'ר?? יש למישהו הסבר "מדעי" לפשר ההיעלמות?

sysiphus

New member
הוא לא נעלם לשום מקום

הדפלקטור הוא אחת הטכנולוגיות הבסיסיות ביותר הנדרשות לטיסה במהירות גבוהה בחלל (המנוח "גבוהה" הוא יחסי מאוד, ולא רק יחסותי... נכון, אבל עדיין...). הטכנולוגיה הזאת היא כרגע חצי-דמיונית, אבל במידה ונרצה לטוס באיזשהו אחוז קטן (אך לא קטן מדי) של מהירות האור, נידרש לשלדה מאוד מאוד מאוד עבה (ולכן לעוד דלק) או לאיזשהו מגן, סגנון הדפלקטור. ואם תסתכל בקדמת האנטרפרייז של ארצ'ר תראה משהו דומה. לא, זה לא נראה כמו כל דבר שיש לספינות האנטרפרייז "הבאות בתור", אבל זה עדיין דפלקטור.

ygeva

New member
כן, מה שמרים את השאלה...

באנטרפרייז של קירק הדפלקטור היה מאין צלחת לווין, בזאת של פיקארד מאין דבר לא מזוהה ולא מפותח ובדיפאינט סוף-סוף ראינו משהו כחול עם רשת עליו. מה שנקרא מתקדם ומשוכלל... אז יכול להיות שזה של האנטרפרייז הנוכחית (ומיושנת, יחסית לזאת של קירק) הדפלקטור יותר מתקדם מזה שהיה על הספינה של קירק? מה שבכלל מעלה את השאלה - למה אנחנו רואים בסידרה המקורית מחשב שמדפיס דפים במקום לדבר (אינטילגנציה מלאכותית עאלק...) טוב, בעצם, זאת תכנית מלפני 40 שנה. מי אז חשב עם פאלם פיילוט בכלל?

itstzar

New member
אם זכרוני אינו מטעני רק בפיילוט

השתמשו בניירות ובכלל , רק הדפלקטור נראהה לך יותר חדיש? ראית את הטריקורדרים האוזנייה של הושי, מכשירי הקשר בכלל, המסכים ובקיצור כמעט הכל, בכל זאת זאת סדרה שנעשתה בשנות השישים וזאת במאה ה21, צריך קצת דמיון כדי לראות שאנרפרייז יותר "מיושנת"

sysiphus

New member
שניכם די טועים....

כן, אנטרפרייז נראית יותר "מתקדמת" בגלל רמת אפקטים הרבה יותר מתקדמת ומתוחכמת שעושים בה שימוש. אבל... הטיעונים שלכם (ששמעתי רבות והם די נפוצים) ממש קלושים. אתם מדברים על כך שהדפלקטור באנטרפרייז נראה יותר מתקדם מזה של האנטרפרייז של קירק... הדפלקטור זו טכנולוגיה שלא קיימת - אין דבר כזה - איך אתם יודעים איך נראה דפלקטור "מתקדם" לעומת דפלקטור "מפגר-טכנולוגית"??? זה לא מחשבון, מכונית, טלפון סלולארי או רדיו, לגביהם אתם יכולים בהחלט להביע דעה, כי כולנו יודעים כיצד נראים מכשירים אלו בתקופות שונות, ואנחנו יודעים כיצד נראה מכשיר מפגר לעומת מכשיר מתקדם. אנחנו יודעים איך נראה הדפלקטור על ספינות שונות בתקופות שונות, וסביר להניח שהטכנולוגיה השתפרה עם השנים, אז מנין לכם שהדפלקטור של ארצ'ר מתקדם יותר מזה של קירק. שנית, אתם חושבים שהמעצבים של אנטרפרייז לא משתדלים לשים לב לכל פרט ועניין בסדרה כדי להציג עתיד "מיושן", עם מחוות עצומות לסדרה המקורית. אז כן, הם עושים את זה, כל הזמן, וזה עובד. הטריקורדרים מאוד דומים לאלו של הסדרה המקורית, כנ"ל מכשירי הקשר, האזניה של הושי (לאוהורה הייתה דומה לזאת) וכו' וכו' וכו'... ומן הסתם, לא, אין להם מסכי-מגע, בדיוק כמו שלא היו כאלה באנטרפרייז של קירק. ובאנטרפרייז של קירק כן היה מחשב מדבר, ראוי לציין נושא זה. לא רק זה, אלא יש אפילו פרק שבו המחשב עובר שינויים ומתחיל לדבר בקול של בחורה, ואם אני לא טועה, אפילו אחת שיש לה משהו לקירק.

itstzar

New member
נראה לי קצת התלבלבת ....

אתה קצת ערבבת בין שנינו נראה לי, אתה בסך הכל מסכים איתי שהכל באנטרפרייז נראה "יותר" מתקדם בגלל רמת ואיכות האפקטים והטכניקות שקיימות היום שלא היו קיימות אז, אבל, וזה אבל גדול שים לב שהאוזנייה של הושי הרבה יותר קטנה מהאוזנייה של אוהורה, הטריקורדר של ארצ'ר הרבה יותר קטן, וקל ונייד מאשר של קירק שמרוב הגודל מצריך רצועת נשיאה ואני זוכר בדיוק את הפרק שהמחשב פיתח לעצמו אישיות נשית, אבל עדיין בפרק הפילוט עם פייק, השתמשו בניירות אבל בסך הכל, לדעתי עשו כאן פשרה בין להראות יותר מיושנים מקפטן קירק אבל עדיין להראות יותר מודרנים מהתקופה שלנו, וכאן בהחלט הייתה להם בעיה שגם פתרו אותה בצורה מסויימת אן במראה ה"חשוף" של פנים החללית (כמו צוללת למשל) במקום משכפלים יש את ה protein sequencer או איך שלא קוראים לו
... בקיצור למה ישר להכפיש את הכשרים

sysiphus

New member
קח בחשבון

שאתה לא יודע מה היכולות הטכנולוגיות של הטרייקורדר בתקופת קירק לעומת הטרייקורדר בתקופת ארצ'ר... הגודל לא תמיד קובע...

itstzar

New member
ובגלל זה דיברתי רק על מראה חיצוני

מבחינת "יכולות" יש דמיון ואפילו יותר (פשוט בTOS רק אומרים לנו מה הם רואים, ובאנט' גם מראים כל המסך של הטריקורדר, אבל זו בדיוק הנקודה, בשנות השישים אף אחד לא חשב שמחשב שתפס אולמות שלמים ייכנס לתוך כיס והיום כל החיים שלי מנוהלים בתוך הפאלם פיילוט שלי זו בדיוק הפשרה שדיברתי עליה, אז ברגע שהוא היה נישא זה כבר היה חידוש, היום מכשיר ששוקל יותר מ100 גרם זה כבר מקרר

TUVIX

New member
גם בשילדה באורך עשרות מטרים

במירות קרובה למיהרות האור מטבע יאדה אותנו

אודו

New member
רואים את ההתקדמות

תחשוב על זה, בTOS בעצם הם מיקמו את הצלחת במקום טוב יותר! קרוב יותר למנועים, פחות איבוד כוח ופחות צורך להעביר כמויות גדולות של כוח ברחבי הספינה לריק. אפשר להגיד שזה ממש הזרקת כוח ישר לדפלקטור. בלי הפרעות בדרך. באנטרפרייז ה"ישנה" יותר, בעצם הכוח צריך לעבור דרך ממירים אין סוף, כל מיני מערכות משנה, ואם אחת נופלת פתאום, מי יודע? אולי נופל הזרם לדיפלקטור ואז בום.

sysiphus

New member
אל תתיימר

להבין את המבנה וההנדסה של מערכות וטכנולוגיות ש... לא קיימות... זה ראשית. שנית, אם כבר מדברים, אז האנטרפרייז של קירק הרבה יותר גדולה מזו של ארצ'ר... המרחקים הם לא גדולים כמו שהם נראים לך.

אודו

New member
אז?

עדיין יש לעוצמה פחות מרחק ושנאיים וממירים וקבלים וחוטים ומערכות חיונויות לעבור. מתיימר להבין? סלח לי שהבנתי ותפיסתי לא גדולה ואין סופית כמו שלך אבל כמו כמה חוקים קבועים ביקום שאומרים "פשטות היא נוסחה מנצחת". לא נראה לך הגיוני, האוו אדון הגאונות האין סופית, שככל שיש פחות מערכות ושטויות בין הבטרייה למנורה יש יותר סיכוי שהיא תפעל טוב בלי בעיות? אם פתאום מכניסים טיימר שסופר את הזמן בין הדלקה להדלקה, ואז מפסק שפועל לפיו ואז גם איזו מערכת טעינה חכמה שפועלת על האור של המנורה או משהו אז יש יותר סיכוי שפתאום הטיימר ישרף ואז המנורה לא תידלק והבטרייה לא תיטען. לכן די ברור שככל שיותר פשוטה המערכת יש יותר סיכוי שהיא תפעל. קלצניקוב סטייל (המבין יבין). מצטער אם הייתי קצת ארסי יתר על המידה, אני עייף ואתה, מה לעשות, די עיצבנת אותי. יכולת להיות טיפה יותר נחמד בהודעת תגובה שלך כמו שאני יכולתי להיות יותר נחמד בזאתי.

sysiphus

New member
ומניך לך...

שהמורכבות על האנטרפרייז של קירק פחותה מזו של ארצ'ר, ראשית. שנית, המרחקים, שוב כמו שציינתי קודם לכן, הם לא גדולים כמו שאתה חושב שהם. האנטרפרייז של ארצ'ר היא ספינה קטנטונת והמרחק בין המנועים לדפלקטור לא גדול בצורה משמעותית למרחק הקיים באנטרפרייז של קירק, ואף אולי קטן ממנו. שלישית, ואולי מערכות אחרות יותר מרוחקות? למה דווקא על הדפלקטור אתה מתנפל. רביעית, למה להתיימר להבין מערכות טכנולוגיות ש-לא קיימות... זה שמה שפשוט עובד זה בהחלט כלל אצבע נכון. אבל הוא לא קשור, כי אתה לא יודע מה פשוט ומה מסובך בעולם של מס"ב. אתה מסתכל על תרשים טכני וחווה דעתך ממרחק (כביכול) של 200 שנים... הרי אם תסתכל על תרשים טכני של נושאת מטוסים בת-ימינו לא תבין ממנו הרבה. למה אתה מוכן ומזומן לציין שצורת בנייה והנדסה מסוימת היא מורכבת ואחרת מסובכת, ושאחת טובה ואחת לא, כשלשנינו אין מושג בזה באמת, ולא רק לנו - אלא גם לכותבים והאמנים שיצרו את הדגם... הרי לכל קשקוש טכנולוגי שאנחנו יכולים לחשוב עליו, הם יכולים לחשוב על קשקוש טכנולוגי משלהם שיסתור את שלנו. יום אחד עלה מישהו בהפקה על כך שהמשגרים עובדים על חוק בסיסי בטבע בשם עקרון האי-וודאות של הייזנברג. איך המשגרים מתמודדים איתו? הפלא-בפלא, במדריך הטכני (וגם בסדרה מספר פעמים, כחלק מהטכנו-באבל) הופיע לו רכיב בשם "מתאם-הייזנברג" שמונע את הבעיה... איך הוא עובד? עובד היטב, זאת התשובה של הכותבים. והכי חשוב - להירגע, לנשום עמוק ולהנות מאנטרפרייז והשאר.

Taker Sucks

New member
הממממ

הספינה של קירק היא כ300 מטר... הספינה של ארצ'ר היא כ 220 מטר... ההבדלים לא כאלה גדולים.

רק הבדל של 30%

חוצמיזה, אאל"ט לאנטרפרייז של קירק היו יותר סיפונים מאשר לזו של ארצ'ר. אבל אין לי כרגע את המספרים.

אודו

New member
צודק

העיקר שנהנים. אבל עדיין, אני לא מתיימר להבין את הטכנולוגיה אבל כמו שאמרתי, דמובר פה על עובדה: באינטרפרייז של קירק יש פחות מערכות בין מקור הכוח לבין הדפלקטור. אין ויכוח אל זה. זה לא רק סיפור של מרחק אלה גם של קבלים, התנגדות חשמלית, מערכות מנתבות כוח (שחייבות להיות, משהו חייב להעביר כוח). אני רק אומר שאצל קירק, מפאת פחות מרחק, אבל במיוחד פחות מערכות מנתבות כוח בין הדפלקטור למקור כוח המערכת בנוייה יותר טוב. אפילו לא אמרתי משוכללת יותר, רק בנוייה יותר טוב. זה נכון גם שהכותבים מסבירים דברים כאלה בעזרת אמצעות שכרגע נראות לא הגיוניות אבל זה לא איזה סוג של המצאה, זה עובדה ברת קיימה גם היום: יותר פשוט - יותר סיכוי שיעבוד.

למעלה