שאלה..

שאלה..../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

יש לי בבית שתי נסיכות אחת בת 11 ואחת בת 5. מדיי פעם בתקופות שונות אני מגלה כי הן מקבלות (יותר הגדולה) שטיפות מוח מאביהן, על לעבור לגור איתו.. האמת שאין לי מושג איך לאכול את זה..
איך הייתן מגיבות??

רות 2

New member
אין טעם

להביע באוזני הילדה את כעסך, ואו את עצבותך ,ואו את חששך בעיניין רק דבר אחד בלבד ובאסטרטיביות המתאימה יש להביע באוזני הילדה .... " בגיל 16 או 18 תחליטי את ... ועד אז את עם אמא שאוהבת אותך !!ואת ממשיכה לבקר ולבלות עם אבא שאוהב אותך , ועם עובדות לא מתווכחים זה זה!!!! אגב העיניין הזה ממש לא אכיל .... יורקים את זה לצד.. בשאט נפש ולא טוחנים את זה ולא נותנים לאיום הסמויי שבמסרים שלו להבהיל אותך.... קטן עליך...

just yael

New member
כשאני שומעת דברים כאלה...

הג'ננה עולה לי למוח... כך שנראה לי שעדיף שלא אגיב... אז רות..הבמה כולה שלך...

אפשר לדבר איתו?../images/Emo5.gif

מה מצב מערכת היחסים בינכם? אני הייתי מעדיפה לדבר איתו על כך. יכול להיות שזה תמים? שהוא מבטא בפניהם את רצונו שיגורו איתו את געגועיו אליהן,ולא מדובר בשטיפת מח?

שטיפת מוח של אחד ההורים היא טעות

גדולה מאוד להתפתחות שלהם ולחיי השגרה של ההורים שבנפרד, ויש שאחד ההורים לא מתייחס לזה אז צד שלישי ברמת הפיקוח חייב להיכנס לעניין - [ניסיון מקרבה לנושא כאוב ביותר] ההנחה היא שכשיגדלו הם יחליטו והרי שאחד ההורים החליט עוד בקטנותם כשהטמין במוחם את ה'טוב' וה'רע' וההחמרה לא מאחרת לבוא. תמיד יש ילד שמזדהה יותר לכיוון של הורה אחד [לרוב הבת עם האמא והבן עם האבא מטבעיות מסויימת] ואז הניצול של ההורה בשטיפת המוח לילד מקצין את התנהגותו של אותו ילד על הצד הרע שבעניין

antigone

New member
אני יכולה רק להוסיף שכיום ....

שביתי בת 19 , אומרת שכל פעם שאבא שלה אמר את המשפט הזה, וזה כנראה מאוד אופייני לאבות גרושים , אוליי מתוך רצון לפצות את עצמם, מתוך אולי מודעות שהם כבר לא חלק מחייהם השוטפים ... אבל העיניין הוא שביתי נכנסה לחרדה שמה הוא יבקש ואני אסכים, למרות כל נסיונותיי להבטיח לה ש... רק איתי היא תגדל... וזה מכאן עד הסוף , אז תשמעי , רצוי לנהל שיחה ידידותית איתו על הנושא, ושכל אחד ידע איפה מקומו ולא יעורר תהייות אצל בנותייך, הילדים עוברים מספיק התמודדויות ומשברים.... בהצלחה

למעלה