שאלה...

פיצ 50

New member
שאלה...../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

היי בנות יקירות. אחרי ביקור אצל באר גבל ולאחר שהוא בדק אותי והתרשם מאפשרות של הידבקויות במעי הופנתי לבצוע: בדיקת סיגמואנדוסקופיה US רקטאלי וצילום בריום. משהי יודעת מה ההבדל בין הUS הרקטאלי לבדיקת הסיגמו??? ומדוע לעזאזל אני צריכה את שתי הבדיקות?????? כשיצאתי מבאר גבל בכלל לא שמתי לב שיש 2 בדיקות שונות פתאום כשבאת לקופה אני קולטת שרשום לעשות גם US בתה"ש... זה לא הוגן....
ממתינה לשמוע מכן....

galim29

New member
פיצית

הסתקרנתי וחיפשתי... מחכה לתשובות של מי שעברה את הבדיקות, אבל ממה שקראתי (ומקווה שהמיגע אמין) שבדיקת הסיגמואנדוסקופיה מוגבלת לסיגמא ולרקטום כי בודקת את דרכי העיכול התחתונות והשנייה? נראה לי שבארגבל חובב אותה.. סססססתם. מתארת לעצמי שאילו שתי בדיקות שונות ובודקות יותר לעומק או משלימות אחת את השנייה. מההיכרות שלי איתו הוא כל כך יסודי שבטח רוצה לסרוק לך את כל האיזור. חוקן בריום אנחנו יודעות למה טוב אחרי מה שזואילי עברה עם זה אז טוב שנתן לך. שלא תתגלה חסימת מעיים. נחכה לעוד תשובות....

liats80

New member
פיצ

מתוקה, אין לי תשובות (לצערי ושמחתי), אבל שולחת לך חיבוק ענק. יהיה בסדר, הבדיקות האלו, לא נוחות וכואבות כשיהיו, הן כלום לעומת מה שכבר עברת. לפחות עכשיו יסממו אותך מראש. אולי את יכולה להתקשר ולשאול את המזכירות על ההבדל בין שתי הבדיקות? זה ממש לא הוגן מותק
אוהבת.

פיצ 50

New member
תודה יקירות.....אני מיואשת

רק מהמחשבה על ההכנה לכל בדיקה.....

רווית04

New member
פיצי היקרה,

אל תתייאשי, הייאוש זה הדבר הכי גרוע שיכול להיות. תנסי למצוא תשובות לשאלות אצל הרופא משפחה, אצל ברגבל ,המזכירות הרפואיות,האינטרנט. לצערנו ההכנות לבדיקות הן לא פחות קלות מהבדיקה עצמה אבל אל תשכחי שלפחות את יכולה לדעת בוודאות מה קורה איתך ולאן זה הולך,כשיודעים יותר ניתן לדעת מה לעשות או איך להקל עלייך. שולחת לך חיבוקים חזקים.

פיצ 50

New member
דואגת לך.....

את מדהימה שאת עוד מוצאת מילים כדי לעודד..... מה איתך???? צריכה משהו??? רק תגידי...
אני כאן

רווית04

New member
תודה על הדאגה,האכפתיות והתמיכה הענקית!

זה המינימום שאני יכולה לעשות עבורך.. צריכה להרגיש טוב :( אבל המילים החמימות שלך תמיד מחזקות ומרימות את הראש. איך את מרגישה? מחר אני אצור קשר.. חיבוקים חזקים.

פז08

New member
נראה לי

ורק נראה לי (כלומר זה מהידע הכללי שלי ולא מעבר) שאולטראסאונד רקטלי אמור לבדוק נוכחות של מוקדי אנדו' ברקטום / סיגמא (סיגמא זה חלק מהמעי הגס לקראת הרקטום), חוקן בריום אמור לבדוק אם יש היצרות /חסימה באזור הרקטום / סיגמא ואילו סיגמואידוסקופיה אמור לבחון את חלל הרקטום והסיגמא מבפנים, לנוכחות של פוליפים למשל, טחורים וכו'. בקיצור פיצוש, יש לך שלל בדיקות מרתקות ביותר....... מסכימה איתך שהחלק המבאס ביותר זה באמת ההכנה. האמת שאולטרסאונד רקטלי הוא ממש לא נורא, לא ההכנה ולא הבדיקה עצמה. מחוקן בריום הצלחתי להתחמק ואת הקולונסקופיה שעשיתי עשיתי בהרדמה כללית, כך שמה שבאמת היה מבאס היה רק ההכנה. אבל - קטן עליך. מכירה אותך, אחרי כל מה שעברת, זה פשוט ק-ט-ן על בחורה עוצמתית כמוך!! שולחת בינתיים
וגם

פיצ 50

New member
תודה אהובה.....

מקווה שאיכשהו אני אעבור את..... מתגעגעת..../tapuzforum/images/Emo8.gif

זואילי

New member
מיי גוד, קריעת תחת... ../images/Emo67.gif

טוב, בטח כבר גיגלת על הבדיקה... אז את הסיגמו' אינני מכירה. על כל השאר כבר שמעת וקראת. אני בטוחה לגמרי שתצלחי הכל בגבורה, כמו תמיד. מה שכן, כדאי לברר לגבי המרוקנים והחוקנים, במידה ואת עושה את הבדיקות בצמידות... כדאי לשאול רופא אם זה בסדר כל המשלשלים האלה בזמן קצר (שוב, תלוי כמובן כמה זמן יש בין כל בדיקה). הייתי מציעה לך לברר את זה דווקא עם רוזין. כי מן הסתם תיתקלי במספר דעות. אבל הוא, כירורג כללי ויודע דבר או שניים על מעיים ובטח בהקשר של אנדו - אז לדעתי הוא הכתובת. דברי איתי לגבי זה. שיהיה המון הצלחה ושיעבור בקלות עד כמה שאפשר. דרך אגב, כדור הרגעה יכול לעשות את זה רגוע מאוד...ולבוא עם מלווה...

זהבה240

New member
ההשוואה היא בין קולונוסקופיה לסיגמו..

ההבדל בין שתיהן הוא באורך הכניסה לגוף. שתיהן נכנסות מאותו המקום ובאותם האמצעים. קולונסקופיה היא עד הסוף של המעי, והסיגמו' יותר קצרה. זה כל ההבדל. האולטראסאונד הוא בדיקה אחרת. האם לא עשית קולונוסקופיה אצלו?? זהבה

למעלה