שאלה...

Wookie

New member
שאלה...../images/Emo3.gif

שלום אנשימים! רציתי להעזר בעצתכם לגבי קניית חיפושית (ישנה). עקב היותי סטודנט עני, אני מחפש פיתרונות תחבורה זולים להגעה מחיפה להודה"ש פעם בשבוע, וקצת להסתובב באיזור. אני לא צריך משהו שייסע מהר (אני גם ככה נוהג ב 85-90 קמ"ש רוב הזמן), ולא משהו מפואר. רק משהו זול (4000-5000 ש"ח, לא יותר)ואמין, ושייסע. אני יודע שהגעתי למקום הלא-נכון מבחינת אובייקטיביות, כי כולם פה משוגעים על חיפושיות, וגם אני מאוד אוהב את הנשמה של הרכב הזה, אבל מצד שני אין לי כסף (וזמן) להשקיע בקניית צעצוע יפה אבל לא שימושי. מה אתם חושבים על הרכב? האם הייתם ממליצים לי לרכוש חיפושית? אשמח גם אמ מישהו יסביר לי את משמעות המושג "רכב אספנות" תודה מראש לכל אוהבי החיפושית!

BOBI BIMBA 03

New member
בקשר לאספנות.....

רכב אספנות מוגדר בחוק כרכב ששנת ייצורו היא מעל 30 שנה. בקשר לביטוח ולשעות הנסיעה אנייכול לכתוב לך את כל הפרטים אבל זה ממש ממש ארוך! ואת כל הנושא הזה כבר כיסו פה בפורום רק שאין לי מושג איך לקשר אותך לשם... היה פה איזה עורך דין במקצועו שדיבר על כל עניין הביטוח ושעות הנסיעה המותרות.. טוב בקיצור אסור ליסוע איתו בין 7 ל 9 בבוקר. חוץ מיזה אין ממש הגבלות מיוחדות. ובקשר לביטוח תשאל את העורך דין אם הוא יזדהה... לי יש חיפו 69´ ששנה שעברה הפכתי אותה לאספנות.. זה חותך את הביטוח והטסט בחצי . ואך אחד במילא לא שם זין על השעות האלה שהיא לא אמורה לנסוע.. זהו.. ואם הרכב במצב טוב ויש לו שיפורים מסויימים כמובן שהיותו אספנות עם השנים שוויו יעלה.. דרור.

ofir_y

New member
תשובה!

שלום לך. אני שמיניסט לא פחות עני ממך... רכשתי חיפושית ב2200 ש"ח, סגרתי איתה 110, היא נוסעת מצויין.. אני נוסע איתה לבית ספר, לחולון, לר"ג, נס ציונה.. [אני גר בראשון] בחיים לא עשתה לי בעיות! ב4-5 אלף לחיפושית תוכל למצוא חיפושית במצב טוב מאוד, תיכנס לאתר של המועדון: http://www.beetle.co.il יש שם לוח מודעות. אתה צודק שהמקום הזה לא אובייקטיבי, אבל על עובדות לא מתווכחים - והעובדות הן שהרכב הזה משמש הרבה אנשים, ולא עושה בעיות. בקשר לרכב אספנות - כאשר הרכב שלך בן 30 שנה ומעלה, אתה יכול באמצעות משרד הרישוי להפוך אותו לרכב אספנות - מה שאומר שמבחינה חוקית אסור לך לנוע בכביש בין 7 ל9 בבוקר (קבלת קנס בלבד ממה שהבנתי), הביטוח והטסט עולים רבע מהמחיר המקורי שלהם , ויש לך "רכב אספנות" על מספר הרכב. בהצלחה, אופיר ובטי

למעלה