שאלה

פית אש

New member
שאלה ../images/Emo29.gif

איך נוצרו הפגסוסים והקנטוראים כאילו מי מיבין האלים יצר אותם
תגידו לי עם אתם יודעים שלכם לילך

strahd

New member
הנה התשובה

עשיתי מחקר קטן וגיליתי שאת הקנטאורים, הסאטירים, חדי הקרן, הגריפונים והחימרות יצר האל העליון שהביא את האלים לעולם. הוא יצר אותם על מנת שהם ישמשו כשומרים של העולם. מקווה שעזרתי.

SaberTooth

New member
גם אני עשיתי מחקר קטן... ../images/Emo13.gif

המחקר שלי הניב תשובה דומה לשלך: כאוס, אביהם של פלדין, טקיזיס וגילאן, יצר את החיות הקסומות (בינהם גם הדרקונים הראשונים) בכדי להעניש את ילדיו על כך שיצרו את קרין בלי אישורו. הוא בכוונה יצר את החיות חזקות יותר וחכמות יותר (ביחוד הדרקונים) מהחיות שיצרו האלים הראשיים בכדי לאיים על קיומם של הגזעים שיצרו האלים הראשיים. בגלל החורים בעלילת רומח הדרקון כל אחת מהתשובות יכולה להיות נכונה

../images/Emo58.gif ספוילר שיתקן את החורים

זה כנראה יפתור הכל ויראה שסטרהאד צדק: בסוף מלחמת הנשמות מתוארת הבריאה המלאה לחלוטין, המקורית של העולם: האל הגבוהה יצר את האלים וכאוס ביניהם, שד"א לא היה כזה "רע" בהתחלה, ואת נשמות כל בני התמותה בקרין, ולכן הגרסה הגורסת כי כאוס בהשתוללותו יצר את הדרקונים, שזוהי גרסת בני האדרה דרך אגב, אינה נכונה- כל מה שכאוס "יצר"(באמת, כפי שנאמר בסוף מלחמת הנשמות,מוחו של כאוס, בגלל שקנאתו כרסמה בו, התעוות והוא לא יכל יותר ליצור אלא רק להרוס ולעוות) היה הקנדרים והגמדים. לסיכום: האל הגבוהה יצר הכל, האלים נבראו על מנת לשרת את יצירתו ולעזור בבריאתה ואילו בני התמותה נוצרו כדי...גם כדי לשרת, אבל בדרך אחרת, לא מודעת. דבר אחד לא הסתדר לי בספרים כי נאמר בסוף שהאל הגבוהה הוא הכי חזק- אז לאן לעזאזל הוא נעלם לאחר שיצר את העולם??? כי הוא לא מוזכר בשום מקום, גם לא כאשר בריאתו עמדה להיהרס ולהשמד לחלוטין(רייסטלין, כאוס, טאקיזיס והאל האחד).

EverMan

New member
האל העליון=כאוס ../images/Emo58.gif

והוא כלוא באבן האפורה. ועזב בעיקרון עם האלים.

ברינסלי

New member
לא../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo58.gif(כאוס)

לפי סיפור הבריאה כפי שמוסבר ע"י ואלתוניס בסיום מלחמת הנשמות, "כאוס" הוא למעשה האל איונתאס, "ראש וראשון בין מעצבי העולם", האל החזק ביותר, שנתן את הצורה הראשונית לחומר הבריאה. גאוותו על חלקו המרכזי בבריאה, שלא יכלה להתקיים בלעדיו, גרמה לו לנטוש את דרך הטובריל ולהכריז על עצמו האל-העליון החדש. לאחר שרוב האלים האחרים התנגדו לכך, איונתאס ניסה להשתלט על קרין בכוח, לבטל את מה שהאלים האחרים הספיקו לברוא ולעצב את העולם לבדו. ואז הוא גילה שכוחות הבריאה שלו אזלו, והוא יכול רק להרוס ולעוות את מה שכבר קיים. כתוצאה מכך איונתאס נתמלא זעם כלפי תוכנית הטובריל, האל-העליון והאלים האחרים, נשבע להרוס כל דבר שאינו הוא-עצמו, ובהתאם, שינה את שמו ל"כאוס".

just Tanyush

New member
אתה יכול בדרך

להביא לי ספויילר של כל מה שיקרה ב-dragons of a vanished moon? כי אין סיכוי שאני אשיג אותו בחודשיים הקרובים ואני ממש משתגעת לגבי מה יקרה, אז בבקשה!!!

just Tanyush

New member
תודה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

עשית לי את כל היום!!!!
אז... מה עם ההמשך?

just Tanyush

New member
ואני כבר מתה להמשך! ../images/Emo24.gif

דרך אגב מסכן גדיל, כולם רוצים שהוא ימעך

ברינסלי

New member
מה שמצחיק זה מאמצי הסופרים../images/Emo58.gif

לתקן את ה"טעויות" שהם עצמם יצרו ב"דרקונים של להבת קיץ", לגבי כאוס כ"אבי האלים" או "אבי הכל והלא-כלום" וכו´ - מכיוון שכאוס הוא "רק עוד" אל (אם כי החזק שבהם, חזק יותר מפלדין או טאקיסיס): טאקיסיס, שהעריצה את איונתאס (כאוס) ולמדה ממנו את יכולות העיוות וההשמדה, מעוניינת להציג את כאוס כאילו הוא "אבי האלים", האל-העליון, באמת. לכן, כשפאלין וגדיל נכנסו לאביס ב"להבת קיץ" ובהדרכתו של רייסטלין היו עדים לאסיפת האלים, הם הושפעו משליטתה של טאקיסיס בתפיסתם, ורק חשבו שהאלים מכנים את כאוס "אבינו" ומתייחסים אליו בתור האל-העליון. כאן ווייס והיקמן נזכרים שגם האל ריאורקס (דוגאן) מתייחס לכאוס בתור "אבי האלים". טאקיסיס משפיעה גם עליו?!? או שאולי ריאורקס היקר, שכידוע לכל, הוא זה שניסה לתפוס את מהותו של כאוס באבן האפורה, פשוט עבר טראומה עקב ההתעסקות עם כל הכאוס של כאוס, והיה גם הוא כ"כ מוקסם מעוצמתו של איונתאס, עד שהיה משוכנע שזה האל-העליון האמיתי. כנראה שכל התהפוכות של אלי קרין הן כלום לעומת המלחמות של ה"אלים העליונים", ווייס והיקמן, כנגד עצמם, בניסיון להכניס קצת סדר בבלגן שלהם עצמם.

couchpotato

New member
תגידו

לא שמעתם על הgreystone? האבן האפורה שכלאו בתוכה את כאוס? הוא יצר אותם בהתפרצות אצל גארגת´.

למעלה