הי, ענו לי שם
חשבתי שהדיון ההוא מת ונקבר אחרי ההודעות האחרונות שלי. ברשותכם, אני אענה כאן, בהיעדר אפשרות להקפיץ את השרשור ההוא (או שיש?). מיקי, מה שאת אומרת היא שאם מישהו תוקף אותך ולא תוכלי לשכנע אותו להפסיק, תמיד תוכלי או לברוח או לנטרל אותו בלי לגרום לו נזק. אני לא יכול שלא להרגיש שיש כאן הנחה חזקה קצת. נראה לי שקשה להתווכח עם העקרון שבשביל לנטרל מישהו בלי לגרום לו נזק צריך להיות משמעותית יותר חזק פיזית ממנו. ילד בן עשר תוכלי לנטרל, סבבה. לעומת זאת, אם תוקף אותך בריון שגדול ממך פי 3 ואת לא חמושה, איך בדיוק את רוצה לנטרל ולכפות אותו? אגב, אם תאפשרי לתוקף לקחת את חייך רק משום שאת לא מוכנה לקחת את חייו, האם אין בכך משום קביעה שחייו שווים יותר משלך? או שאת טוענת שמצב כזה - את או הוא - לא ייתכן, אפילו תיאורטית? מוטיפ, אני לא אכנס כאן לדיון הפוליטי על יחסי ישראל עם שכנותיה. רק אציין שאם יכולות המודיעין הפרטיות שלך כל כך טובות כדי שתדע מה בדיוק שלום הגרעין האיראני, באמת נראה לי שיש טעם לחלוק את המידע עם גופי המודיעין הישראליים ואולי לחסוך כך תקיפה מיותרת באיראן. נכון שרוב האנשים רואים שימוש באלימות כדרך פיתרון לגיטימית. אין בכך סתירה למה שאמרתי. אדם התומך בהפצצת לבנון או עזה בדר"כ מחזיק בדעה זאת רק משום שהוא משוכנע לחלוטין שדרך לא אלימה לא תוביל לשום תוצאה, דהיינו, שזה המוצא האחרון. אין לי ספק שלדעתך יש אלטרנטיבות, אבל זה לא רלוונטי, אלא אם כן תצליח לשכנע אותם ששיטותיך יכולות לעבוד. אם אני אשכנע פציפיסט שבסכסוך מסויים אין עם מי לדבר ורק האופציה האלימה נשארת, הרי שמהגדרה גם הוא יכנס לקטגוריית האנשים שיכירו בלגיטימיות האלימות, ללא סתירה לפציפיזם שלו. תשמע, אין ספק שהמצב של העם הרוסי היה משתפר פלאים אם הון תועפות לא היה מתבזבז על מירוץ חימוש. הוא היה יכול להיות אפילו יותר טוב אם סטאלין לא היה רוצח המונים. עם זאת, קשה לי לראות את המסקנות המעשיות מטענות כאלה.