שאלה

LuLiLoPiLaTo1

New member
שאלה../images/Emo26.gif

האם אתם לוקחים את התוכים שלכם לוטרינר? האם צריכים לעשות חיסונים לתוכי? ובאילו מחלות יכול התוכי להדביק את האדם? {הסוג שלי הוא קוקטייל} תודה מראש

LuLiLoPiLaTo1

New member
ועוד שאלה מה זה אומר כשהכרבולת של

הקוקטייל היא למעלה, וכשהיא למטה? על מה זה מעיד? תודה מראש

נעה גל

New member
במצב נורמלי הציצית של הקוקוטיל

נמצאת למעלה אבל רפויה. כשישנו רעש חזק/מעניין או שהקוקוטיל לחוץ הציצית שלו עומדת מתוחה בקו ישר לפנים. שהתוכי מפחד הציצית שלו למטה.

נעה גל

New member
שוב אני ../images/Emo13.gif

כדאי לקחת את התוכי לוטרינר לבדיקה כללית - שיבדוק אם אין עליו טפילים, אם המצב הגופני שלו טוב ואם הוא זקוק לתוספי מזון כלשהם (כדאי לערוך בדיקה כזו אחת לכמה חודשים). לא מחסנים תוכים נגד מחלות, אבל יש מחלות שהם עלולים להדביק בהם בני אדם. אחת מהן (והכי ידועה) זו קלמידיה. קלמידיה היא מחלה קטלנית לתוכים ובאה לידי ביטוי בבני אדם כדלקת ריאות. אפשר ורצוי לערוך לתוכי בדיקת נשאות לקלמידיה. אני ממליצה על הבדיקה הזו (למרות שהיא יקרה יחסית - 150 ש"ח) לא רק בגלל שהמחלה עלולה להדביק אתכם אלא, גם בגלל שצריך לטפל בתוכי חולה. אם הוא נשא הוא מקבל אנטיביוטיקה מיוחדת ואז עורכים לו שוב את הבדיקה. במשך הזמן נקשרים מאוד לתוכים וכשתוכי מת זה שברון לב ממש, והמחשבה שאפשר היה למנוע את זה...

LuLiLoPiLaTo1

New member
הבנתי../images/Emo13.gif תודה רבה! אומרים שגם יש

בתוכים לפעמים מחלת דלקת קרום המוח{שהם יכולים להעביר אותה לבני אדם} זה בכל התוכים או רק בגדולים מבינהם?

174M4R

New member
אבל....!!!!!!.....

כשאני עושה לו מאסז' אז הציצית שלו למטה.... זה אומר שהוא מפחד? או שיכול להיות שזה בגלל שהוא רגוע כזה ונירדם קצת?

LuLiLoPiLaTo1

New member
יש לך קוקטייל כן? גם אצלי זה ככה

אני חושבת שזה בגלל שכשמלטפים אז גם מלטפים בראש לפעמים אז הוא לא יכול להשאיר אותה למעלה וכנראה בגלל שהוא נרגע, ככה אני חושבת לפחות אבל אם מישהו יודע בוודאות אני גם אשמח לתשובה!

למעלה