שאלה ---

שאלה ---../images/Emo26.gif

מפרשית שטה במפרשים. מתי היא תשוט מהר יותר: 1. כאשר הגיר מוצמד לאחור? (המדחף תקוע) 2. או כאשר הגיר בנוטרל (המדחף מסתובב עם זרימת המים עליו) מכיוון שהדעות חלוקות בבקשה הוכחות והסברים, תודה

talf18

New member
סיבה נוספת להשאירו מוצמד לאחור

ישנן סיבה נוספת להשארת הגיר מוצמד לאחור : 1. שהציר לא יסתובב ויגרום לדליפה (הבלתי נמנעת) של מים דרך החבל חלב וסתם לא לשחוק את המיסב. אין הוכחות בשבילך אבל אני למשל משאיר אותו בניוטרל וניסיתי גם להשאיר בשילוב לאחור ולא ראיתי הבדל משמעותי אבל תחכה למנוסים וחכמים ממני שיענו לך עם ידע חזק יותק בנושא.

חשוב ../images/Emo70.gif

שאלתי נשאלת וחוקרת רק את היבט המהירות. על כל שאר ההבטים אפשר גם לכתוב אבל נסו להתייחס בעיקר למהירות השיט תודה

Alex33

New member
קראתי דעות "מומחים" המוכיחות, כל...

אחד בדרכו , את שני התפיסות... התפיסה "הקלסית" אכן טוענת שכשהפרופלור נעול ברוורס, הסירה מהירה יותר מאשר כשהוא "הגרר" ובהכרח מסתובב , אבל במהירות אחרת, ואיטית ממהירות הכלי.. השקפות חדשות יותר ,חלקן טוענות להיפך...

zerez

New member
אני לא מומחה אבל לדעתי -

כאשר המצמד משולב לאחור המהירות קטנה יותר עקב ההתנגדות שהמדחף יוצר. זרימת המים על ציר המדחף יוצרת כח שמנסה לסובב את המדחף, אם המדחף לא מסתובב הכח הזה עוצר את הסירה.

סקיפר1

New member
גרר סטאטי וגרר דינמי:

כשהמדחף עומד תקוע הוא מייצר הפרעה סטאטית שגורמת לזרימה לא סדירה סביבו ולגרר. כשהמדחף משוחרר הוא מסתובב בכוח המים,הזרימה סביבו סדירה, הוא בהחלט מייצר הפרעה (קטנה יותר) לזרימה.

בת ים

New member
וסיבה פחות חשובה-אולי../images/Emo26.gif

כשהגיר בניוטרל המדחץ מייצר זמזום מעצבן.

Alex33

New member
חשובה בהחלט,אצלי שניה בחשיבות..

להחלפת פרופלר למתקפל...הראשונה היא כמובן מהירות טובה יותר על מפרשים. אבל אם נחזור לנושא, "וולו" ממליץ כיום בסיפרות שלו לא לנעול פרופלר ברוורס אלא להשאירו בניוטרל בהפלגה על מפרשים , לפחות במנוע 29 כ"ס MD2030 המותקן בסירתי. אבל ה"זימזום" ניכר ובלתי נסבל במהירות מעל 5 קשר ,בניוטרל , ודאי בהפלגות ארוכות וכאשר ישנים בחדר האחורי ליד... גם ה"הרגשה" לא טובה מבחינתי, בלי להיות מומחה, שכל המערכת מסתובבת על "יבש" כלומר ללא צורך..בפרופלר מתקפל נעילה ברוורס אינה מפעילה עומס על הגיר, ועל כן אין בעיה לנעול ברוורס.

sailorman

New member
במדחף מתקפל אין צורך

לנעול בכלל כי ממילא הוא לא יסתובב. אני חושב שהנזק העיקרי מסיבוב הציר והגיר ללא קירור הוא בהרס האטמים (חוט חלב, אטם וולבו בצורת קונוס וכו').

גיל ק

New member
שתי דעות שונות

שמעתי לאחרונה שתי דעות מנוגדות- לשיפוטכם: כאשר נמאים בניוטרל- הציר מסתובב ללא שימון כך שטען אותו אחד- שילוב לרוורס. ברור עם חבר שגם היה צי'ף בעברו- טוען שבמהירויות ההפלגה שלנו זה לא רלבנטי. אז מי צודק?

loquado

New member
סתם חושב בקול רם...

דבר ראשון כהבהרההנסיון שלי מתבטא בעיקר בהשטת מפרשיות לפני עשור או משהו כזה.. אבל לגבי גרר ובעיקר מהירות אני קצת יכול להאיר: 1- צורת המדחף היא שתקבע אם אחת מהשיטות מהירה יותר. 2- מה מידת החיכוך שמייצר סבוב המדחץ כלפי הגיר תקבע במצב ניוטרל אם כוח הבלימה כתוצאה מהחיכוך יעלה על התועלת 3- במקרה של מדחף "נעול" אפשר להשוות את העניין למשאית עמוסה שבירידה נועלת גלגלים במהירות גבוהה וממשיכה להתקדם... כמובן שבלימה מבוקרת תהייה יותר אפקטיבית ומכאן- מדחף קבוע יהיה יותר מהיר אם הגרר שהוא מייצר נמוך לעומת שאר המרכיבים. לדעתי אי אפשר למדוד את הנתון בוודאות כי התנאים בים אינם אבסולוטיים והמהירות אינה גבוהה מספיק כדי להצביע על ההבדל באחוזי שינוי כל כך קטנים. עד כאן מטהרן. נ. ב מיקום המדחף קריטי למידת הגרר שלו. אם מיקומו "מנקז" אליו הרבה לחץ ותנועת מים תעלה השפעתו במידה ניכרת.

מיכאל5

New member
לא רק מהירות

אספקט נוסף שלא הועלה פה, במקרה של הסתבכות ברשת/ שארק /חוט דייג בזמן הפלגה על מפרשים הסיכוי לצאת מזה מהר ללא סיבוך יגדל אם לא יסתובב לנו משהו במים. רלוונטי בהפלגה ליד החוף, במיוחד במפרץ חיפה, זה קרה לי.

Alex33

New member
זו אחת הסיבות שאני "נועל" גם בעגינה

שהרי עם הזרמים בתוך המרינה,"מטיילים" להם מידי פעם גם ניילונים וליכלוך הנכנס למרינה מבחוץ..לפחות במרינות הפחות צפופות..לי זה קרה פעם באשדוד.. ובזמנו , אף יותר בנמל יפו..

אריאל ק

New member
לשחרר!הזרימה ניצבת לקידמת מדחף נעול

כאשר המדחף נעול הזרימה כמעט ניצבת לשפת ההתקפה של המדחף ונוצרות מאחורי המדחף מערבולות. בתוך מערבולות אלה קיים לחץ נמוך המושך את המדחף לאחור (וגם מושך את המדחף להסתובב). כוח המשיכה לאחור הוא כוח גרר המאט את הספינה. שיחרור המדחף מאפשר למדחף להסתובב כך שזווית ההתקפה קטנה ולכן גם המערבולות קטנות וממילא כוח הגרר קטן מאד. הלמדנים שבינינו יוכלו למצוא חומר נוסף בכל ספר לימוד הדן בתורת הזרימה = במכניקת הזורמים. אזור המערבולות נקרא אזור ההינתקות בספרות זו. גם בספרות הבסיסית ביותר וגם בספרי טיסנאות (מאת אביר ואחרים) ניתן למצוא איורים המציגים את תלות כוח הגרר בזווית ההתקפה, עבור פרופילים שונים של כנפי מטוסים - אולי גם בספר שכתב אחיאב ואורט הוציאה לתיכון. ההתנהגות של פרופילי מדחף במים ובאוויר דומה להתנהגות הפרופילים של כנפי המטוסים.

למעלה