שאלה

• פותח הנושא Mhz
  • פורסם בתאריך

Mhz

New member
שאלה ../images/Emo26.gif

אני כותב פקודה של דוס, ככה לדוגמא, פשוטה: ping walla.co.il ושומר כקובץ BAT . זה עושה את הפקודה ומריץ אותה אך הלון יש רנסגר כאשר הפקודה מסתיימת. איך אני עושה שהיא לא תסתיים? איפה אפשר למצוא כל מיני פקודות חביבות כאלו ? והאם יש לשפה הזאת שם ? בתודה רבה...

yair24

Member
ככה:

תלחץ START RUN תכתוב COMMAND (אם אתה בWIN2000 אז CMD) ייפתח לך חלון שלא ייסגר שם אתה יכול להריץ את קובץ הBAT אבל נראה לי שקצת איחרת את הרכבת אלה דברים שהייתי עושה לפני 10 שנים כשלא היה WINDOWS ... השם של השפה הזאת היא BATCH או בעברית אצווה וזאת שפת סקריפט ישנה של דוס. יאיר

yair24

Member
אתה יודע מה?

אם תכתוב PING -T WALLA.CO.IL אז החלון לא ייסגר... כי הפקודה תמשיך לתת את הפינגים יותר מ4 פעמים... יאיר

Mhz

New member
תוצאות

ידעתי שצריך להוסיף את ה T- אבל הוספתי אותו בסוף הפקודה. בכל זאת לא קרה כלום ואחרי פחות משניה ניסגר החלון. אותו דבר גם לגבי הפעלת הקומנד ואז פתיחת הקובץ ! כל הרעיון שאני רוצה להפעיל את זה מקובץ. לא לתת פקודה בקומאנד.

Mhz

New member
ועוד שאלה

אני יודע שזה עוד שפה ישנה ופרימיטיבית אבל איפה אני יכול למצוא את הקומפאילר של פסקל ?

darkstar

New member
הי דבר יפה על פסקל!

ישנה פרמיטיבית? בואנה אתה מחמם אותי רק על זה אני לא עונה לך! סתם... כנס לקישורם של הפורום יש שם קישור להורדה דרך הטכניון תוריד את הגרסה המלאה מומלץ ועל תלכלך על פסקל כי לצרכי שלך היא מעל ומעבר ותאמין לי היא שפה שלא יודעים להעריך!

darkstar

New member
תשובות

תאמת זאת לא ממש שפה זה כלי סקריפטינג של הדוס אין לזה קומפילר וזה נקרא batch programming נראה לי אתה יכול להשתמש דרך זה בכל הפקודות של הדוס ויש לך גם תחביר של לולאות if ושאר הירקות . אתה אומר שהפקודה "מסתיימת" ואני מעריך שאתה מדבר על כך שאתה לוחץ על הקובץ שיצרת פעמיים ואז הוינדוס מפעיל את הקובץ וכשהוא גומר לעשות את העבודה הוא סוגר את החלון פשוט תפעיל קודם כל את החלון דוס במחשב שלך ומשם תפעיל את הפקודה ואז זה לא "יסתיים" אם תריץ באנטרנט חיפשוש batch+turial באח תמצא הסברים פעם היה לי אתר אבל אני לא זוכר אותו אגב תעבור ללינוקס כולכם!

darkstar

New member
אתה יודע מה

אפילו יש לי ספר על זה אם אתה בחיפה אני ימכור לך אותו 40 שקל

Mhz

New member
אני רחוק מחיפה, אבל תודה בכל זאת.

אגב, כל הרעיון הוא שאני רוצה שהחלון לא יסתיים ובלי דוס ברקע. למרות שניסיתי גם את זה ולא הצליח ונסגר מיד.

למעלה