שאלה

לא כתבתי בשום מקום שהאחריות שלה.

כן כתבתי שהיא שותפה לפגיעה באדם אחר, ומבחינתי זה מרמז דברים על אופיה. ולא רק כשמדובר בגבר בוגד, גם כשמדובר באישה בוגדת ויש גבר שמשתף עם זה פעולה.

d i n d i n i

New member
איך הסרת יפה אחריות

תראה , המשטרה הייתה חכמה מספיק להוציא על זה צווי מעצר הם נקראים "שותפים לפשע" אל תבוא ותבטל אחריות באופן גורף.. חלילה לא אמרתי שהיא ישבה ימים כלילות וחיכתה להפיל אותו ברשתה אבל כשאישה הולכת עם גבר תפוס ולהיפך הם צריכים לקחת אחריות על הצד שלהם כי הם חלק מהבגידה!!!

luda88

New member
קודם כל - אני בת.

וזה לא נכון להגדיר את זה כמו שהגדרת לדעתי.

נ ט ע 9 1

New member
איך זה שאני תמיד מחזירה שרשורים?..

אולי כי אני כל היום בעבודה חחחח לדעתי, אישה שניה היא בוגדנית לא פחות מהבוגד עצמו.. כמו שרשמו.. צריך שניים לטנגו, היא אשמה לא פחות, יאללה שתישלוט בעצמה, ותחפש לה גבר פנוי.. אולי היא לא הבוגדת.. אבל היא טיפוס 'בוגדני', ולא היתה לה שום בעיה להתחלף עם הבוגד.. דמיינו לכם את זה שיש לו ילדים, או שלה יש, ולו יש בת זוג, היא לא בוגדת?.. איזה חיונך היא מביאה לילדים?. איזה מוסר יש לה בעצמה?.. קיצר.. אשמה אשמה ושוב אשמה.. ואם זה הפוך כנ"ל.. אישה 'תפוסה' עם גבר פנוי, הוא אשם לא פחות, כי היא בוגדת איתו, שניהם שותפים למעשה הבגידה.. וזו דעתי..

זכוכיות

New member
אי אפשר "לעזור לבגוד".

ולא, במקרה הזה לא צריך שניים לטנגו. כדי שתתרחש בגידה צריך אחד, לא שניים. צריך אדם שלא אוהב אותך ולא מעריך אותך בצורה ובאופן שבקשר רומנטי אמורים לאהוב ולהעריך, צריך אדם שרגשית- הוא פנוי. השותפה לא קשורה לבגידה, בדיוק כפי שאדם שלא "בגד" פיסית מעולם כי לא היתה לו את אותה שותפה- הוא בוגד בריבוע.

זכוכיות

New member
ויש לי עוד משהו קטן להגיד,

אני מבינה את ההרגשה. אבל צריך להבין שלאנשים איכותיים תמיד יהיו מחזרות, לפעמים הן יהיו יפות וחכמות ומיוחדות וכו' וכו'. זו לא חוכמה למנוע מהן לחזר, החוכמה היא בבן זוג שחסין מפני פיתויים. גם בתקופות קשות. אם זו לא היתה היא, זו היתה מישהי אחרת. אז היא כ"כ רחוקה מלהיות חלק ממשי במשוואה.

voguemaster

New member
../images/Emo45.gif

את יודעת, לפעמים נדמה לי שיש פה הרבה יותר מדי דעות תמימות או "טהורות" של אנשים שבנו לעצמם מערכת ערכים כ"כ מוסרית (בעיניהם) כך שהם חורצים דין בקלות יתרה.

ס א ט י ן

New member
אתה מסתכל על זה כך

אני רואה את התפלגות התגובות כך: אלה שלא היו מעורבים בבגידה (לא כבוגדים ולא כשותפים לבגידה) ואלה שכן.... וההתפלגות מאד מאד ברורה. אז ברור שתנסו להצדיק את זה. וגם אני חושבת שלשותף לבגידה אין את האחריות שיש לבוגד, והוא גם לא אשם כמוהו. מצד שני- אני לא מעריכה את זה, אפילו לא קצת. אני יודעת מה בגידה יכולה לעשות לאנשים, להיות שותף לדבר כזה- תסלח לי מאד- אבל זה גועל נפש. לא משנה באיזה צד אתה נמצא ואם אתה צודק או לא ואם אתה מאושר או לא. זה פשוט עסק מלוכלך. אז מי שמוכן להכנס לזה- שיהיה לו לבריאות, אבל אני לא מסוגלת להעריך בן אדם כזה, מצטערת...מי שהיה לו קצת כבוד היה אומר ל"בוגד"- תודה אבל לא תודה, תצא מהמערכת יחסים ואז נדבר. גם אם מדובר רק ביחסי "יזיזות". אני לא מנסה להתחיל לתאר את אופייך כבן אדם. אבל בצורה כללית, הנושא מעלה בי חלחלה...כל מי שקשור לבגידה- הוא לא בסדר. בקטע הזה הוא פשוט יוצא באור ממש לא טוב... כאילו מה? אין מספיק אנשים פנויים בעולם?... חוץ מזה- זה לא עושה רע רק המחשבה שהבן אדם שנמצא איתך עכשיו יחזור אחר כך הביתה לתוך מערכת יחסים קיימת?? (ואני לא מדברת על מערכת יחסים שבתהליכי התפרקות כמו גירושים)... באמת שקשה לי להבין...

זכוכיות

New member
אני לא הצדקתי דבר,

אני רק אמרתי שהצלע השלישית לא אחראי לבגידה. שהבגידה היתה שם לפניו ותהיה שם אחריו.

voguemaster

New member
הגישה שלך אבסולוטית מדי

ועל זה אני מדבר כשאני אומר שאנשים פה בונים מערכת עקרונות טהורים מדי שלא קשורים למציאות. קודם כל את מתחילה עם הפרדת מחנאות. את מפרידה בין אלה שלא היו שותפים לבגידה ואלא שכן היו (לא משנה מאיזה צד) וזו טעות. העולם לא נחלק לשני מחנאות. כמו שנאמר, יש הבדל של שמיים וארץ בין מישהו שבוגד בבת הזוג שלו ומישהו שהוא פנוי ומשתף פעולה עם מישהי שבוגדת בבן הזוג שלה. המרחק הוא שנות אור והאחריות היא אחרת לגמרי. אז קודם כל, את כבר סותרת את עצמך. מצד אחד את מפרידה בין אלו שלא היו קשורים לבגידה ואלו שכן. משפט אחרי זה את אומרת שגם לדעתך לשותף לבגידה אין את אותה אחריות שיש לבוגד. נו, איך אפשר להתייחס לזה ברצינות כשאת לא סגורה על מה שאת כותבת ? "מצד שני- אני לא מעריכה את זה, אפילו לא קצת. אני יודעת מה בגידה יכולה לעשות לאנשים, להיות שותף לדבר כזה- תסלח לי מאד- אבל זה גועל נפש. לא משנה באיזה צד אתה נמצא ואם אתה צודק או לא ואם אתה מאושר או לא. זה פשוט עסק מלוכלך" זה בדיוק הדבר שגורם לי להגיד שהדעות שלך הן יותר מדי "טהורות". את קוראת לזה עסק מלוכלך וכל מיני דברים אחרים. מעבר לזה, את טוענת שמי שיש לו טיפה כבוד היה אומר "לא תודה" לבוגד. אז לא רק שאת מכלילה את *כל* המקרים האפשריים תחת אותה מטרייה את גם מרחיקה לכת וקובעת שלבנאדם כזה אין כבוד. יש 1000 ואחד דברים שאת עושה בחיים שעלולים לפגוע בבני אדם אחרים ואני בטוח שפגעת באנשים לא פעם ולא פעמיים וגם תעשי זאת בעתיד. לפי שיטתך אני אמור לראות בך בנאדם חסר כבוד שלא מגיע לו טיפת כבוד. זה ממש לא שחור ע"ג לבן. מעבר לזה, אם ניקח את המקרה שלי בתור דוגמא, אני ממש לא חושב שזה בעייתי לשכב עם אישה נשואה כשבעלה לא אוהב אותה (אפילו נגעל ממנה) ולהיפך. כשהוא מתייחס אליה לא יפה ואפילו התעלל בה למשך תקופה קצרה, כשהוא עלוקה ולא תורם כלום לבית (כולל כסף). אז במקרה של חיים אומללים, וואלה, אני חושב שזה ממש לא מזיז לי ואין בזה שום קשר לכבוד. לא יוצא באור טוב אמרת ? למה ? כי זה גורם לפגיעה בבנאדם אחר ? אז קודם כל, אנחנו כל הזמן פוגעים באנשים. דבר שני ויותר חשוב, מי שפוגע זה הצד הבוגד, נקודה. הצד שמשתף פעולה לא פוגע וההוכחה לזה פשוטה - זה יכול להיות כל אחד. אם זה לא אתה אז זה הבחור הבא שיקרה בדרכה של האישה הבוגדת. אין קשר לאדם שמשתף פעולה - יש קשר לאדם שבוגד. זה הכל. "חוץ מזה- זה לא עושה רע רק המחשבה שהבן אדם שנמצא איתך עכשיו יחזור אחר כך הביתה לתוך מערכת יחסים קיימת??" זה מאוד תלוי. אם מדובר במע' נישואין כמו זו של הבחורה שאני הכרתי, אז כן, זה עשה לי רע, אבל לא מהסיבות שנדמה לך. היה לי חבל עליה שהיא תקועה בנישואין מחורבנים עם כזה אידיוט שלא מעריך אותה. זה לא עשה לי רע בקטע של "אני מס' 2" כי אני הייתי פנוי והיה ברור שמה שיש בינינו לא מחייב. לעומת זאת, אם תקחי מצב הפוך שבו הצד שמשתף פעולה מתאהב בצד הבוגד או רוצה יותר מסקס, זה כבר בעייתי. אז יש ציפיות. אז יש רצון ליותר. כשזה המצב אז תהיה אכזבה ואתה תרגיש שאתה מס' 2. לכן אני תמיד אמרתי - אם אתה הולך לשתף פעולה עם אישה שבוגדת, תעשה את זה רק אם אתה מסוגל להפריד בין הרגשות שלך לבין הסקס. אם יש לך רגשות, אל תתחיל בכלל. מצד שני, במה זה שונה ממצב רגיל בין אנשים פנויים ? כשיש לך רגשות לבחורה שלא מסוגלת (תכלס, לא רוצה) לתת לך יותר, כשאתה בבירור רוצה יותר, גם אז אני מציע להתרחק וכל אחד אחר יציע את אותו הדבר בדיוק. "ואני לא מדברת על מערכת יחסים שבתהליכי התפרקות כמו גירושים" המקרה שאני הייתי שותף לו הוא בדיוק כזה, רק שהיא לא רצתה להתגרש. זה היה הצעד האחרון שהיה חסר. ומה לעשות, לא כל אחד יכול או רוצה לפרק את מע' היחסים שלו. זה כבר הבעיה של הצד הבוגד.

ס א ט י ן

New member
אני לא רואה שום סתירה במה שכתבתי...

נכון, אין אותה אחריות. אבל זה לא אומר שום דבר טוב על הצד השותף. וכן- אני חושבת שבן אדם ש"עוזר" לבגוד, הוא חסר כבוד. כך אני חושבת, תקרא לי יפת נפש, ותגיד כמה שבא לך שבניתי לעצמי מערכת עקרונות טהורה שלא קשורה למציאות... מי אתה חושב שאתה? מי החליט שמערכת העקרונות שלי מתיפייפת מידי ולא קשורה למציאות? אני נגעלת מזה. נגעלת מבגידות. תקרא לזה איך שאתה רוצה, אבל אני לא רואה איך זה לא קשור למציאות. איך זה שפתאום כל מי שנגד בגידות ולהיות שותף לבגידה- הוא בן אדם שעקרונותיו לא מבוססים על המציאות? איזו מן מציאות מזעזעת זו? וכן, לפעמים אתה פוגע באנשים בלי כוונה, אבל בבגידה, איך שלא תסתכל על זה- הפגיעה יכולה לעשות נזק לבן אדם שלוקח שנים להתגבר עליו. וגם, אתה יודע שהוא יפגע, ובכל זאת, אתה מסכים לשיתוף הפעולה הזה. אז כן- במקרה הזה (וגם בעוד מקרים, לא רק בגידות)- אני חושבת שלבן אדם כזה אין שום כבוד לאחרים ואין שום כבוד לעצמו, והאמת, אני אשמח להמנע מכל מפגש עם בן אדם כזה. ובקשר למקרה שלך- אתה אומר שהוא לא אהב אותה, אתה אומר שהוא לא תרם לה כלום. אז קודם כל- אתה חיית אצלם בבית? תאמין לי שאתה לא ידעת הכל, ויש מצב גדול שהיא ניפחה דברים. והאמת שזה בכלל לא משנה. אתה אומר שהדבר היחיד שהיה חסר זה גירושים. בדיוק!! גירושים לא היו שם והיא בכלל לא רצתה גירושים. אז קודם כל- בחורה כזאת נשמעת לי חלשת אופי, דבר שני- אתה בכל זאת נכנסת לזה, אתה אומר שרק בשביל סקס. אז ידעת שהיא נשארת עם בעלה, ואפילו לא מתכוונת להתגרש, עדיין נכנסת לזה. אני לא רואה כאן שום כבוד, לא אליך ולא אליה...מבחינתי זה פשוט מראה על חולשה. ומה זה אומר עליך? מן הסתם אני לא יכולה לנתח את אישיותך, אבל חוץ מזה- ברור שלא ממש היה לך איכפת, לא ממנה ולא מבעלה ולא מהמשפחה שלה, כי אם היה לך איכפת- היית מציב תנאים מסויים- או גירושים- או לתקן. ולא היית סתם ממשיך לשכב איתה....כי להיות ככה באמצע, זה פשוט מסריח לדעתי. גם בשבילך, וגם בשבילם. שוב- תגיד שאני לא קשורה למציאות, אולי אני פשוט מנסה לגרום לאנשים להבין שלהיות "רק" שותף לבגידה- זה גם לא דבר טוב. ואולי ככה- לנסות לגרום להם להיות קצת קצת קצת טובים יותר, ושיפסיקו לחשוב שלעשות מעשים פוגעים- זה כבר חלק מהנורמה, וכל מי שלא מסכים עם זה פשוט לא קשור למציאות. כי מה שאתה עשית, אפילו שלא היית בצד הבוגד, לא היה מעשה טוב. בשום צורה זה לא היה מעשה טוב. אולי רצית לתת לאותה אישה רגע שלך נחת בזרועותיך, אבל בסופו של דבר- היא עדיין תקועה באותו מקום, וממשיכה לתקועה את עצמה, ואולי אם היתה מבינה שאין דרכי בריחה כאלה, היא היתה עושה צעד שהיה משחרר אותה לתמיד, ולא רק ללילה. אתה אומר שחבל עליה, ואתה צודק, מצד שני אתה אומר שזו כבר בעיה שלה. ממש איכפת לך הא?.... אז כבוד למעשה כזה, מצטערת, אני ממש לא מצליחה למצוא כאן משהו שבכלל קשור לכבוד...

voguemaster

New member
הסתירה

הסתירה היא שבמשפט הראשון חילקת את העולם לשני מחנאות (בוגדים ומשתפי פעולה עם בוגדים והמחנה השני - אלו שלא). במשפט השני חילקת את המחנה הראשון עוד פעם בזה שאמרת שהאחריות שונה בין בוגד לבין משתף פעולה. כלומר, בנשימה הראשונה לקחת את המחנה הראשון והכללת אותו באותה דרגת חומרה. בנשימה שנייה כבר עשית הפרדה. בכל מקרה, הלאה. "אבל זה לא אומר שום דבר טוב על הצד השותף. וכן- אני חושבת שבן אדם ש"עוזר" לבגוד, הוא חסר כבוד." זה לא אומר בשום צורה שום דבר על כבוד של בנאדם. זה לא אומר שום דבר, נקודה. לא רק בגלל שזה יכול להיות כל אחד (ויש הרבה מאוד דרגות של אנשים עם דרגות שונות של מוסר וכבוד) אלא גם בגלל שמשתף הפעולה הוא (בשאיפה) בנאדם פנוי שאין לו מחויבות כלפי אף אחד. במידה וזה המצב, אין לו אחריות. את יכולה לטעון עד מחרתיים שזה שהוא משתף פעולה עם משהו שפוגע בבנאדם אחר זה מה שהופך אותו לחסר כבוד אבל כבר הראיתי לך, את פוגעת באנשים כל הזמן, במכוון או שלא, אז באמת שאין צורך להיות צבועים בנושא. ההבדל העקרוני הוא שפה את לא יכולה "להתנצל" כדי לצאת ידי חובה מבחינה מוסרית. "אני נגעלת מזה. נגעלת מבגידות. תקרא לזה איך שאתה רוצה, אבל אני לא רואה איך זה לא קשור למציאות. איך זה שפתאום כל מי שנגד בגידות ולהיות שותף לבגידה- הוא בן אדם שעקרונותיו לא מבוססים על המציאות? איזו מן מציאות מזעזעת זו?" סבבה, זכותך להיגעל מבגידות. אני גם נגעל מאנשים שבוגדים, למעט מקרה כמו שאני הייתי בו. אני לא חושב שאני צריך להצטדק בפניך או משהו אבל אם בני זוג מגיעים למצב כמו שהיא הגיעה אליו, אז לא ממש מפריע לי. את רוצה שאני ארחם על בעלה ? על בנאדם שהתעלל בה ? ששונא אותה ועושה לה את החיים רעים ?? את חיה באשליה. פה בדיוק מתבטאת הגישה הדיכוטומית שלך - בגידות (מכל צד) זה מגעיל וכל מי שעוסק בזה חסר כבוד. את מסתכלת על הפרמטרים בצורה כ"כ עיוורת, צורה של שחור ולבן. בהתחשב במה שאמרתי בפיסקה הקודמת, נדמה לי שהוכחתי מעבר לכל ספק שיש גם אפור בכל העניין הזה. "תאמין לי שאתה לא ידעת הכל, ויש מצב גדול שהיא ניפחה דברים" תראי, זה כבר תלוי. את מנסה לקרוא תיגר על משהו שאני יודע כנכון. זה כבר תלוי באיך את שופטת בני אדם ואם הם משקרים לך. במקרה אני יודע לקרוא אנשים די טוב והיא לא שיקרה ולא ניפחה. מעבר לזה, כשבנאדם נפתח אליך ומראה לך את הצד הפגוע שלו הרבה יותר קל לך להבין אם הוא משקר או לא. "גירושים לא היו שם והיא בכלל לא רצתה גירושים. אז קודם כל- בחורה כזאת נשמעת לי חלשת אופי, דבר שני- אתה בכל זאת נכנסת לזה, אתה אומר שרק בשביל סקס. אז ידעת שהיא נשארת עם בעלה, ואפילו לא מתכוונת להתגרש, עדיין נכנסת לזה. אני לא רואה כאן שום כבוד, לא אליך ולא אליה...מבחינתי זה פשוט מראה על חולשה. ומה זה אומר עליך?" ברור שהיא לא רצתה. היה לה נוח. 99 אחוז מהאנשים הבוגדים יתנהגו בדיוק באותה צורה. כולם חלשי אופי בצורה הזו. והיה ברור שכל מה שיכול להיות בינינו הוא רק סקס והיא גם הדגישה וידעה את זה מאוד למרות שהיה לנו מאוד אכפת אחד מהשניה. כל מה שזה אומר עליי זה שלא היה לי אכפת ממנו. לא מעבר לזה. את זה אפילו הסברתי בפיסקה הקודמת. "כי אם היה לך איכפת- היית מציב תנאים מסויים- או גירושים- או לתקן." מה ? וזו האחריות שלי לתקן לה את החיים ? לדרוש ממנה "לעשות את הדבר הנכון" ?? אם החיים שלה חרא ואתה מנסה לשכנע אותה לעשות את הדבר הנכון והיא *לא רוצה* (תקראי את זה שוב ואת ההודעה הקודמת שלי שוב שבה כתבתי שיעצתי לה לא פעם ולא פעמיים להתגרש), מה עוד נראה לך שאפשר לעשות ? אההה, להגיד לה לא, שאני לא מוכן לשתף איתה פעולה. כי זה יהיה יותר טוב....
"כי להיות ככה באמצע, זה פשוט מסריח לדעתי. גם בשבילך, וגם בשבילם" זה לא מסריח. באותה תקופה, זה התאים לשנינו ובזה זה נגמר. לא צריך לנתח את זה מעבר. "אולי אני פשוט מנסה לגרום לאנשים להבין שלהיות "רק" שותף לבגידה- זה גם לא דבר טוב." אפשר להתפלסף על זה הרבה. אני אומר שכשהמערכת הרוסה כ"כ (הנישואין) ואנשים לא עושים את מה שצריך כדי לתקן אותה, זו כבר לא אשמתי. לא רק שהיא בחרה בזה במקום לתקן את הנישואין שלה (וזה לא התפקיד שלי לדרוש ממנה לעשות את זה) אלא שאם הנישואין שלהם לא היו כ"כ גרועים (ובעלה היה כזה זבל) אז לא הייתי שוקל בכלל להיכנס למיטה החולה הזו כביכול. אני תמיד אמליץ לבנאדם לתקן את מע' היחסים שלו (וזה אכן מה שעשיתי, אבל זה לא עקרוני כרגע..) "ושיפסיקו לחשוב שלעשות מעשים פוגעים- זה כבר חלק מהנורמה, וכל מי שלא מסכים עם זה פשוט לא קשור למציאות." אנשים נפגעים זה חלק מהנורמה. תתרגלי לזה מהר כי זו המציאות. זה לא אומר שזה בסדר לפגוע בבני אדם על ימין ועל שמאל אבל זה חלק בלתי נפרד מהמציאות. ואגב, ככל שלאנשים יש גישה יותר "טהורה" הם גם נפגעים יותר. אנשים צריכים לא רק להכיר במציאות אלא גם להבין איך לחיות בתוכה. לעשות את הכי טוב שהם יכולים אבל גם להבין שלהיות יפי נפש לא תורם לכלום. אז נשאיר את זה בזאת - אני חושב שמע' האמונות שלך "טהורה" מדי ושאת יפת נפש. זו דעתי. "כי מה שאתה עשית, אפילו שלא היית בצד הבוגד, לא היה מעשה טוב." אני לא בטוח שאני מסכים. למעשה, כשבנאדם כמו בעלה מבין שהוא עומד להפסיד את אשתו הוא מבין והבין כמה היא חשובה לו והוא התחיל להשקיע. אני לא יודע אם זה נמשך לאורך זמן אבל היה לזה פוטנציאל. "אתה אומר שחבל עליה, ואתה צודק, מצד שני אתה אומר שזו כבר בעיה שלה. ממש איכפת לך הא?." אכפת לי ממנה מאוד. זו הסיבה שלא רק זיינתי אותה אלא גם היינו חברים טובים ודיברנו. אבל בסופו של יום - אם היא מחליטה לא לעשות כלום בנושא זו הבעיה שלה וזו המציאות. זה לא קשור לאכפתיות שלי! עוד פעם דיכוטומיה...

ס א ט י ן

New member
תאמין לי שאני לא יפת נפש

ושאני יודעת להסתדר טוב בחיים בלי להפגע ובלי לפגוע בכוונה באחרים. אני מנסה להמנע מזה כמה שאפשר. ועדיין- למרות כל הנאום הענק שלך- אתה עדיין נשמע לי כמישהו שמנסה להצדיק את עצמו ואת המקרה שלו. אני עדיין רואה בבירור שכבוד לעניין הזה לא היה לך. לא אמרתי שאין לך כבוד שלשום דבר, אבל למערכות יחסים בין אנשים אחרים...לא כל כך. ולי זה אומר הרבה. מערכת הערכים שלי היא לא טהורה מידי...היא אולי טהורה קצת- ובזה אני דווקא מתגאה. אני אוהבת להרגיש מוסרית, אתה לא? יפת נפש?? תעשה לי טובה. זה לא אומר עליי שאני יפת נפש. זה אומר עליי שאני בן אדם. ושאיכפת לי מאנשים. זה כל מה שזה אומר. ודרך אגב- לא חילקתי את העולם לשתי קבוצות. ממש לא. חילקתי את התגובות שקראתי בפורום לשתי קבוצות. אני לא מתיימרת לחלק את עולם למחנאות לפי זוית הראיה שלי. וחוץ מזה- לשים מישהו בקבוצה אחת ואז לנתח את אותה קבוצה- זו לא סתירה...

voguemaster

New member
בכל מקרה זה היה מזמן

זה לא חשוב עכשיו. זה קרה לפני הרבה שנים וזה כבר לא רלוונטי. אגב, היום סביר להניח שלא הייתי עושה את זה שוב, לא בגלל משהו סופר מוסרי שהתפתח בי בעקבות זה אלא בגלל שזה יותר מדי HASSLE. אני לא מנסה להצדיק את עצמי בשום צורה - אני לא צריך. לא היה פה שום דבר מגעיל מלבד הנישואין שלהם...

למעלה