שאלה

שאלה../images/Emo23.gif

לפעמים קורה לי שאני נזכרת בכל מיני דברים, ומספרת למשל, לאמא שלי... אני שואלת אותה אם היא זוכרת, והיא אומרת שלא, ושאף פעם לא קרה דבר כזה... ואז פתאום אני קולטת, שאולי זה היה חלום??? אבל זה נראה לי כל כך אמיתי וכאילו זה באמת באמת קרה, ואני לא מצליחה להחליט אם זה היה חלום, או שזה באמת קרה! זה כל כך מוזר.. מה זה???

Napoliya

New member
אז את חולמת או לא?

תקשיבי...או שאמא שלך או את סניליות, או שחלמת. ובטח לכל אחד (נראה לי) שהוא היה קטן היה את החלום הזה שהוא קיבל משהו (אצלי זה היה פאור ריינג´רס) ובבוקר לא הבין איפה זה... אל תלחצי, זה קורה

Variety

New member
כן... מוכר

היו לי פעם חלומות שהייתי מוצא כל מיני דברים בעלי ערך וזה הכל היה חלום. המממ... אני עדיין מחפש את המכשיר הולוגרמות שלי :) זה דווקא די מצחיק לדעתי החלומות האלה, למרות שכשמזהים זה לפעמים אכזבה כזאת :) חלומות פז, Variety-

Azure

New member
מה דעתכם על הטכניקה הזאת

כן זה נכון אתם יודעים משהו, פעם לפני שהלכתי לישון רציתי להטעין את הפלאפון שלי אבל לא מצאתי לתחוטים כדי לחבר אותו לחשמל, חיפשתי קצת בחדר שלי אבל לא היה לי כח ללכת לחפש בסלון אז פשוט הלכתי לישון ובחלום אני זוכר שהלכתי לסלון לחפש אותם וזה נראה כל כך אמיתי חשבתי שבאמת עשיתי את זה, מה שמביא אותי לטכניקה הבאה שחשבתי עליה, לפי התאוריה שלי בחלומות בעצם מסדרים את הזכרון, חולמים על דברים שלא מסתדרים כל כך ומנסים לסדר אותם, ובגלל זה בעצם יש להם חשיבות פסיכולוגית, אבל בדכ חולמים על דברים כל כך מודחקים ככה שלא מבינים מה משמעות החלום ולאיזה זיכרון הוא מתקשר, אזזז.... לפני שהולכים לישון אפשר להטריד את עצמנו באופן מודע שאחרכך בחלום ננסה לסדר את זה וככה החלום יצטלל.. קשה לי להסביר אז אני יתן לכם דוגמא למשל אם כל היום נאי יכריח את עצמי לא לדעת מה השעה, ובלילה לפני שאני ילך לישון אני יסים תשעון ליד המיטה שלי ועדייו לא יסתכל עליו אז בטח בחלום אני יסתכל עליו ויראה שהספרות לא זזות כמו שצריך ואז אני יבין שאני חולם עוד דוגמא שאני הולך לנסות היום היא לבקש מאחותי שתכתוב משהו על דף, וכמו עם השעון אני לא יסתכל עליו, יסים אותו ליד המיטה שלי ואלך לישון. זה בטח יעבוד יותר טוב.. אני יבקש שתכתוב משהו מסקרן ככה.. :)

Azure

New member
משהו שיטריד אתכם

זה לא צריך ליהיות משהו שיעשה לכם תחושת בטן כזאת אתם יודעים

shabaz

New member
טוב...אולי זה זכרון לא רציף...

זה לא חלום, אלא את רק חושבת שזה קרה לך... כמו שאמרו לאנשים שהם נאבדו בקניון שהם היו קטנים, והם התחילו לתאר את זה, וזה בעצם מעולם לא קרה... זה היה ניסוי כזה... נבדק מחקרית...

וויי...

אבל זה כל כך אמיתי! ויש דברים שעד היום אני לא יודעת אם הם קרו באמת או לא! וזה משגע אותי!!!!!!

אבל להם הם רק אמרו את זה...

אני זוכרת את זה בתור זיכרון! זה כמו זיכרון ילדות כזה (טוב בהתחשב בעובדה שאני עדיין ילדה - זיכרון תינוקות... חחח...) שיש לי כל הזמן ואני פשוט לא יודעת אם הוא אמיתי או לא! זה תקוע לי בראש כמו זיכרון!

Dreamweaver

New member
אז מה

גם לזיכרון בדוי יש ערך משלו, ככה שזה לא ממש משנה אם זה קרה או לא. מבחינתך, עצמת הזכרון היא כל כך חזקה, עד כדי כך שאפילו אם במציאות הפיזית זה לא קרה, עבורך זה כן. זיכרון הוא לא דבר פיזי, אלא רוחני. (תקראו קצת דיפאק צ´ופרה
)

Blade2

New member
הם לא רק הסכימו עם זה

הם ממש זכרו את זה, תיארו את הזקנה החביבה שעזרה להם וכו´ וכו´. גם לי קרה כמה פעמים שמישהו גרם לי לזכור זכרון בדוי, לא ניתן להבחין בינו לבין זכרון אמיתי

LucidGuess

New member
דנה המוח זה דבר מאד מורכב

היום עדיין לא מבינים לגמרי הרבה מהפעולות המאד מורכבות שמתרחשות במוח, אבל בעיקרון יש איזורים במוח ששם נשמרים זיכרונות של אירועים שקרו לך, הזיכרונות האלו הם בדרך כלל אירועים שהתרחשו ואז נישמרו שם, אבל הזיכרונות האלו יכולים גם להגיע לשם בעיקבות חלומות שהיו לך, או באמצעות היפנוזה, או הזיות, או כל דבר דומה אחר, ואז, אחרי שהזיכרון כבר שם, קשה לך מאד לדעת לפעמים אם הוא באמת זיכרון אמיתי או שזה זיכרון מזוייף. לדוגמה אם אומרים למישהו שמתי שהוא היה ילד הוא הלך לאיבוד באיזה סופרמרקט, אז בהתחלה הוא יגיד שזה לא קרה, אבל אם יגידו לו עוד כמה פעמים שזה קרה אז יכול להיות שהמוח שלו ישתול זיכרון מזוייף שכאילו זה באמת קרה. LucidGuess

למעלה