קראתי את כל ההודעות עד עכשיו...
ואני חייב להגיב: 1. אין מטפל שמצליח ב-100% מהטיפולים שלו. 80% זה הרבה מאוד. מטפל שמבטיח הצלחה לפני שהתחלי בטיפול, הוא שויצר שיש להיזהר מפניו. אבל מטפל שלא יגיד למטופל שהוא יכול לעזור לו, טועה גם-כן. הוא טועה כי מחשבות המטופל על המטפל משפיעות על הצלחת הטיפול. המטפל צריך לתת למטופל הרגשה שהוא יכול לסמוך עליו - בלי זה, יעילות הטיפול יורדת. 2. על עבודה צריך לשלם, והתעריף צריך להיות ברור. והוא צריך להיות ברור למבצע העבודה, לא פחות מאשר למשלם עליה. אם אתה נוהג לטפל בחינם - המשך כך; אם אתה גובה תשלום - גבה אותו. צריך לזכור שמי שמתפרנס מטיפולים צריך להתפרנס - אם לא יהיה לו כסף מטיפולים, הוא יצטרך למצוא עבודה אחרת לפרנסתו ואז יטפל פחות. למי זה טוב? 3. אין שיפור אחרי כמה טיפולים? אני לא ארי פוטר... ואני לא מנסה להיות ציני. בכל טיפול ראשון אני אומר למטופל החדש שאם תוך 4-5 טיפולים אין שיפור במצבו, אני שולח אותו אל מטפלים אחרים. דוקא במקרים של טיפולי SOS, אני מודיע מראש ש"אני רק עושה את הטיפול הכי טוב שלי - אבל לא יכול להבטיח כלום". ולא, זה לא סותר את הצורך לגרום למטופל לסמוך עלי, זה רק אומר שאני לא קוסם. כשאדם מגיע למצב שהוא מנוטרל, יש לזה סיבה ולא תמיד אפשר להחזיר אותו לפעילות בטיפול או שנים; חלק מתפקידי כמטפל הוא לגום למטופל להבין את מצבו. אם נתפס לו הגב ערב החתונה, אני אשחרר אותו והוא ישתולל בריקודים, או ירכיב את החתן על הכתפיים, מצבו ביום שאחרי החתונה עלול להיות גרוע בהרבה מאשר אילו לא הייתי מטפל בו כלל. זה לא אומר שלא אטפל בו - זה אומר שאני לא קוסם ולא מבטיח 100% הצלחה, ובכל מקרה אזהיר אותו שלא ישתולל. 4. לגבי המטפלת הנ"ל... נדמה לי שגם אני מכיר אותה, טופלתי אצלה כשעוד עבדה במקום אחר והיא עזרה רבות לי ולאבא שלי. הדבר היחיד שיש לי לומר - היא טובה במקצועה. גסה, קולנית, מפחידה, לא-מנומסת - אבל טובה במקצועה. ו(כמו כולם)גם היא היתה יכולה לעבוד "כמו שהיינו רוצים", במקום נקי וקטן, עם מטופלים בודדים בכל פעם - ואז היתה יכולה לעזור להרבה פחות אנשים. אני לא מכיר אותה מספיק טוב בשביל לשפוט אם דרכה היום "נכונה" או לא - אני רק אומר מה שאני יודע עליה: היא יודעת מה היא עושה. ואם הטיפולים שלה כואבים - אז מה? בסין מקובל לעשות טיפולים במוקסה עד גרימת כויה (מקומית) דרגה 2 - כלומר שלפוחית מתפוצצת. אם זה עובד, משתמשים בזה. אישית אני מעדיף טיפול כואב ומשפיע על טיפול עדין שלא. וכמובן שכל הנ"ל זה רק דעתי...