שאלה

שאלה../images/Emo210.gif../images/Emo94.gif

בס"ד אם אני עושה נטילת ידיין ומברכת המוציא -->אוכלת לחם..ואז נגיד הולכת לאינשהו...אבל יודעת שאחרי שאני יחזור אני יאכל עוד לחם האם אני יכולה לברך אחרי שאני יחזור ויאכל שוב או שאני צריכה לברך אחרי הארוחה הראשונה?

asaf2000

New member
תגובה

אסור לך ללכת "לאנשהו" עד שתברכי ברכת המזון.

שאלה

נגיד ואני אוכלת במטבח..מותר לי ללכת לחדר סתם לקחת משהו או לכתוב משהו במחשב למשל ואז לחזור ולברך ברכת המזון?תודה

החשמלאי

New member
מותר לברך עד 72 דק' אחרי

אם אני בכלל לא אוכל בין לבין? ואם אני אכלתי דבר שהוא לא לחם והלכתי לאנשהו כשאני חוזר אני עוד יכול לברך בורא נפשות\ מעין 3?

אופירA

New member
מנהל
עד 72 דקות לאחר סוף האכילה...

כן, מותר לברך עד 72 דקות לאחר סוף האכילה, גם אם לא אוכלים בין לבין. אם אוכלים פה ושם משהו, אפשר לחכות מהאכילה האחרונה עד 72 דקות. אבל העניין של לצאת לאנשהו - זה בעיה אחרת שלא קשורה ל-72 דקות. זה בעיה של לעבור מרשות אחת לרשות אחרת. משמעות הדבר - היסח הדעת מהסעודה. כך שכל עוד יצאת לאנשהו בבית, באופן שלא הסחת דעתך מהאוכל (למשל שירותים, חדר וכו') - בסדר. אבל לצאת מחוץ לבית - זה אסור. מותר לצאת מחוץ לבית תוך כדי הסעודה רק בתנאים מאוד מסוימים, (כגון שאנשים שאוכלים יחד איתך עדיין יושבים מסובים עד שתחזור, ו"שומרים" עבורך את הארוחה). גם אם נמצאים ברחוב, ואוכלים, ומגיע האוטובוס - עברת מרשות לרשות וזו בעיה לעניין הברכה, וצריך ללמוד את הנושא הזה. אני לא בקיאה בזה בגדול.

למעלה