שאלה.

s a r a h13

New member
שאלה.../images/Emo204.gif

האם לזפ היה איזשהו קשר לארץ? הם התכוונו להופיע פה או משהו?

AeroTom

New member
לא, לא היה ממש קשר לארץ

והם לא התכוונו גם להופיע פה. הם בקושי הופיעו במקומות אחרים בעולם חוץ מארה"ב ובריטניה, ככה שישראל ממש לא הייתה על הפרק.

אריק1966

New member
יש קשר עקיף...

הצ'רצ'ילים שלנו היו אמורים להיות להקת החימום שלהם אבל זה לא יצא לפועל.הם היו חימום לסגול כהה ולג'ימי הנדריקס באירופה באותה תקופה. והם חידשו את "living loving" בצורה שלא ביישה את המקור. אה..ואני מקווה שתקבלו לפורום שלכם זקן רוק'נ'רול שכמוני:)

AeroTom

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

שלום אריק. או אריה? כמובן שאתה יותר ממוזמן לכאן. כל אחד שאוהב ומוקיר את מוזיקת הלהקה יותר ממוזמן, לא משנה הגיל כמובן. ההפך אפילו. נחמד לראות כאן גם מבוגרים יותר וכן ירבו! (יש פה בעיקרון רק כותב אחד נראה לי מבוגר יותר ממני בשנתיים ואני בן 23). נשמע מאוד מעניין החידוש ל-Living Loving Maid. מה גם שזה אחד השירים היותר אהובים עלי של הלהקה. ונשמח לדעת עליך עוד והחיבור שלך עם הלהקה וכל מה שתרצה להוסיף. וקל וחומר שיהיה נהדר שתישאר פה בסביבה ותכתוב
מקווה שתהיה לך שהות מהנה בפורום!

אריק1966

New member
תודה רבה על קבלת הפנים

אז ככה רשמית שמי אריה,אבל אריק זה עדיף ולא רשמי. אתם תתפלאו אבל הגעתי ללד זפלין אחרי הצבא כי פשוט "פחדתי" מהסאונד שלהם.אבל כשזה קרה זו היתה אהבה בלי פשרות. אני עובד בחנות מוסיקה ומנסה לא לאבד את הקשר למוסיקה שזה מה שקורה לרוב האנשים ש"פעם אהבו" אבל היום רואים כוכב נולד וקונים את מירי מסיקה. ואם יורשה לי להשוויץ,אז ביום הולדתי ה-40 שיהיה ב-15 במרץ,רוברט פלאנט יופיע בצרפת וכבר רכשתי כרטיסים ומיותר להגיד כמה זה מרגש ורק שהכל יעבור בשלום ואהיה גאה לדווח לכם איך היה.

AeroTom

New member
איזה יופי ../images/Emo45.gif

אז שלום אריק. כמה כיף לראות שאתה עדיין בקשר עם המוזיקה הנהדרת. באיזה חנות מוזיקה אגב אתה עובד? רק אם אתה מוכן לפרסם זאת כמובן... ואיזה כיף לך! להיות בהופעה של רוברט בהמשך ההופעות שלו במרץ\אפריל 2006. נשמע נהדר! יש לו כמה וכמה הופעות בצרפת בחודשיים האלה של ההופעות. לפי דיווחים ההופעות שלו של סיבוב ההופעות של Mighty Rearranger הן נהדרות. מקווה מאוד שתהנה ותחזור לפה עם חוויות ורשמים על ההופעה וגם תמונות אם תוכל...הוא גם מבצע לא מעט שירים של זפלין בהופעות, ככה שעוד יותר כיף להיות שם בטח. יומיים אחר כך אגב אני טס ל-לונדון להופעות. אבל של ה-Black Crowes. אני עדיין חולם שג'ימי יגיע להתארח איתם שוב לאיזה שיר או 2...
למרות שהסיבוב שעשו ביחד ב-2000 לא נגמר בהכי טוב. בהחלט יהיה נהדר אם תישאר ונספור איתך את הימים עד למרץ. הולך להיות לך המון כיף

AeroTom

New member
כל הפרטים -

ב-27 ליוני, 1999 ה-Crowes עשו באנגליה מופע צדקה ביחד עם אמנים אחרים. אחד מהם היה ג'ימי (ועוד 2 מהם אגב היו סטיבן טיילר וג'ו פרי שעשו ביחד עם ה-Crowes וג'ימי את You Shook Me שם). ההופעה הזאת והחיבה שיש לג'ימי ל-Crowes הובילה לסיבוב הופעות משותף שלהם בחודש אוקטובר באותה שנה (2 ההופעות ב-Greek Theater שמשם לקוחים השירים של Live At The Greek בוצעו באותו חודש). ואז בשנת 2000 משהו השתבש שם. הפרטים והסיבות המדוייקים לא ידועים, אבל זה מה שכתוב על זה בספרו הנהדר של גרג רוסו - Yardbirds - The Ultimate Rave-Up: בשנת 2000 הסיבוב שלהם יחד המשיך בהצלחה רבה בחודש יוני. הייתה ציפיה רבה להופעות ונקבעו גם כמה הופעות שלהם ב-מדיסון סקאוור גארדן שעוררו ציפיה רבה. ב-14 באוגוסט הם גם הגיעו יחד לתוכנית של ג'יי לנו והכל עד נקודה זו היה נראה נהדר. ואז כשבועיים לפני ההופעות הצפויות ב-Garden, יצאה הודעה שג'ימי לא יוכל להופיע בהופעות הללו וגם בשאר ההופעות הצפויות של סיבוב ההופעות, בגלל בעיה בגב. אך מאחורי הקלעים סיבות אחרות כנראה הובילו להודעה הזאת...שמארגני ההופעות ככתוב לא היו מרוצים כנראה מהמכירות המוקדמות של הכרטיסים ומהיחסים בין האמנים המופיעים. המחלה של פייג' אכן אושרה כנכונה, אך קבוצה של מעריצים יצאה כנגד הדרך שפייג' ביטל את ההופעות ואמרה שמשהו שם לא בסדר ושאמיתה וסיבת מחלתו של פייג' נטולה בספק... ככה שאי אפשר לדעת בדיוק מה קרה שם ומה באמת גרם פתאום לפירוק הזה של ה-Crowes וג'ימי וביטול ההופעות המתוכננות ושאר סיבוב ההופעות. מאז עד היום לא שמעתי ולא ראיתי בשום מקום משהו שמקשר בין ה-Crowes לג'ימי א ודיבורים על עוד איזו הופעה ביחד וכדומה. מתחת לפני השטח זה נראה כאילו משהו שם היה חשוד והיה איזה שהוא נתק בין ה-Crowes לבין ג'ימי...אבל אי אפשר לדעת בוודאות. ככה שלא ידוע וזה ספק אם נראה שוב על במה אחת את האמנים האלה. כל העניין הזה הסתיים קצת באופן לא הכי נקי אולי. אבל אולי גם לא והיחסים ביניהם בסדר. מה שכן, אם היחסים ביניהם בסדר גמור וזאת באמת הייתה רק מחלתה של פייג' שגרמה לביטול, אז למה מאז הם לא הופיעו ביחד? ועוד אחרי שההופעות שלהם היו כ"כ מוצלחות וכ"כ מעוררי עניין והתלהבות? בגלל זה אי אפשר לדעת מה טיב היחסים כיום איתם. בכל אופן, אני עדיין מקווה להישאר עם פה פעור ולקבל את הפתעה אדירה שם בלונדון במרץ. אבל זה רק לחלום. זה לא נראה לי ממש משהו שיתממש בנסיבות האלה.

shigaoni

New member
אוח הלוואי עלי אבא כזה../images/Emo9.gif

גם עובד בחנות מוסיקה וגם שומע זפלין.. חלום..

AeroSlash

New member
לי יש כזה ../images/Emo9.gif

אמנם לא עובד בחנות מוזיקה אבל שומע זפלין
והרבה דברים טובים אחרים.. וכרגיל, חבל שהיום כבר אין זכר מאוסף התקליטים המשובח מפעם
"My heart belongs to Daddy..."

גם לי יש שאלה...

הייתי רוצה להכיר עוד להקות או זמרים/ות שהסגנון שלהם דומה כמה שיותר לזה של לד זפ? יש כאלו?

AeroTom

New member
אין בדיוק, אבל יש השפעות כמובן

המלצות אישיות שלי, הייתי ממליץ בראש ובראשונה על ה-Yardbirds כמובן. שמהם בעיקרון זפלין נוצרה לאחר שג'ימי בנה את הלהקה החדשה. זו גם אחת הלהקות הכי אהובות עלי. יש להם מוזיקה משולבת של רוק\בלוז\פסיכדליה והרבה הרבה כיף. כמובן שווה להכיר את הלהקה מכל התקופות שלה והנגנים (קלפטון, ג'ף בק, ג'ימי פייג'). גם כמה וכמה קטעים ושירים שביצעו ה-Yardbirds הגיעו בסופו של דבר דרך ג'ימי ל-לד זפלין. כמה דוגמאות: Dazed & Confused התחיל להיות מבוצע כבר ע"י ה-Yardbirds לפני זפלין. White Summer נכתב ע"י ג'ימי בתקופת ה-Yardbirds ורק אחר כך גם הגיע איתו לזפלין. מהופעות הלייב של הלהקה של Smokestack Lightning, הגיע הריף של How Many More Times לזפלין. ויש עוד ועוד דברים קשורים אחרים כאמור בין 2 הלהקות. בסוף תקופת ה-Yardbirds ג'ימי כבר החל קצת לדעת לאיזה כיוון הוא רוצה ללכת (ואיתו באמת הלך עם זפלין) ואפשר לראות את הקשר בין הלהקות בשירים שהדוגמה הבולטת ביותר אולי ביניהם הוא Think About It שיצא בסינגל האחרון של הלהקה. נשמע מאוד בסגנון של זפלין שג'ימי המשיך את זה משם. הייתי ממליץ גם על המוזיקה הישנה של אירוסמית'. הם מאוד הושפעו מזפלין ועוד יותר מה-Yardbirds ואלבומי שנות ה-70 שלהם מלאים ברוקנ'רול\רוק-בלוז נהדר שלצערי לא הרבה בארץ מכירים כ"כ. הייתי ממליץ על ה-Kinks אולי גם. להקה האמת יותר בסגנון של ה-Yardbirds, אבל לא חסר השפעות של סגנון רוק-בלוז וכדומה. מה עוד? אם נלך להיום אז אמליץ על ה-Black Crowes שהם לא ממש באותו הסגנון של זפלין, אך גם הושפעו מהם בין השאר ויש להם סגנונות ממש נהדרים שכוללים גם מוזיקת שנות ה-70, בלוז ועוד דברים טובים. לחובבי זפלין אמליץ על 2 אלבומים שלהם להתחלה: The Southern Harmony & Musical Companion שהוא אלבום שכולל את כל הסגנונות שאמרתי ולדעתי מי שמחפש השפעות מלהקה כמו זפלין, ללא ספק ימצא אותן באלבום המצויין הזה. ו-Live At The Greek כמובן. שאומנם אין שם שירים של ה-Crowes. אבל אפשר לקבל מושג עד כמה הם טובים שם באלבום הכפול עם ג'ימי פייג' ובקאברים שהם עושים שם לשירי זפלין ועוד אחרים.

DOCTOR ROBERT

New member
שכחת עוד להקה מאוד מושפעת...

Soundgarden מאוד מאוד מאוד מושפעים מלד זפ, עד כדי כך שזה נשמע כאילו הם מעתיקים. אבל הם להקה מאוד טובה. הם גם מושפעים מבלאק סאבאת' (שהם, יחד לד זפלין ודיפ פרפל, השילוש הקדוש של הרוק הכבד)

למעלה