אין בדיוק, אבל יש השפעות כמובן
המלצות אישיות שלי, הייתי ממליץ בראש ובראשונה על ה-Yardbirds כמובן. שמהם בעיקרון זפלין נוצרה לאחר שג'ימי בנה את הלהקה החדשה. זו גם אחת הלהקות הכי אהובות עלי. יש להם מוזיקה משולבת של רוק\בלוז\פסיכדליה והרבה הרבה כיף. כמובן שווה להכיר את הלהקה מכל התקופות שלה והנגנים (קלפטון, ג'ף בק, ג'ימי פייג'). גם כמה וכמה קטעים ושירים שביצעו ה-Yardbirds הגיעו בסופו של דבר דרך ג'ימי ל-לד זפלין. כמה דוגמאות: Dazed & Confused התחיל להיות מבוצע כבר ע"י ה-Yardbirds לפני זפלין. White Summer נכתב ע"י ג'ימי בתקופת ה-Yardbirds ורק אחר כך גם הגיע איתו לזפלין. מהופעות הלייב של הלהקה של Smokestack Lightning, הגיע הריף של How Many More Times לזפלין. ויש עוד ועוד דברים קשורים אחרים כאמור בין 2 הלהקות. בסוף תקופת ה-Yardbirds ג'ימי כבר החל קצת לדעת לאיזה כיוון הוא רוצה ללכת (ואיתו באמת הלך עם זפלין) ואפשר לראות את הקשר בין הלהקות בשירים שהדוגמה הבולטת ביותר אולי ביניהם הוא Think About It שיצא בסינגל האחרון של הלהקה. נשמע מאוד בסגנון של זפלין שג'ימי המשיך את זה משם. הייתי ממליץ גם על המוזיקה הישנה של אירוסמית'. הם מאוד הושפעו מזפלין ועוד יותר מה-Yardbirds ואלבומי שנות ה-70 שלהם מלאים ברוקנ'רול\רוק-בלוז נהדר שלצערי לא הרבה בארץ מכירים כ"כ. הייתי ממליץ על ה-Kinks אולי גם. להקה האמת יותר בסגנון של ה-Yardbirds, אבל לא חסר השפעות של סגנון רוק-בלוז וכדומה. מה עוד? אם נלך להיום אז אמליץ על ה-Black Crowes שהם לא ממש באותו הסגנון של זפלין, אך גם הושפעו מהם בין השאר ויש להם סגנונות ממש נהדרים שכוללים גם מוזיקת שנות ה-70, בלוז ועוד דברים טובים. לחובבי זפלין אמליץ על 2 אלבומים שלהם להתחלה: The Southern Harmony & Musical Companion שהוא אלבום שכולל את כל הסגנונות שאמרתי ולדעתי מי שמחפש השפעות מלהקה כמו זפלין, ללא ספק ימצא אותן באלבום המצויין הזה. ו-Live At The Greek כמובן. שאומנם אין שם שירים של ה-Crowes. אבל אפשר לקבל מושג עד כמה הם טובים שם באלבום הכפול עם ג'ימי פייג' ובקאברים שהם עושים שם לשירי זפלין ועוד אחרים.