שאלה

ZoharLife

New member
שאלה../images/Emo191.gif

בפריסות, כקלף של "מה מפריע/חוסם", ומופיע קלף חיובי, איך אמורים לפרש את זה? כלומר, אם במקום של "מה מפריע" יש את קלף 10 הגביעים" איך ניתן לפרש את זה? וכמו כן שאלה הפוכה: "מה עוזר" מופיע 3 החרבות, איך מפרשים את זה? איך שברון לב יכול להיות דבר שעוזר? תודה! מאוד מבולבלת!!

רשף כשף

New member
בעד ונגד

אני נוטה לפרש בעמדת הבעד את הפירוש הישר של הקלף. למשל: בעד 3 חרבות - להרגיש את הלב כואב, להתחבר ללב מחדש, למרות הכאב. ובעמדת הנגד את הפירוש ההפוך של הקלף. למשל: נגד 10 גביעים - לא הגענו למנוחה ולנחלה, הדרך הזו אינה מובילה את השואל להפי אנד.

ZoharLife

New member
אם הבנתי נכון

וקלף טוב מופיע ב"נגד", אז הוא מסמל את שאט הנפש של השואל מכך שרוח הקלף לא התממשה? או שבאופן ואובייקטיבי הקלפים אומרים שאין עתיד?

לדעתי

כל קלף יכול להתמודד עם עמדת "נגד" בצורה שונה. כך למשל אס הגביעים כנגד יכול להראות שיתר רגש מפריע בעניין המדובר ארבע המטות יכול להראות שהשואל נמצא במסגרת קיימת שמפריעה לנושא שנשאל (למשל בזוגיות יכול להראות שהשואל נשוי) אותו דבר בעשר הגביעים, אלא שהוא יכול גם לסמל חשש מהתחייבות רגשית או חוסר מוכנות להתפשר על השלמות הרגשית שלו, גם במחיר של ויתורים בשטח (סוג של פרפקציוניזם רגשי) זה באמת תלוי בקלפים הסובבים את הקלף.....

לא אחת אני מפרשת את הבעד והנגד

ממקום של מה את עושה נכון ומה את עושה לא נכון. כהמלצה, כמסר, כתובנה כזו או אחרת. לעתים אפרש את הקלף החיובי בעמדת הנגד כמה אינך עושה נכון או אינך נותנת להיכנס לחייך. לעתים אגב שברון לב בהחלט יכול לעזור ממקום שאת נותנת לעצמך לחוות את הכאב, להתמודד עמו ומכאן להשלים ולשחרר.

לגביי פריסת ה-S.O.S

לפי מה שהבנתי יש שני קלפים, שכל אחד מהם הוא תומך/חוסם, לא? הבנתי שיכולים להיות שני קלפים תומכים או שני קלפים חוסמים. חלקכם הצגתם כאן עמדה מסוימת של קלף תומך ועמדה מסוימת של קלף חוסם... האם יש עמדות כאלה בפריסת ה-S.O.S? ואם כן, איזו עמדה תומכת ואיזו עמדה חוסמת? (הקלף הימני, למשל, הוא תומך או חוסם?) תודה!

אני ממש לא מצליחה להבין את הפריסה

הזו. גם בקלטית יש עמדה של פחדים ותקוות. אצלי היא מתפקדת כפחדים וחששות ותו לא. לא מבינה בפריסת ה- S.O.S מתי זה חוסם ומתי זה תומך...

רשף כשף

New member
לפימה שהבנתי מהדיון האחרון על הפריס

שניהם גם תומכים וגם חוסמים, אין קיבוע של אחד מהם תומך או השני חוסם. אני גם מתקשה עם הפריסה משום שהקלף האמצעי נותן תשובה של כן ולא, ואני לא ממש מתחברת לתשובות כאלה בפריסות בקלפים.

העמדות הללו

נותנות ביטוי טבעי לקלפים שיוצאים - אם יצא לך עשר החרבות הוא יהיה קלף חוסם, אם יצא שני הגביעים הוא יהיה קלף תומך... כמובן גם תלוי בנושא שנשאל

dmmr

New member
זה נכון שאס או אס במקורה פריסה של

כן ולא , אך לרוב היא נותנת מסר ולא תשובה......

לי זה מתנגש ולא מסתדר

כי למשל בקלטית בבעד והנגד המדוברים אפשר לפרש לחיוב גם את עשר חרבות... האם אתה משתמש ואוהב את הפריסה הזו ?

נכון. גם לי זה לא מסתדר.

האמת שלא ניסיתי את הפריסה הזו אף פעם... היא נראית מעניינת, אבל גם לי בעייתי העניין של "קלף טוב" ו-"קלף רע". זה קצת רדוד לדעתי. תודה שעניתם.

אישית אני לא משתמש בה

אבל זו פריסה לא רעה... לעתים יכול להיות קשה לפרש קלפים "רעים" בעמדות חיוביות וקלפים "טובים" בעמדות שליליות. זה נחמד שהפריסה הזו נותנת את הביטוי הטבעי לקלפים, זה יכול לחסוך כאב ראש במיוחד לפחות מנוסים.

אני חלילה לא שוללת את הפריסה

הזו רק מציינת שאני אישית לא מסתדרת איתה. יש רבים שלא מסתדרים עם הקלטית שבשבילי למשל היא השימושית והטובה ביותר. יש בהחלט במה שאתה אומר שהפריסה נותנת את הביטוי הטבעי לקלפים, כמו פריסת מסר בשלושה קלפים.

למעלה