שאלה

Yoni 20

New member
שאלה ../images/Emo163.gif

שלום קודם כל. אני בכלל עוד לא חייל משוחרר, יש לי עוד שנתיים עד השיחרור (שנה אחת בסדיר+קבע של שנה מינימום) אבל הייתי רוצה לשאול כמה שאלות שכבר מטרידות אותי: 1. אני אמור להתנתב (סחטיין על המילה הא?) לקראת השיחרור למיונים של השב"כ דרך הצבא. מישהו יודע משהו על העבודה בשירות מבחינת תנאים, שכר, הטבות וכו'? הבהרה- לא מדובר בקורס JRים ואבטחה אלא בעבודת שב"כ, כלומר סוכן שטח בשירות (שזאת אחת הסיבות שאני די דוחה את האופציה הזאת מראש, כי זה קצת כמו להישאר בצבא בעצם) 2. בהנחה שאני לא ארצה ללכת למיונים של השירות, מה אתם יודעים לגבי קורס JRים (ג'יי-ארים)? מישהו כאן עשה אותו? הוא עולה כסף? האם כולם חייבים לעשות אותו או שיש פטור למי שעשה קורסים מקבילים במהלך הסדיר שלו? 3. נגיד שעשיתי קורס JR, מה קורה איתי עכשיו? אני פשוט מסתובב עם תעודת "גבר-גבר" בכיס או שהם גם דואגים לי לעבודה טובה? 4. ראיתי פירסומת של משרד הביטחון לגבי אבטחה ברשות שדות התעופה- "אבטחה היקפית" או "אבטחה בנמלי תעופה נתב"ג/שדה דב/אילת". מה זה בדיוק כל אחד מהם, מה תנאי השכר ואיך העבודות האלה נחשבות? תודה מראש יוני

Yoni 20

New member
עוד תוספת רלוונטית:

אם אני רובאי 08 (מ"כים סיירות-צ'יקמוק נחשב? :), ויש לי כל מיני הכשרות שיכולות להיות רלווינטיות, זה עוזר לי להתקבל או שעל הנייר כולם שווים אצלם והם בכלל לא יודעים מי אתה ומה אתה ואיפה שירתת וזה בכלל לא מעניין אף אחד?

ממממ

יוני יוני שנתיים לפני השחרור שלך ואלה הבעיות שמטרידות אותך?
. תהיה בריא...מחושב היית ומתוכנן נשארת
בכל אופן, לגבי שאלת ה"מעניין איפה שרתת" אז תשובה - כן דההה! על התעודת שחרור יש לך את ההשכרות שלך מבחינת רובאי וקורסים שהוכשרת אליהם ומן הסתם שזה מעניין את מקומות העבודה במיוחד באבטחה כי יש תפקידים מסוימים במקומות מסוימים שדורשים רובאית כזאת או אחרת. בקשר לשאר השאלות - וואלה אני בספק אם יש פה עוד מישהו שהבין על מה אתה מדבר גיארים?!?!? הא? טוב שיהיה... בכל אופן, יש לך עוד זמן אח שלי, קודם תסיים תסדיר. חוצמיזה - תגיד מזל טוב (לי) 30 למאי אני בדרום אמריקה חה חה חה!

שריונר 7

New member
שמע

את המעט שידוע לי אני לא רוצה לאמר לך כדי לא להטעות אותך . עברתי מבדקים לשרות ובסוף לא הלך . יש תפקידים נורא מעניינים ביחידות המבצעים שלהם . בכל אופן שיהיה לך בהצלחה!

שיוש21

New member
מה

שאני מכיר וחשוב להדגיש- זה לא מניסיון שלי רק ממה ששמעתי מחברים מפקדים וכל אלו שמחליטים להיות בשירות על מדים לא צבאיים: 1. לא הבנתי מה אתה רוצה מלבד אותו גבר גבר בת.ז 2.השכר יכול להיות גבוה מאוד. זה מאוד משתנה ותלוי מה בדיוק אתה עושה! יש תפקידים שונים באבטחה כפי שאתה בטח מבין. אתה יכול לעשות כבר מההתחלה 9.000 ש"ח בחודש ויותר! חשוב לציין שבכל מקום אבטחה שכזה אתה מחוייב לתקופה מסויימת! (קרא לזה קבע) שאם אתה מפר אותו אתה נקנס. אני לא חושב שתמצא פחות מהתחייבות של שנה. לגביי ג'ארים, (זה מה שנקרא גם קורס אחיד, ז"א מבחינת ההכשרה הם בעלי אותו תוקף במרבית המקומות- ספק לגביי השב"כ עצמו) גם עם עברת קורס לוט"ר של צוותי השתלטות (יש נדמה לי 4 יח' בארץ שעושות דבר כזה: מטכ"ל, שייטת, לוט"ר אילת וימ"מ) שזה למעשה הקורס הרציני ביותר בצבא (או במשטרה אם היית בימ"מ) אתה לא יכול "להתחמק" מהג'ארים. הקורס עצמו הוא באוירה של טירונות והוא לא קל בכלל, ככה שאם אחרי השחרור בא לך לעשות ריצות 6 על 6 וקרבות אחד על אחד- זכית, אתה במקום המתאים. כבר במהלך הקורס אתה מקבל שכר, למשל בשדות התעופה כמו ששאלת אתה יכול לעבור קורס "אחיד" לקבל כ-3.000 ש"ח במהלך הקורס, ויותר מכפול לאחריו. ז"א לא רק שלא צריך לשלם עבור הקורס אלא גם מקבלים משכורת במהלכו. 3. עברת ג'ארים + רצונך באבטחה= אין מצב שמובטל הינך ומובטל תשאר. להזכירך זוהי ישראל הפראנוידית צריך מאבטחים גם בגינות פרחים. ואם עשית קורס "נחשב ויוקרתי" כמו ג'ארים עם עבר צבאי "מפואר" שכולל קורסים מפוצצים לרבות שירות ביחידה מובחרת שלא לדבר על קורס מכי"ם (למקלדת שלי נגמר האויר
) ברור שיקחו אותך לנתב"ג וכל המקומות המשעממים שבהם אתה למעשה כלב שמירה עם מדים מיקרו עוזי וכל ילדה נמסה למראה שרירך החסונים. 4. נראה לי שעניתי לך על זה כבר, בכל מקרה כדי להיות למשל מאבטח סתם בשדה דוב, אין צורך לעבור את כל הקורס המפרך הזה, אתה יכול להיות גם סתם ג'ובניק. (במודעה עצמה יש הבדל בין 2 סוגי המאבטחים) שוב, זה תלוי מה בדיוק התפקיד שלך.

למעלה