שאלה

IsraeliWolf

New member
שאלה ../images/Emo163.gif

טוב, 1. שלום לכולם
מפגש הפורום היה מדהים (זאת הפעם הראשונה שלי במפגש פורום). אני השמנצ´ק שישב אם אישתו על הריצפה ליד הספסל וצפה בנעשה בעיניין רב. 2. קונג פו גמל שלמה דרומי שהוצג ע"י ספיר טל קסם לי במאוד זה אחד הדברים שהייתי רוצה ללמוד
הבעיה שבית הספר רחוק מביתי שברשל"צ
האם יש קונג פו גמל שלמה קרוב יותר לרשל"צ ? 3. בשבועיים האחרונים התחלתי לקרוא את פורום אמנויות לחימה של תפוז משנת 2001 ו... WOW זה פשוט אוצר של ידע. והכוכב הגדול הוא בן טל שחר (אני קורא כל אות שהוא כותב) אף על פי שטל בן שחר מצלצל טוב יותר
אני חייב חייב חייב לבוא ללמוד ממנו אף על פי שהסוברו 82 שלי מתנגדת להתקרב לתל אביב
בן ... סיגנון הלחימה דומה יותר ל גמל שלמה דרומי או ל עגור לבן טיבטי ? -------------- קצת על עצמי: למדתי פאה קאווה לפני ~10 שנים (במשך שנה וכמה חודשיים). צבא + עבודה (תכנות) + משחקים (Counter Strike, Heroes, Diablo) וחוסר פעילית מוחלטת = 30KG נוספים והרבה כאבי ידיים וכתף. ( שתשע טיפולי טאו שיאצו ושישה טיפולי פינקרזי לא עזרו גופנית אבל נפשית עזרו מאוד ... they really opeded my Mind ) 11.2002 פוטרתי !!! זמן מצויין לנסות לתקן את נזקי 10 השנים האחרונות. א. די לשחק 12 שעות ברצף (10 דקות ודי נמאס). ב. נפש, רומם אותה. קניתי 30 ספרים על בודהיזם, רפואה משלימה ועוד. (נושאים חדשים לי לחלוטין) ג. שמן, תזיז תתחת. (אף על פי שנשים מלאות זה סקסי לדעתי
) טוב אז אוכל כרגיל אבל: - חודש קונג פו חולדה שחורה (230שח על פעמיים בשבוע של שעה וחצי) http://www.yp.co.il/homepages/Hebrew/039846890000000000/index.html לא יפה לדעתי \ אין קאטות. + חודשיים איקידו (ראשון ורבעי שעה וחצי 200שח) http://www.yp.co.il/homepages/Hebrew/039846890000000000/index.html מצויין, ידע שאני חייב לרכוש, לא מתכוון לעזוב. (חשבתי אולי עוד שנה או יותר אפשר להוסיף גם ג´ודו, זה באותו דוג´ו ואותם ימים כמו האקידו רק שעה וחצי קודם) + שבועיים Free Style (שני חמישי שעתיים) עם גיא´ו גיט´סו ברזילאי (שישי שעה וחצי) והכל ב150שח. http://www25.brinkster.com/dookrav/Flier.asp?ID=12&Flier=flier1 מחיר מדהים, כושר וגמישות מצויינים, והרבה קרבות (מגע מלא) מעניין עם אני ישרוד בזה. הבעיה שאני רוצה ללמוד אמנות לחימה יפה וזורמת ולא בהכרך אפקטיבית. ולמען זאת שלישי ושבת פנויים ואפשר גם לפנות יום מ Free Style. אווו, ירדתי כבר 10kg
טוב, עכשיו מה דעתכם ?
שלכם IsraeliWolf.

נירש

New member
בקשר לבן

אני תלמיד של בן, ולדעתי, אי אפשר לומר ש"סגנון הלחימה" דומה לסגנון כלשהו, כי בשיטה שבן מלמד כל אחד מפתח סגנון אישי וייחודי. למה שלא תבוא לשיעור נסיון? תתקשר לבן (03-5270332) ותאם שיעור.

IsraeliWolf

New member
איפה בן ? ../images/Emo4.gif

אני מנסה למצוא את בן מספר ימים כדי לקבוע שיעור ניסיון. בהצלחה לי

גמל שלמה יש היום רק בפ"ת

חכה שנתיים, אולי הבוגרים יתחילו ללמד במקומות אחרים
כדאי מאוד ללכת לשיעור של בן. בהסתמך על מה שכתבת שלמדת, זה לא דומה לשום דבר שראית.

tessen

New member
קאזה אראשי ריו

בתרגום חופשי, שיטת רוח הסופה. זרם שמתוך הכלל שנקרא אייקיג´וגיצו שיטה שנלמדה ע"י נזירי השוגנדו ביפן. שימשה בעיקר לשדה הקרב ביפן הפאודלית. מורכבת מארבע אומנויות 1. aiki inyo ho- לחימה ביידים ריקות מחולקת לאייקיגוגיצו שהיא שימוש בבריחים, נעילות, הטלות וריתוקים. Atemijutsu חבטות לאיזורים רגישים בגוף באמצעות ידיים ורגליים. 2. קנג´וצו- אומנות השימוש בחרב כגון daito חרב ארוכה, shojo חרב קצרה ו tanto פגיון. 3. ג´וגוצו - אומנות השימוש במוט כגון daijo מוט ארוך chujo מוט קצר יותר ו shojo "מקל" המוט המקביל למוט המשמש בארניס. 4. tessen - השימוש במניפת ברזל.

orii

New member
לך לבן זאב ראה דרכיו וחכם

אני לא תלמיד של בן. גם אני קראתי את ראשית הפורום והדברים של בן השאירו אותי פעור פה. הוא לא רק כותב נפלא. תנחש מה עשיתי - הלכתי לשיעור ניסיון וגיליתי שהוא גם מדבר נפלא ויש לו שיעורים וגישה מענינים (לא לדבר לע התלמידים של בן...). לי זה לא התאים אבל היה לי חשוב להתנסות מעט. אל תעמוד בפיתוי לך לבדוק.

orii

New member
לא

תראה אם בגדול מה שבן עושה לא היה נראה לי, לא הייתי ממליץ עליו. לפרט למה לי לאחר, בחינה קצרה, זה לא התאים - לא מתאים. סך הכל זה אישי ומורכב. אתה יודע מה, אשמח לדבר איתך לאחר שתהיה בשיעור ניסיון ואז יהיה לנו איזה מכנה משותף לדיבור. דרך אגב, אתה גם מוזמן להתנסות אצל המורה שלי חיים בנדר בטאי צ'י גם בתל אביב (ראה לוחות).

אני ממליץ לצחצח שיניים כל יום, ../images/Emo3.gif

ואני בדעה שזה לא בסדר שמעל ל-30% מבעלי זכות הבחירה לא הצביעו... מה, לא לזה התכוונת?
אתה שואל מה ללמוד, אני ממליץ על טאי-צ'י. אבל אתה זה שצריך לבוא לשיעור נסיון, להסתכל, לבדוק מה מתאים לך, ולהתחיל להתאמן - או לעבור הלאה, למשהו אחר. אתה רוצה דעה - תסביר לי על איזה נושא...

IsraeliWolf

New member
נכון ../images/Emo104.gif

היו צרכים להעביר את ה30% ל"שינוי" ... כך המצב היה אופטימי יותר.

SideKick

New member
לא נכון...

היו צריכים לגרום ל-30 אחוז האלה לעשות טאי צ´י!

RX Queen

New member
לא נכון...

היו צריכים להעביר 30% לעלה ירוק איזה כיף היה אם ראש הממשלה היה מסטול חחח.....
....... *ניסקלת*

amir_aikido

New member
דעה ../images/Emo35.gif אתה בטוח שאתה רוצה ../images/Emo35.gif

אני באמת לא מבין למה אתה חושב שאנחנו אמורים לשפוט אותך או להחליט עבורך. יש לי עצה עבורך: זה נפלא להסתער על העולם בכזו חיות, ולנסות לחוות מהכל. רוח החיים שאתה משדר - זה פשוט מדהים
אבל ממעט היכרותי עם תחום אמנויות הלחימה, יש גם כזה דבר יותר מדי. דווקא בתור תלמיד שמאמין בלמידה של יותר מאמנות לחימה אחת, התיאור של פעילותך מזכיר לי אדם שמתנפל על האוכל לאחר צום - ואתה יודע מה קורה במצב כזה
באמנויות לחימה, הסתערות שכזו כמעט תמיד נגמרת בפציעה. אתה לא נותן לגוף מספיק מנוחה ומספיק זמן להסתגל לשינוי, הגוף לא מספיק לרפא את עצמו מאימון לאימון, ואתה תפצע ותפרוש לחלוטין מכל אמנויות הלחימה. לכן העצה שלי היא דווקא הפוכה - אל תחפש עוד אמנות לחימה עכשיו, סע לאט, תהנה מכל צעד בדרך
ותרגיש את האושר
תלמד את הלקח להמשך החיים. גם אחרי שתמצא שוב פעם עבודה תשאיר זמן פנוי לתחביבים פעילים, ותמשיך להתאמן גם אז, אחרת, כל האימונים שאתה עושה עכשיו הם חסרי ערך ואפילו מבחינה בריאותית, האפקט של ההרזיה וההשמנה רק יקרב אותך לחדר הצינתורים
לכן, התחלת כמה אמנויות לחימה - תבחר לך בערתן דרך שבה תוכל כן להתמיד, ולך בה להנאתך
אמיר

IsraeliWolf

New member
תודה, עוד שאלה קטנה ../images/Emo101.gif

תגיד, אחרי כמה שנים (פחות או יותר) אפשר להשתמש בידע מאקידו בקרב בסיגנון חופשי (לפחות לגבי אגרופים קצרים ומהירים). מניסיון שלך (12 שנים באקידו) בקרבות חופשים (של טווקונדו) אתה מצליח להישתמש באקידו ? (מול התקפות ידים) ( בבקשה אל תגיד שאחרי 2.3456 אפשר להשתמש בידע
)

amir_aikido

New member
לא יודע, זה תלוי בך ובמורה שלך

יש כאן כמה דברים שונים, וזה בכלל לא פשוט, לכן אני לא חושב שאפשר לענות על השאלה הזו: א. מה זה להשתמש באייקידו ? אם רק השתמשת באייקידו כדי לא לחטוף מכה בקרב אמיתי מול תוקפן ברחוב, אבל לא הצלחת לבצע אף טכניקה, זה ביצוע מוצלח
אם הצלחת לבצע טכניקה והוא נפל, אבל רגע אח"כ אתה נפלת אחריו, הצלחת
אם הצלחת לבצע טכניקה אחת הפלת אותו, ורגע אח"כ הוא קם והכניס לך מכות רצח, הצלחת
אם בצעת טכניקה והוא מת כתוצאה מכך, הצלחת
ב. האם הלימוד שלך מתאים לשימוש באופן חופשי ? האם הלימוד שלך כולל שימוש בטכניקות אייקידו מול אגרופים
עד כמה המורה שלך תובע מאוקה לעזור לטורי בביצוע הטכניקה
ובהשגת ההרמוניה בין בני הזוג (ברחוב התוקף לא ינסה להכנס איתך להרמוניה)
מורים שונים מלמדים באופנים שונים, ואני בכלל לומד קורינדו אייקידו, אצל מורה שגישתו מאוד פרקטית יחסית. ג. מי אתה ומה יכולותיך לא לכל אדם יכולות דומות, לא חסרים אנשים בעלי מוגבלות קוארינטיבית (עבדך הנאמן
) ולעומתם אנשים מוכשרים ואפילו גאונים בתחום זה (מכיר גם כאלה ואני
מקנאה אליהם). יש לוחמים טבעיים שינצחו את רוב המתאמנים בלחימה בלי קושי, ואחרי אימון קצר יהיו כמעט בלתי מנוצחים, ולעומתם אנשים שלעולם ישארו טכנאים חסרי מעוף. מי אתה
מה יקרה לך אחרי שתקבל מכה אחת
ראית את כמות סימני השאלה, אתה מבין מזה שכל מספר שאני אזרוק יהיה חסר כל משמעות. אני כן יכול לכתוב שאני מכיר אנשים שהשתמשו בידע שלמדו אצלנו במידה מסוימת בתקריות כאלה או אחרות בהן הם הותקפו (רובם אחרי 2-3 שנות אימון). מבחינת הטקוואנדו, ברוב המוחלט של האימונים של הקרבות לא השתמשתי בידע של האייקידו - יכולתי רק להפסיד נקודות בקרב תחרותי עקב התנהגות לא ספורטיבית. חוקי הטקוואנדו אינם מעודדים מכות אגרוף, ואוסרים לחלוטין כל מנוף והטלה ואפילו דחיפה כמו-כן אסור להכות לגב היריב, דבר שמנטרל את רוב התנועה העדיפה של האייקידו, וצריך לבעוט עם התנועה-הדורש תנועה אחרת. היו אימונים בודדים בהם כן הותר לעשות "קרב חופשי קל" עם חוקים שונים, ושם ניצלתי את הידע במידת האפשר לפי החוקים, ולא מצאתי בזה קושי מיוחד (תלוי כמובן ברמת היריב, יש לוחמים טובים ממני גם בטקוואנדו). אמיר

למעלה