שאלה

itayh

New member
שאלה../images/Emo163.gif

שלום רב, ידוע ששכיבות שמיכה זה תרגיל לא בריא לגב, והוא יוצר מן קשת בגב האם זה נכון? פשוט שנים שאני עובד על שכיבות שמיכה כמו כן גם על בטן פרקדן(גם זה כמו תרגיל הגב הורס את הגב), האם ייתכן שבבגלל זה יש לי בעיות גב רבות, בעיקר כאבים בגב התחתון?, ואיך אפשר לעשות תרגילים אלו באופן שלא ייצור נזק?

תשובה.

שכיבות סמיכה זה תרגיל מצוין עם מבצעים אותו נכון. כמו כל דבר בחיים! ביצוע לא נכון יכול לגרום לנזק, חד משמעי. איזה בעיות גב יש לך? האם אלו רק כאבים ?. בקשר לביצוע נכון של התרגילים כנס לאתרWWW.GYM4ALL.CO.IL

tzfardea

New member
מה קורה איתי?...../images/Emo105.gif

גם כאן אנחנו נפגשים אה?.. תראה....מה שאני יודע שעבודה לא נכונה של שכיבות שמיכה פוגעת בגב ומביאה לכאבים...אבל אפשרלמנוע כאבי גב אם עובדים טוב על הבטן.

rz1984סli

New member
שכיבות שמיכה לא מזיקות לגב

לי יש בעיית גב, אין לי כאבים אבל הגב שלי עקום והרופא המליץ לי לעשות שכיבות סמיכה.

tzfardea

New member
ליאור........../images/Emo105.gif

תראה....לא הבנת אותי נכון....אני אנסח שוב... "תראה...מה שאני יודע זה.....שאולי עבודה של שכיבות שמיכה פוגעת בגב ומביאה לכאבים(את זה אני לא יודע...את זה ההוא מההודעה לפני כתב)..... אבל מה שעוזר למנוע כאבי גב זה עבודה על שרירי הבטן" יש?

itayh

New member
אז ככה צפרדעי

יש לי כאבים בגב התחתון ואמרים שבזמן צריך שעושים שכיבות שמיכה צריך לאמץ את הבטן ולעשות שריר תוך כדי הירידה, ככה שזה תומך בגב, לזה אתה מתכוון? או שפשוט לעשות תרגילי בטן!!

נכון שרירי בטן ../images/Emo8.gif

בזמן ביצוע תרגילים שונים עוזרים לתמוך בפלג גוף העליון והגב.

sowhatt

New member
זאת אומרת שאם אין לי כאבים בגב

בשכיבות שמיכה , הכל טוב?
לא יודע, פעם ראשונה שאני שומע על הבעיה הזאת, של הגב בזמן שכיבות שמיכה.

כאבים

התשובה שנתנה נכונה, שרירי בטן חלשים יגרמו לכאבי גב בתרגיל הנ"ל. הבטן עובדת בכיווץ סטטי ומונעת את ההקשתה בגב, שרירים חלשים יגרמו להקשתה וכאבים בגב.

למעלה