שאלה

שאלה../images/Emo143.gif

נאמר לי ע"י מטפל שאנשים עם ליקויי למידה חשופים יותר להתמכרויות ולפשע.מישהו יודע איפה ניתן למצוא עוד חומר על הנושא?

zivadina

New member
התנהגות סטייתית

אנשים עם לקויי למידה הם מתוסכלים יותר ולכן מחפשים את השוליים. מתוכם, אנשים עם ADHD בפירוש מחפשים גרויים חזקים כדי לפצות על הלקות המוחית שלהם, ולכן נגררים להתמכרויות ופשע אם ה-ADHD איננו מטופל נכון.

lolita205

New member
תשובה חלקית.

ADHD צריכים תשומת לב וכשקשה להם והם לא מקבלים את התשומת לב שלה הם זקוקים הם לפעמים עושים שטויות לא תמיד הם בדיוק מודעים לתוצאות המעשה. אם מודעים לבעיה של הADHD ומטפלים בה אז הסיכוי להדרדר לפשע הוא מועט ואפסי לפי אני ודעתי. מקווה שעזרתי {ושמה שכתבתי נכון, כי הוא נכתב מניסיון אישי ותו לא}

תודה

על ההתייחסות.אני הבנתי (שזה דיי מחבר את 2 התגובות),שלמעשה זה נגרם בגלל החיפוש המתמיד אחרי עיסוקים וריגושים,כמו "קוצים בתחת" ואגב אני לא סובלת מהיפר אבל הבנתי שלשני הסוגים יש משיכה לעניין ההתמכרויות.

ADHD והתנהגות עבריינית

התנהגות עבריינית היא תולדה של מוכנות גנטית, ותנאי סביבה. הפעילות האורגנית של לקוי קשב מאופיינת בדפוס המיד על מוכנית גבוהה להתנהגות עבריינית בגלל למידה איטית, אמפולסיביות ונטיה לחיפוש ריגושים. אולם כל המחקרים מתייחסים למרכיב הסביבתי כמדד מוביל לנבוי עבריינות. לקוי למידה ובכלל זה לקוי קשב חיים בסביבה עתירת דחק מלידה ולכן באופן טבעי הם בקבוצת סיכון. אבל טיפול נכון, תמיכה, קבלה ומתן ביטחון מקטינים משמעותית את ההסתברות של לקוי למיד וקשב להסתבך עם החוק. בספרות המצקועית מעלים כמה סברים לקשר הזה: 1. תסיכול גורם לתוקפנות - אחת הגישות הותיקות (משנות ה -30) כושרת תהליך של תיסכון לתוקפנות. 2. גישות פסיכדימיות מייחסות לקונפחיקטים פנימיים שמוצאים מוצא בהתנהגות עבריינית. 3.תיאוריות העוסקות בלמידה ולמידה חברתית מצביעות על שתי תהליגים מקבילים. א. בתחברות מבדלת - כולנו בתהליך החיברות עוברים התחברות לקבוצות משמעות. אצל לקוי הקשב יש התחברות מבדלת לקבוצות נורמטיביות. הם לרוב בשוליים ב. למידה חברתית: היכולת ההתניתית של לקוי למידה יותר איטית, יש פחות רגישות לכאב ותהליך למידת הפחד איטי יותר. אולם התנהגות היא תולדה של אדם וסביבתו. סביבה תומכת יכולה לפצות על תהליך איטי זה. 4. כמנגנון שליטה: חלק מהרצון של הילד לא להיתפס בתור טיפש, מביא אותו לבחירה של הילד הרע. ברוע יש שליטה וסגנון חיים אקטיבי. 5. הקוגניציות החברתיות שלהם ותהליך ההסיק החברתי, מבוססים על דחייה הואיל ולקוי קשב רבים חווים דחייה מגיל צעיר. לדחייה זו יכול האדם לבחור בהתסגרות (שיכול להתבטא בשימוש בסמיםף או ניסיון אובדני - ולא קשור לריטלין) או להתנהגות מחצנת של עבריינות ותוקפנות. והכל כדי להימנע מגיעה. יש עוד גישות נוספות שמשותף להם תהליל אורגני וסביבתי. למרות עולמם שנראה בטוח, אומניפוטנטי(כל יכול) עולמם רגיש, פגיע וסובל מהמון חוסר ביטחון. בכל מקרה, הקשר בין שתי התופעות הוא לא ברמת סיבה אלא ברמת קשר. כלומר שתי תופעות שונות שיש בינהם חפיפה. לא ניתן להסיק מלקות למידה התנהגות עבריינית. אולם חשוב לתת את הדעת על הסיכון שבדבר, כמו לכל שונות אחרת שגורמת למצוקה לבעל השונות. שבת שלום גיל מאור

למעלה