על החלב 0%
שומן הרי נחוץ לנו כדי שהפיטוכימיקלים וויטמינים מסוימים יספגו בגוף. יש כאלה שממיסים במים (ועודפיהם יוצאים בשתן כמו ויטמין C) ויש בשומן. מכרה דיאטנית שלי סיפרה לי, שבלימודיה היא ביקרה במפעל של חלב ומוצריו והטכנולוג מזון הסביר להם, שהויטמינים המוספים לחלב 0% (A וD, שהינם ממיסים בשומן) באים כבר בצורתם הפעילה. כבר "חסכו" מהגוף תהליך מסוים שדורש שומן (הרי זו חלמאות לשמה להוסיף ויטמינים שלא יכולים להספג... ולא סתם לומדים כמה שנים טובות לקבל הכשרה בהנדסאות או הנדסת מזון). אין שום נזק גופני בחלב 0% ואם חשבתי פעם ככה אני חוזרת בי, אבל... - תועלת? ההבדל בין כוס חלב 0% ל3% הוא 30 קלוריות בממוצע. לא הבדל משמעותי. - טעם? כולם יסכימו איתי שחלב 3% טעים והרבה יותר. - חסכון? חלב 0% עולה יותר...