שאלה ???

שני 4

New member
שאלה ??? ../images/Emo140.gif

היי 1. האם אפשר להחזיר לרחם הפונדקאית בפעם הראשונה שעושים החזרה עובר אחד? או שיש מין חוק שחייב למשל להחזיר 2 או 3 עוברים יחד? 2. האם אפשר לעשות שאיבת בייציות חודש אחר חודש? או שמשרד הבריאות מחליט שיש לעשות הפסקה בין שאיבה אחת לשניה. 3. איך מתחילים בעצם את הפעולה ? ז"א איזה בדיקות עושים בדיקות דם גם? כלומר לפני שעושים את השאיבה חייב לוודות שיש ביציות איך בודקים אתזה?
לכן בנות ושבת שלום.

מירבי*

New member
ההחלטה כמה עוברים להחזיר היא

אינדיבידואלית, נהוג להחזיר בין 2ל-3 עוברים כדי להגדיל את הסיכויים, אם את יודעת בוודאות שתאומים זו לא אופציה עבורך ואת לוקחת בחשבון שהחדרת עובר אחד מנמיכה את הסיכויים אני לא חושבת שהרופא המטפל שלך ינסה לשכנע אותך אחרת. נהוג לעשות חודש הפסקה בין שאיבה לשאיבה בעיקר בגלל הדיכוי שניתן לאישה שעוברת את הטיפול, יש מקרים שהדיכוי ההורמונלי משפיע מעבר לחודש ימים ואז יש צורך לתת למערכת לחזור לעצמה, בנוסף, שאיבת הביציות נעשית בהרדמה כללית, לאחר שבמשך שבועיים לפחות קיבלה האישה מדי יום זריקות, יש נשים שזקוקות למנוחה אחרי חודש כזה. הפעולה מתחילה מיום הוסת שלך, במשך כל זמן הטיפול את נמצאת במעקב של בדיקות דם הורמונליות ואולטרה סאונד כדי לעקוב אחרי הזקיקים המתפתחים, אין מצב כזה שבאים לשאיבה מבלי שנעשה אולטרה סאונד והוערך מספר הזקיקים המיועדים לשאיבה. שבת שלום ענת ובהצלחה יקירה, אל תהססי לשאול..
מירבי*

שני 4

New member
מירבי חשוב שתדעי:

1. לי אסור לקבל הורמונים 2. אני מאוד רוצה תאומים זה האופציה העדיפה ביותר עלי. אני כותבת לך את זה כדי לדעת אם צריך מרווח בין טיפול לטיפול? מירבי אני רוצה לעשות הכל בשביל שיהיו לפחות 3 עוברים בשביל להחזיר אותם אז האם ישאבו ממני 3 פעמים? אני מכלתחלה אגיד לרופא שאני רוצה תאומים תגידי בבקשה מה הסיכווים שביצית מתפצלת? האם הביצית לאחר השאיכה עוברת "השבחה" תודה מירבי ובייביי

מירבי*

New member
לא הורמונים אפשר יהיה לשאוב לך

רק ביצית אחת בכל פעם, הסיכוי לשתי ביציות הוא קלוש. הביצית לא עוברת השבחה לאחר הטיפול, ברגע שמסתיימת השאיבה, שמים את הביצית והזרע בסמוך ומחכים להפריה, 48-72 שעות לאחר השאיבה מבצעים החזרה של העובר לרחם הפונדקאית. בימים הקרובים יתארח פה בפורום ד"ר אריה רזיאל רופא בכיר ומומחה לפריון שעשה כבר כמה טיפולים לפונדקאות, אני מניחה שהוא יוכל להשיב לשאלותייך באופן מקצועי יותר. מה אמר לך הרופא המטפל שלך על האפשרות של שאיבה ללא הורמונים? באיזה בי"ח את עתידה לעבור את הטיפול? מירבי*

שני 4

New member
מירבי היי ../images/Emo24.gif

אני יודעת שללא הורמונים אז תצא רק ביצית אחת אני מתכוונת (בעזרת השם)לעשות פעמיים שאיבה ואז להקפיא את העוברים. ןבפעם השלישית להוציא בייצית טריה . אני מטופלת בתל השומר, אצל פרפ בידר. הוא מכיר אותי ואת הבעיתיות שאסור לי לקבל הורמונים, אך הוא אומר שיש לי סיכויים טובים . ע"פ בדיקות הורמונליות אני מאוד פוריה, ויש לי זקיקים רבים מאוד (כמו ואחת שלוקחת הורמונים) תראי אני יודעת שהפעולה ז"א אני יודעת שלי לא יהיה מספר רב של ביציות, אני מתפללת שיהיו לי לפחות 5 ביציות טובות .

מירבי*

New member
התהליך שאת מתארת הוא אפשרי

בהחלט ענת, לדעתי אתם צריכים להתחיל כבר עכשיו בטיפול, בלי קשר לפונדקאות, מכיוון שזה הולך לקחת לא מעט זמן, כדאי שתקפיאו כבר עכשיו עוברים כדי שברגע שיהיו האישורים המתאימים ותימצא הפונדקאית תוכלו לגשת ישר להחזרה, נסי לעניין באפשרות הזאת את הרופא שלך יקירה. אני מתפללת יחד איתך ומקווה שהכל ילך על הצד הטוב ביותר. בהצלחה מירבי*

שני 4

New member
מירבי

על מנת להתחיל בפעולת השאיבה אני חייבת את אישור משרד הביאות. הרי לivf בשיב"א חייב להגיע עם האישור ממשרד הבריאות. ומן הסתם "האישור" זה בעצם שבעזרת השם יהיה לי הסכם נשיאת עוברים .

מירבי*

New member
כדי להתחיל ב-ivf´ רגיל, צריך אישור

לזה ולא אישור להסכם נשיאת העוברים, את הרי לא עושה בשלב הזה שום דבר שקשור לפונדקאית, בשלב הראשוני התהליך כולו הוא את ובעלך. תתיעצי עם הרופא שלך על זה.. מירבי*

למעלה