שאלה

תתקדמו, אני אגיע../images/Emo8.gif

אריאלה טוב שבאת... מה את אומרת? מאיפה הגיעה ככה פתאום אשתו של קין? אוהבת?

היי להבה וכולם../images/Emo140.gif

מה זאת אומרת , מישהו חושב לדעתך על נשים בתקופת בראשית ?
אך הזוהר הקדוש מסביר בפרושו את פרק ד' פסוק ח': " ויאמר קין אל הבל אחיו ,ויהי בהיותם בשדה.... פרוש: מהו שכתוב ויהי בהיותם בשדה, ואומר( דהיינו הפרוש), בשדה פרושו אשה !! ועל כן יש ואומר מסיבה של אישה קם והרג את הבל..." שלפי פרושו של ר' יהודה לא רק בגלל שלא נתקבלה מנחתו על ידי ה' אלא בעקבות שלהבל היו שתי נשים, דהיינו " על נקבתה יתרה "= על אשה אחת יותר מידי , שהיו לו להבל 2 נשים.... אתם מבינים , מה הקנאה עושה להם לגברים בגללנו הנשים? רק אהבה תביא אהבה אריאלה באהבה

הכל יתכן והכל נכון רק ש...

מאיפה הגיעה אותה אישה? אדם וחווה הולידו את קין והבל או גם בנות,, ואם גם בנות אז זה גילוי העריות הראשון בתנ"ך? ואם לא גילוי עריות אז מיהי אותה אישה.? אריאלה את אולי מכירה את השמיניות בתנ"ך עליהם שאלתי בשאלתי הראשונה שפתחה את השירשור הזה? אם כן אשמח גם אשמח לקבל תשובה כלשהי... אוהבת..

להבה היקרה

הסברתי לך כי הבן הבכור הוא החשוב בתורה, הוא היורש את הקרקע. שאר הבנים והבנות אינם חשובים כלל אלא אם אחד מהם הצליח במיוחד. כמו יוסף (הוא היה בכור לאמו) כמו אפריים ומנשה. אם מרים לא היתה נביאה גדולה (אחות משה) גם היא לא הייתה מוזכרת בתנ"ך. ראי בראשית פרק ה' 10 דורות מאדם עד נח, בכולם מוזכרים הבנים הבכורים ונאמר אחרי כן על כל אחד מהם שנות חייו "ויולד בנים ובנות". הם לא מוזכרים בשמותיהם כלל. ולגבי גלוי עריות, נח ובנו חם. לוט ובנותיו. יהודה עם כלתו. ראובן עם זילפה או בלהה. באהבה לך מיקי

כן אני שמה לב לזה באמת..

וגם לתופעה נוספת שבה הזכרים מוזכרים כבני האלוהים והנשים כבנות אדם.. למה באמת הכתובים מתייחסים כך לזכרים ובדרך שונה לחלוטין לנקבות?? איך הפרשנים מסבירים את התופעה הזאת?

../images/Emo45.gifלאי דעת , אין לי בעיה עם

הירך שלי
חה-חה-חה... וחוץ מזה , באמת אדם וחווה ילדו הרבה בנים ובנות, ובעצם אם הנשים לא היו " חוצניות " היה שם באמת גילוי עריות... וולה , למדתי בבית ספר דתי ולא זוכרת אם למדנו זאת, מה שבטוח , בהרצאה הבאה על יהדות , אני מבררת גם את נושא השמיניות ששאלת וגם על הנשים במקביל לקין והבל. ערב -קסום אריאלה באהבה

חי אדר

New member
נקודה נוספת

ההבדל בין שם הויה לבין שם אלהים המובחן בין תאור הבריאה המופיע בפרק א' לבין שם הויה המופיע בפרק ב' ואילך מוסבר באופן הבא. שם אלהים מסמל את מידת הדין מה שבפשה טבעית נכנה בשם דטרמניזם. לאורך כל הבריאה בפרק א' מתוארת פעולת הבריאה בצורה דטרמניסטית האל מצוה ומיד הדברים נפעלים ונעשים. פרק ב' מציין זיקה בין האדם לבין האל ובין האדם לכלל הבריאה. לפיכך עובדת צמיחת העשב מובאת שם בטעם " כי לא המטיר ה' אלהים על הארץ, ואדם אין לעבד את האדמה" כלומר הזיקה בין האדם לאדמה לבין ה' היא זו שהופכת את הבריאה והטבע מדבר דטרמיניסטי הנשלט ע"י כחות הדין למשהו באור אחר הזורח בשם הויה המציין את מידת הרחמים.

ועל חוסר הערכה מוחלט לגבי הנשים

עוד מבראשית,, הבורא ברא לשם כך את הצופן שרבים מתעלמים ממנו, צופן שטבוע הייטב ורק תשומת לב קטנה לצופן זה נותנת את ההבנה לגבי ערכם של הנשים... מיליונים, בליונים וטריליוני זרעונים חביבים ונדיבים עושים דרכם את מעמקי האסלה או אל מעמקי הבור הזה שאליו נשפכים כל הנוזלים שמהם אנו נפרדים כלא חיוניים יותר,,, לעומת זאת ביצית אחת שעושה דרכה כל חודש, במקרה הטוב שתי ביציות כל חודש או אחת כל שבועיים, מהשחלות אל החצוצרות ואל הרחם,, שם היא ממתינה לבואו של אחד מתוך טריליון שרודפים אחריה... מה ערכה ומה ערכו של אחד מתוך טריליון? זאת ערכה של האישה ... א ו ה ב ת ...

בסופו של דבר

רק אחד מאותם תאי זרע יגיעו לביצית. לא כול ה 3 וחצי מיליון זרעים יצטרכו להפרות אותה (במצב היפוטטי בו לא משנה זרע אחד יותר או פחות), אלא אחד מספיק, ולכן הוא גם חסר תחליף ושווה במעמדו לביצית. בנוסף, מכיוון שעד לרגע ההתעברות, לכל אחד מתאי הזרע יש אותו פוטנציאל יצירת חיים, כולם שווים בערכם. דרך אגב, מתא ביצית יכול להיוולד גבר (ביחד עם הזרע) ומתא זרע, יכולה להיוולד אישה (ביחד עם הביצית). למעשה תא הזרע קובע את מין הילוד. איך הגענו מתוך הדיון לנקודה הצדדית הזאת?

חחחחחחחחחחחחחח אוי../images/Emo9.gif

אתה מתוק,, סתם משתעשעים עם הנושא הזה,, ברור שכולם שווים,,, רק ככה סתם,, עלה לי בראש על גורלם של כל אותם זרעונים חסרי ישע שנזרקים כל שבריר שנייה בעולם הזה,,,אל מעמקי הביוב כחסרי תועלת ומיותרים... ואז צצה לי מחשבה קטנה על ביצית אחת חמודה שמקבלת יחס ששווה לכל אותם חסרי ישע שנשפכו חיים וגמרו בתעלות הביוב למיניהם.. וחשבתי...וואוו.. כדי שהעולם המשיך להתקיים מספיק רק גבר אחד עם תאי זרע בריאים על מנת שיוכל בתיאוריה לעבר מליוני נשים ואף יותר,,, ובמצב הפוך הזן האנושי עלול להכחד...
אז יש לשמור על הנשים ולטפחן כמו שמטפחים פרחים עדינים ויפים כדי שימשיכו לפרוח וימשיכו להתקיים,, בזמן שמספיק להשאיר פה רק זכר אחד כדי שהשושלת תמשיך...
סתםםםםםםםםםםםם סתם סתםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם....
לא הייתי מוותרת על אף אחד מכם... בלעדיכם אין טעם.. בלעדיכם כל היופי של האישה לא שווה כלום.. אנחנו יפות בשבילכם..
אוהבת...

../images/Emo9.gif חשבתי פעם על מצב

אם על כל 100 נשים בעולם, יהיה רק גבר אחד. איזה כיף לגברים. הכל ישתנה. לכל אחד מהם יהיו 100 נשים להביא להן ילדים כל היום כדי להמשיך את הגזע. ואז הגעתי למסקנה שהם לא יעברו את גיל 40.

אפשרי../images/Emo8.gif

אם הגבר יחגוג רק מתי שמתחשק לו עם איזו אישה שבא לו,, לא יותר מדי... רק לשם ההנאה ולא כדי להביא ילדים בכל פעם שהוא חוגג... ואז מספיקה רק מבחנה אחת מלאה בכל טוב כדי להפרות את כל הנשים במכה אחת,, וכך הגבר יחיה חיים ארוכים ומאושרים...

../images/Emo6.gif הידעתם../images/Emo35.gif

לא מזמן קראתי איפה שהוא שניתן להפרות שתי ביציות של נשים על מנת ללדת ילד, (ילדה מן הסתם) מה שאומר שממש אין צורך בגברים פתאום
או שהם נועדו לשעשוע בלבד
שנשוב לנוגה ונחזיר אותם למאדים
צוחקתתתתת

באה איתך לנוגה גילי../images/Emo9.gif

שיו, ממש כמו לחזור הביתה,, וכן, גם אני צ'מעתי שניתן להפרות ביצית מתא של ביצית אחרת... אך מההההההההה? עולם בלי גברים? עד שכבר התרגלנו?

אני? אני אמרתי בלי גברים?../images/Emo12.gif

עם גברים, והרבה נשמותק... השאלה היא מה התכלית, כי מבחינתי זה אחלא שעשוע... שששששש סתאאאאם נו, מתה עליהם
פצצות אנרגיה

../images/Emo6.gif../images/Emo4.gif../images/Emo8.gifתשובה בגוף השאלה...

התכלית? ? ?
טוב נו,, ניקח גבר אחד לנוגה, ככה אם פתאום יתחשק... אה........ אויש,, בעצם לא כל זכר הוא גבר,, אז איך נדע?

למעלה