שאלה

אז במה מתבטא שאת חרדית?

את מוותרת על הדת בשביל לא להעליב תידיד? הלו ואת האלוקים שלך זלא מעליב שאת השבת שומרת ובשביל איזה ידיד את לא . חוץ מזה מע מעליב אם הוא יודע שאת חרדית

טiבת לב

New member
לדעתי...

אם אדם בא לחבק... ואתה נסוג... זה פוגע ומעליב... כל אחד יש לו את התורה שלו... מה עדיף על פני מה...

טiבת לב

New member
יש תורה...

ויש חומרות. וזה מרגיז שלוקחים חומרות וקובעים שזה הלכה.

moshe010

New member
תשובה

אני לא כ"כ מבין באיזה אלהים את מאמינה אבל מבחינת הדתיים וכ"ש החרדים הם התחנכו לאלהים שמסר את התורה במעמד הר סיני ובתוכו כלול ההוראה החד משמעית לשמוע בקול חז"ל ורבנן והרבנים שבכל דור ודור "יפתח בדורו כשמואל בדורו" וההוראות האלו מתיחסות לכל פרט ופרט מחיי היום יום וכל סטיה קטנטנה מזמינה גיהנום שיסוריו גדולים מיסורי איוב יש איזה רמב"ן האומר ש שניה אחד בגיהנום יותר גרוע מ70 שנה יסורי איוב ובין ההוראות הקשות לישום יש שני הוראות מאוד קשות וזה החיוב לגברים ללמוד בכל רגע פנוי ואסור להם לפטפט או לבלות או לטייל או להתעסק בכל דבר שלא יתרום ללמוד התורה וכן האיסור מלחשוב מחשבות אסורות בתחום המין או בתחום האמונה כל האיסורים כרוכים באופן הדוק במוסורת, וברגע שאתה כופר בהם אתה בע"כ כופר בנכונות המסורת ואז במילא נופלת כל ההוכחה לאלהים ולהתגלותו במעמד הר סיני ובמסירתו את התורה שאלתי היא הפוכה אני לא מבין את המסורתיים שמאמינים באלהים ובכל זאת עושים מה שבא להם בעוד שלפי המקורות שלנו אין הקב"ה וותרן כתוב בגמ' כל האומר הקב"ה וותרן יוותרו חייו ובכלל איפה ראית את האלהים כמיטיב בשואה, בהאיטי, בצונמי, במיליוני ילדים שמתים כל שנה מרעב ממחלות מצמא במיליוני חולים בסרטן, אם יש אלהים והוא כל יכול אז הוא אלהים אכזר יותר מהיטלר,

רותם 36

New member
ממש ממש לא

אני אנסה לענות לך - ושוב זאת המחשבה שלי בלבד ! לגבי אלוהים - בעיני ,כבר אמרתי הוא טוב ומטיב. הוא ברא גם את הטוב בעולם וגם את הרע. "יוצר אור ובורא חושך ,יוצר שלום ובורא רע אני ה' עושה כל אלה " (ישעיהו) . כמו שאלוהים מביא על בני האדם אסונות הוא גם מביא עליהם את הטוב. השוני בין האדם לבין הבהמה ,הוא שלאדם יש בחירה חופשית !!!!!!!!!!!! אלוהים לא מתערב בבחירה הזאת ולכן כל אדם חופשי או לבחור בטוב או לבחור ברע. הטוב והרע הם חלק משלם שאותו יצר האל. אין רע בלי טוב וההפך. אם ננקוט בגישה שלך - אז אין טעם בכלל לשיטתך לחזור בתשובה ,היות שאלוהים הוא אכזר ומביא עלנו אסונות , ואם כן נחזור בתשובה הרי זה רק מתוך פחד מנחת זרועו של האל . יש המון אנשים שלא כ,כ מתחברים למצוות אבל מקיימים אותן מתוך פחד. בעיני זאת לא עבודת האל. מצווה שמקויימת מתוך אילוץ מאבדת מבחינתי את הרלוונטיות שלה . לגבי מה שציינת על מסורת וחוקים שנתנו לפני אלפי שנים - מסכימה איתך אבל למעט עשרת הדברות כל האיסורים והכללים הינם פירושים של בני אדם מתקופות מאוחרות יותר. בעיקר התורה שבע"פ . לשם הדוגמא האיסור לאכול עוף אחרי מאכלי חלב הינו איסור שנתקבל מאות שנים לאחר חורבן בית המקדש . עוף הושווה לבשר רק מחשש "למראית עין " .... וכ'ו וכ'ו .... לגבי עצמי - אני מקיימת חלק מהמצוות ולא פוחדת שהתקרה תתמוטט עלי בבית. אבל מה שאני מקיימת אני מקיימת מתוך בחירה חופשית ורצון אמיתי ואהבה - ולא מתוך מסורת ,פחד או אילוץ

moshe010

New member
לא ענית כלום

1) האסונות בהאיטי ובצונמי לא קשוא לבחירה של בני אדם 2) אלהים טוב כבר היה יודע איך להסתדר אם בחירת רעות של אנשים או לחילופין לא לתת להם בחירה 3) האמונה של היהודים (בודאי בדורנו) היא שלמרות הבחירה הניתנת לאדם אין אפשרות להזיז אצבע מבלי שנגזר עליה מלמעלה "אין אדם נוקף אצבע מלמטה עד שמכריזין עליה מלמעלה" 4) כתוב בחז"ל" כל מה שתלמיד ותיק עתיד לחדש נמסרה למשה מסיני" ז"א שכל ההלכות והתקנות שחז"ל גזרו הינו נמסרה למשה בסיני 5)בכל מקרה לא רק עשרת הדיברות ניתנו על ידי האל, אלא כל התורה שבכתב ושם כתוב ועשית ככל אשר יורך שזה אומר שחייבים לשמוע בקול הרבנים, כמו כן האמונה הרווחת היא שהפירוש איך לפרש את התורה ניתנה על ידי האל במסורת מדור לדור, ולהבדיל מהצדוקים שנכחדו שהאמינו בפרשנות עצמית 6) לא אכפת לי איך שאת נוהגת אבל בעיני את מתנהגת כבת היענה ועושה מה שבא לך, כי אין הצדקה רציונלית להאמין בחלק מהמסורת ובחלקו לא

רותם 36

New member
בעיני מצוות לא קשורות לאמונה באל

אני לא בת יענה - להפך אני מטילה ספק בכל מה שאומרים לי לכן אני חושבת שהאמונה שלי חזקה יותר ממי שהלך "אחרי העדר " ולא עוצר לשאול שאלות רק כי הוא נולד ככה . אני בוחרת "לחדש "את החוזה הזה ביני לבין אלוהים כל הזמן. ואלוהים מקשיב לי ועוזר לי . מצחיק לא??????????

moshe010

New member
את יכולה לבנות לעצמך איזה אלהים שאת רוצה

ולחתום חוזה דמיוני אם איזה תנאים שאת רוצה אבל עליך להסכים לשני דברים 1)אם את כופרת במצוות ובמסורת, אז את מאמינה בנתק ובדינמיות של המסור, ולכן בהכרח שהסיפורים על התגלות האלהים ומתן עשרת הדיברות אין להם על מה להתבסס, 2)זה שאלהים מקשיב לך ועוזר לך זה הרגשה סובקיטיבית שלך שאיננה נתמכת רציונלית כי יש הרבה מאמינים שאלהים לא עוזר להם וחווים צער וסבל ויש הרבה אתאיסטים שהאל האתאיסטי עוזר להם וטוב להם

רותם 36

New member
איזו אלטרנטיבה אתה מציע ?

או שלמור את כל המצוות או להיות אתיאיסט ?????????

moshe010

New member
כן

אם את מאמינה באלהים של היהדות, זאת אומרת שאת מאמינה במעמד הר סיני,ובנתינת התורה, ובמסירתו דור אחר דור ממשה ליהושע ומיהושע לזקנים וכו' אז את חייבת לקיים את כל המצוות כולל את המצוות המתחדשות בגלל לא תסור אם את מאמינה שיש נתק במסורת ולא כל מה שמספרים נכון, ושלא מחוייבים לשמוע בקול הרבנים אז אינך יכולה לדעת מה כן נכון ,ואין טעם לעשות חלק כן וחלק לא, גם עוד שאת מסתכנת בעבירת עבירה שעונשו גיהנום שיסוריו קשים מיסורי איוב אם את מאמינה באלהים פילוסופית ללא קשר ליהדות ולמסורת, אינך יכולה לדעת מה הוא רוצה ואם הוא משגיח ומתגמל, כך שאין טעם לבצע שום מצווה בוודאי לא מצוות שאינם בין אדם לחבירו יש לך עוד אפשרות להיות אתאיסטית

סלסרו

New member
השאלה שלך לא ברורה.

את שואלת למה קיימת התניה דתית הכורכת את קיום המצוות עם האמונה בו? נדמה לי שאם תצליחי לענות על השאלה, "למה יש דת?", תמצאי תשובה לשאלתך.

רותם 36

New member
מעניין

אבל זה לדעתי דיון אחר. "למה יש דת" ????? הרבה סיבות. רובן הומצאו ע"י בני אדם ע"מ לשלוט במחשבות ובמעשים של כלל האוכלוסייה. בדרך כלל ע"י ניצול הבורות וחוסר הידיעה של "פשוטי העם". והאבחנה הזאת מתייחסת לכל הדתות דרך אגב .

סלסרו

New member
...ולכן הדתות כורכות את קיום מצוות הדת עם

אלוהים. למעשה, אלוהים משמש כמטאפורה, סיפור, נרטיב, המומצא ע"י הדת כדי לאחד שתי מטרות: א) להעניק הסבר לראליה ב) להעניק צידוק למוסר הדתי אינני חושב שנכון לומר כהכללה גורפת שהדתות נועדו לשלוט על האוכלוסיה, אבל זה דיון בפני עצמו.

רותם 36

New member
אבל -

נכון מה שאתה אומר. לגבי הנקודה הראשונה שהעלית : להעניק הסבר לראליה. זה היה מובן כשאנשים השתחוו לאלילים שונים ועבדו את השמש והירח. מה שמעניין זה איך להסביר לעם ,או יותר נכון איך התפתחה האמונה באל שאינך יכול לראות /לשמוע אותו רק להאמין שהוא קיים בזמן שבאותה תקופה כולם עבדו "אלילים מוחשיים"

סלסרו

New member
לדעתי האמונה באל מופשט הגיונית יותר, ולכן

ניתן למכור אותה בקלות יותר, מאמונה באליל שעשוי מעץ ואבן. את האל שעשוי מעץ ואבן ניתן להפיל, והוא לא יקום. ניתן לנתץ אותו, והוא לא מגיב. הוא עשוי מחתיכת חפץ, וכל אחד עם כמה כלים פשוטים יכול ליצור אותו. גם אדם פרמיטיבי יכול לקלוט במהירות שזה לא בדיוק האלוהים שיצר שמים וארץ ומוריד גשם והכל. לכן האמונה באלי עץ ואבן פחות או יותר עברה מרוב העולם. אבל את האמונה באל מופשט קשה להפריך. כל דבר שמצביע על כך שהוא לא קיים או שהוא לא מנהל את העולם, ניתן לתרץ באינספור תירוצים, כפי שעושים כיום הדתיים. בפרט שעד היום לא ברור בדיוק איך התהווה העולם, ולכן אנשים עדיין יכולים להאמין שאיזה "כח עליון" יצר אותו. יש כל מיני טיעונים לוגיים בעד האמונה בו, וצריך להיות אינטליגנט להבין שאין בהם ממש. רוב העולם לא כזה נבון. בנוסף, אלוהי עץ ואבן זה דבר מוחשי ולכן לא כל כך פורט על הדמיון האנושי. אבל אלוהים מופשט זה מושג, וכל אחד יכול להבין אותו בצורה אחרת, ולהפליג איתו למחוזות אינספור, ומכאן כוחו הגדול.

עשן89

New member
ראיה עקומה

לפי הדת אלוהים לא בא לבד.הוא הביא איתו חבילת חוקים.לאהוב את אלוהים ולא לקיים מצוות,זה כלום.צריך לבטא את האהבה במעשים.

למעלה