שאלה

רותם 36

New member
שאלה ../images/Emo140.gif

היי לכולם . הגעתי "בטעות" התחלתי לקרוא פה והתלהבתי . אני לא חרדית ומעולם לא הייתי. באה ממה שנקרא "בית מסורתי " עושים קידוש בשבת ולא מדליקים אש אבל רואים טלוויזיה, נוסעים וכ'ו. למעשה אם לדבר בכנות אני מקיימת רק שני דברים באדיקות יום כיפור ופסח . ויותר בגלל הפילוסופיה והיופי שבדבר ופחות מפחד או אינוס כלשהוא.יצא לי לקרוא פה בפורום שירשורים בנוגע לקיום מצוות אמונה באלוהים. התרשמתי (וזאת התרשמות לחלוטין סובייקטיבית) שהרבה פה מתנים את קיום המצוות באמונה באלוהים . כלומר קיום מצוות = אמונה באלוהים . ואני שואלת למה ? למה קיימת ההתנייה הזאת ? האם אדם כמוני , שמאמינה באלוהים בכל ליבה חייבת לקיים מצוות ? אני לא מקיימת כמעט אף מצווה שבין אדם למקום. אלוהים בשבילי הוא לא "אל נקמות " כועס ונוקם. אלא מטיב . אחד שלא "מסתכל לי בצלחת" וממש לא אכפת לו אם ראיתי טלוויזיה בשבת או לא. הוא גדול בשביל כל ההתקטננויות האלה . את השבת אני רואה כחוק סוציאלי להטיב עם אלו שעובדים קשה כל השבוע .מבחינתי - עד שלא יוכיחו לי אחרת אני בוחרת להאמין . אנשים כאן קישרו את קיומו של האל בקיום המצוות. מצוות מבחינתי אלו "הוראת ההפעלה" איך לעבוד את האל (אני לא מדברת על עשרת הדברות ) שנכתבו ע"י בני אדם שלקחו מונופול על האמונה והדת. אל תביני אותי לא נכון - הרבה מהמצוות הגיוניות ויפות ואני לא נגש המצוות. ומי שמסוגל לקיים את כולם -הרווח. פשוט לדעתי לא חייבים לקיים מצוות ע"מ להאמין או לא להאמין באלוהים המשך שבת מקסימה

בעיני

אם יש אלוקים יש לו מהות מסוימת ומטרה ולא סתם עולם מלא צרות. אם קל להאמין שיש אלוקים שהוא בלתי נתפס בשכל אז הוד לחוכמתו זה התכלית בחיים כיפור ופסח? מה הוא רצה? חוץ מזה שאם מאמינים באלוקים שהוא בלתי ניתן לתפיסה אז להאמין במסורת היהודית בת אלפי שנים שקשה לסתור אותה זה קשה להאמין? קיצ עשית הפרדה רצונית בעיני לא כל כך נכונה . תבדקי טוב אם את מאמינה באלוקים וכמה

את ממש צודקת

אבל לפי ראיית העולם של הציבור החרדי יש להם מונופול על אלוהים ורק הם יודעים איך להתייחס אליו ואיך לקיים איתו דיאלוג וכל מי שלא נוהג וחי ממש כמוהם הוא טועה ולא גילה את האור והאמת וכו' וכו'

כשאמרתי לאבשלי שאני מאמינה באלוהים

אבל זה לא מחייב אותי לקיים מצוות, הוא אמר לי: אז את לא מאמינה..... אז יאלה מזה חשוב אם אני מאמינה או לא מאמינה מה שחשוב זה שתומר יעוף הביתה היום. ברוכה הבאה/tapuzforum/images/Emo24.gif

עץ שתול

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

הזיקה לאלוהים וקיום מצוות שאת קישרת ביניהם לגמרי לא נכון, יש כאן הרבה שמאמינים באלוהים אבל לא בתורה, ויש בזה מן ההיגיון דוקא אצל אלה שנולדו דתיים ולא אכנס לזה כרגע. עקרונית, דעתי לגבי שימור מצוות וחגים מסוימים היא דוקא חויובית, לא מטעם הזכרונות מן העבר שמסמלים אותם חגים פשוט כי אני לא מאמין בזה, אלא מטעם שכעם אחד, שפה אחת, עבר ועתיד משותף לכולנו, יש וגם צריך שיהיה משהו שמייחד אותנו, וזה התרבות והמסורת עם כל הסמלים והמנהגים הייחודיים רק לנו.

רותם 36

New member
מסכימה איתך ../images/Emo13.gif

פשוט העלתי את מה שהבנתי משירשורים של אנשים פה שאמונה באלוהים = קיום מצוות. אבל זאת הייתה ההתרשמות שלי בלבד ולכן היה לי חשוב לפרט פה גם לגבי הדרך שלי. אני לא מתיימרת גם לדעת מה נכון או לא. פשוט לי זה מרגיש נכון - אבל אני מכבדת גם מי שחולק עליי שבוע טוב שיהיה

מתבי6

New member
חמודה, אהבתי כל מילה

אני מצטרף לשאלה אבל אין לי תשובה והמציאות לא בדיוק נותנת לי לבטא את זה. כמה שזה יהיה הגיוני.

טiבת לב

New member
אז קודם, לפני הכל...

ברוכה הבאה... אני חרדית ושומרת מצוות שלי... ולא מטיפה לאף אחד מה לעשות... ואלוקים אוהב אותנו ואני אוהבת אותו... ולא סובלת הקצנה לשום כיוון...

סתם שאלה...

מה מושך אותך כאן, אם את חרדית מהשורה? האמנם לא מפעפעות בך רגשות אחרים מסתם חרדים?

טiבת לב

New member
אני שונאת שמעירים על צניעות...

ואני שונאת את ההקצנה החרדית... ואם יש ידיד מהעבודה שבא לנשק אותי... עדיף לקבל נשיקה ולא להעליב אותו...

למעלה