שאלה

שאלה../images/Emo13.gif

1. האם אמנויות הלחימה נפוצות בסין ובאיזו מידה? 2. מה מיוחד בטאי צ'י שגרם לה להיות נפוצה בסין בתדירות גבוהה? תודה

happydog23

New member
תשובה, תשובה, תשובה, תשובה, תשובה

1. חושב שהן נפוצות באותה מידה שהן נפוצות במערב, אולי קצת פחות. 2. לא יודע להגיד במדויק, אבל אני מניח שזה הצדדים הבריאותיים שמייחסים לה. אני גם לא יודע אם היא יותר נפוצה מאשר אומניות לחימה אחרות, ככלל.

nitzano

New member
תשובה

1. כן 2. דחיפה אינטנסיבית של הממשלה. כשהמלחים עסוקים בקרצוף הסיפון, אין להם זמן לחשוב על מרד.......

happydog23

New member
האם הטאי-ג'י באמת כל-כך נפוץ רק בגלל דחיפה

של הממשלה? אני בטוח שזה גורם מרכזי, אבל בטח לא היחיד. הוא הרי עבר פופולריזציה לא רק בסין, אלא גם בטיוואן והונג-קונג, אפילו לפני עליית הקומוניזם, לא?

nitzano

New member
מוטאציה מוזרה ונפוצה, זה הכל

הטאי ג'י צ'ואן לא היה נפוץ כלל. הטאי ג'י שאנחנו רואים היום אינו זהה ממש. למעשה רב האנשים בפארקים אינם מתרגלים את הסגנון המקורי אלא סירוס של אומנות הלחימה שהותאם להמונים. מכיוון שאחת מתופעות הלוואי של הסגנון היה שיפור בבריאות ומכיוון שהממשלה אינה מעוניינת בכתות שנלחמות כנגדה הם טרחו לסרס את הסגנון ולהפיצו כאופיום להמונים. זה לא אמור שלא נשאר משהו מהמקור, אלא שמעטים עדיין מתרגלים אותו. מבחינה מסויימת אני יכול להבין מדוע צעירים לא מעוניינים לתרגל סגנון זה. רב המורים בפארקים אינם יודעים איך להשתמש בו ללחימה ומוכרים אותו כסוג של מדיטציה לשיפור הבריאות.

Mei11

New member
אתה צריך לכתוב ספר

בחיי. אין כמעט שום דבר על אמנויות לחימה בעברית.

nitzano

New member
חומר בעברית

ספר !? אני?! לא צריך להגזים. יש כמה ספרים בעברית ויש המון ידע ומידע בפורום א"ל (148). הבעיה העיקרית לדעתי היא המידע המעוות במערב שהושפע מסרטי א"ל ולא מחקירה של ההסטוריה.

נועיק

New member
טאי צ'י שונה

בסין רוב מה שפגשתי מקורב או ממש סגנון שנקרא - יאנג סטייל.גם בארץ רוב האנשים מלמדים את הסגנון הזה, אני לומדת משהו אחר - במרכז הישראלי לטאי-צ'י, והיה לי ברור שלא אמצא משהו כמו זה סין (יש הסברים וסיבות, בעיקר המהפכה ובערך מה שנכתב קודם). מה שנלמד במרכז מחובר ישירות לאמנות לחימה, בריאות, ופחות מדברים על מדיטציה בתנועה (כמו שמקובל אצל שאר סגנונות הטאי-צ'י בארץ) יותר מזיעים.....

נועיק

New member
טאי-צ'י בשביל הסינים

זה כמו מרק עוף בשביל היהודים... המהפכה כמעט מחקה את הטאי-צ'י מהמפה, היום תראה בחוץ אחוז הרבה יותר גבוה של זקנים מאשר של צעירים שמתרגלים טאי-צ'י ולא קל למצוא אותם - צריך ללכת ולחפש, בכפרים בכלל לא מצאתי. אני חושבת שזו יותר התדמית שאנחנו פיתחנו כלפי העם הסיני, שגורמת לנו לחשוב שכולם מתרגלים שם טאי-צ'י על הבוקר...

למעלה