שאלה

livia

New member
שאלה../images/Emo13.gif

אני בת 20 התאמנתי בג'ו ג'יטסו כשהייתי בכיתה ח' . המאמן של הקבוצה הצעירה בעיר הוא ידיד שלי ,כל כיתה י' ישבתי איתו בשיעורים ומידי פעמים עזרתי לו (זאת אומרת הוא הדגים עלי ואני חטפתי מכות:) בקיצור מתחשק לי לחזור להתאמן אבל הקטע זה שאין אפילו בת אחת בקבוצה וזה קצת מפריע לי
נראה לי גם שרוב הבנים יותר קטנים ממני. מה אתם אומרים על בת אחת בקבוצה של בנים? האם שווה להצטרף לקבוצה שבאמצע כבר ולא בתחילת האימונים? תודה

NomadSoul

New member
בטח ששווה

השאלה היא כמה זה באמת מפריע לך. במשך כמה שנים הייתי בת יחידה בקבוצה גדולה של בנים, עם הפרש גילאים ממוצע של יותר מ-10 שנים ביני לבין שאר הקבוצה, ונהניתי מכל רגע. לגבי התחלה באמצע השנה - יש לך כבר נסיון קודם, גם אם זו היתה רק שנה וגם אם עבר הרבה זמן מאז. אם יש איזשהו פער בינך לבין הקבוצה (אם זה מה שמדאיג אותך), הוא יצטמצם מהר מאוד - הגוף שלך הרי לא צריך ללמוד הכל מחדש, אלא רק להזכר
אז אני אומרת - לכי על זה, ותעשי חיים

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

השאלה היא באיזה אופן זה מפריע לך? אל תשכחי גם, שהרכב קבוצה יכול להשתנות, ויכול להיות מצב, שיגיעו עוד בנות, אם יראו שקיימת כבר בחורה אחת בקבוצה. גם אני מאד אוהבת לעבוד עם קבוצה שרובה בנים, ולפעמים אני הבת היחידה, ובמקביל אני עובדת גם עם קבוצה רק של בנות. יש יתרון וחסרון לשניהם, אבל זה מאד אינדווידואלי. אם לא תנסי לא תדעי, שווה לנסות, לא?

../images/Emo20.gif../images/Emo141.gifברוכה הבאה../images/Emo142.gif../images/Emo39.gif

אני באה לאמא (עם המקלות והסכינים)

NetaSher

New member
תראה...

היא שמעה שהתאמנתי שם כל יום, לכן ברור שהיא תרצה לבדוק את זה... (-;

../images/Emo13.gif ברור

קודם כל לכפכף אחות תמיד מצווה. שנית, קבלתי ממנה אחלה מתנה, 12 סרטים של ג'ט לי, בדיסק אחד
מחר אני הולכת לחטוף מכות בפארק עם המקלות
.

NetaSher

New member
לכפכף אחות תמיד מצווה?! חצופה!

חכי חכי למחר...ואני התכוונתי להתחיל איתך באיזי...

livia

New member
../images/Emo13.gif

נראה לי שאני פשוט אבדוק עד כמה או אם זה באמת מפריע לי ... מקווה שהפער באמת יצטמצם מהר מאוד ! :] יאללה מחר אני אלך לנסות וזהו

זו אומנות לחימה.

זה לא סקס ולא בילוי חברתי, ואין כאן מקום לנושא הג'נדר (אם את תחליטי שלא תתני לזה מקום). "האם שווה להצטרף לקבוצה שבאמצע כבר ולא בתחילת האימונים?" בהחלט. רוב הקבוצות שאני מכירה, מורכבות מאנשים ברמות שונות.להתאמן עם מישהו שמתקדם ממך זה נעים, מקדם ובטיחותי. "רוב הבנים יותר קטנים ממני" קטנים במובן של "צעירים" או "קטנים" במימדים? אם הם קטנים במימדים בצורה משמעותית, זו עלול אולי קצת להפריע, כי תמיד כדאי להתנסות גם מול מישהו גדול וגם מול מישהו קטן. אם הכוונה ל"צעיר", הרי שאחד הדברים החשובים שלמדתי מהמאמן שלי הוא, שלא לזלזל באף יריב.

Kiru

New member
אני לא חושב שזה עניין של זלזול

אלא של דינמיקה חברתית בקבוצה. בהחלט מובן שבחורה בת 20 לא תרגיש שייכת בקבוצה שכולה מורכבת מנערים בכיתה ח'.

livia

New member
באמת לא עניין של זילזול

יש שם הרבה באמת בנים בכיתה ח' :) אז זה קצת קצת מפריע אבל לא מזלזלת בכלל...

למעלה