טוב אז ככה....
אני מקווה שאני לא פוגע באף אחד שמשרת או ישרת באחד החיללות האלו אבל עדין יש הבדלים בין להיות לוחם של גולני שמסתער לו לאיזה "לוחם" שיושב בעורף. אז ככה ושוב הם גם קרבים אבל פחות "מסוכנים",וסכנה זה לא עניין מוחלט גם ג'ובניק יכל למות מכך שיחליק על ששקית מקופלית ברכבת .....אז בבקשה לא לכתווש אותי אחרי זה ולהלן התפקידים. נ"מ-כעיקרון לא ממש בעורף אבל זה רוב היום לשבת ולחכות ולחכות שאולי יבוא איזה mig 29 סורי או איראני וגם אז ההוק המסכן לא יפיל אותו,ויצטרכו להשתמש בטיל פטריוט שעולה 3 מילון $ (במידה והמטוסי ירוט לא יירטו אותו לפני). תותחנים-בעיקר בגדודים,לא מדבר על מיתר, בדר"כ קצת יותר רחוק מהחזית בכמה קלימוטרים ושוב אין ערבון בטחון שסוללת תותחים לא תהיה מטרה מוצדקת לתקיפה של האויב. סטי"לים/דבורים- אומנםם מלחמת לבנון השנייה קצת הוכיחה אחרת,וכמעט טבע לנו סער 5 אבל זה בגלל שמערכות ההגנה שלה לא פעלו. בכל מקרה בימים כתיקונים זה בעיקר הגנה על חופי ישרראל,לא נראה לי שצפויה מלחמה ימית בקרוב,הצי הסורי מאד מיושן,וכל עוד במצרים יש את מובארק אין מה לחשוש. חילוץ והצלה של פיקוד העורף- בעיקר כוח שישמש לחילוץ,כמעט ואין לו יעוד לחמתיכלשהו,אלא אם זה לפעול באיזר קרב בו נמצאים הריסות,או לחלופין שדה קרב עם חשפה ללוחמה כימית/גרעינית/ביולגית. מוד"ש-בעיקר לתצפת ולתצפת ולתצפת. ושחס וחלילה אל תחשבו שאני פחות מעריך את החיילות האלו!!! אבל דין יש הבדל בין להיות לוחם נ"מ לבין להיות צנחן,שיעוד שלו לצנוח אל שטח האויב,או מעבר לו ולפגוע באויב.