שאלה

skelor

New member
שאלה ../images/Emo13.gif

עד למחר אני אמור להגיש את טופס המנילה.. אני לא רוצה תפקיד קרבי (לא..!) ויש לי פרופיל 82 ומנילה קרבית.. אז אם אני אכתוב בהכל "1" ורק בשאלה של אם אני למדתי בבית ספר מקצועי (מגמת מוזיקה) אני אמלא שאני" 5", מה הסיכויים שבאמת יתייחסו אל זה? תודה, אור.

ertert15

New member
בפעם ה900 אלף אם תסמן 1 בהכל

פוט תוזמן ללשכ"ג שם תפגוש קצין מיון,והוא ייצג בפניף את האפשרויות הקרביות,זה לא ימנע ממך להיות קרבי.

Impious

New member
אבל האם זה שהוא מראה אי נכונות

גורמות לכך שהתפקידים המוצעים לו בלשכ"ג הם לא הכי קרביים שיש? ואם כן, מהם פחות או יותר האפשריות?

ertert15

New member
לא,הקצין מיון אם איני טועה

יציע לו בדיוק את אותם תפקידים קרבים שקבל במנילה,רק שפשוט יסבר לו ויפרט לו עליהם. וגם איזה מין תפקיד "פחות קרבי" הוא כבר יכל לקבל,במילא במנילה יש לו תפקידים "לא קרביים".

ertert15

New member
טוב אז ככה....

אני מקווה שאני לא פוגע באף אחד שמשרת או ישרת באחד החיללות האלו אבל עדין יש הבדלים בין להיות לוחם של גולני שמסתער לו לאיזה "לוחם" שיושב בעורף. אז ככה ושוב הם גם קרבים אבל פחות "מסוכנים",וסכנה זה לא עניין מוחלט גם ג'ובניק יכל למות מכך שיחליק על ששקית מקופלית ברכבת .....אז בבקשה לא לכתווש אותי אחרי זה ולהלן התפקידים. נ"מ-כעיקרון לא ממש בעורף אבל זה רוב היום לשבת ולחכות ולחכות שאולי יבוא איזה mig 29 סורי או איראני וגם אז ההוק המסכן לא יפיל אותו,ויצטרכו להשתמש בטיל פטריוט שעולה 3 מילון $ (במידה והמטוסי ירוט לא יירטו אותו לפני). תותחנים-בעיקר בגדודים,לא מדבר על מיתר, בדר"כ קצת יותר רחוק מהחזית בכמה קלימוטרים ושוב אין ערבון בטחון שסוללת תותחים לא תהיה מטרה מוצדקת לתקיפה של האויב. סטי"לים/דבורים- אומנםם מלחמת לבנון השנייה קצת הוכיחה אחרת,וכמעט טבע לנו סער 5 אבל זה בגלל שמערכות ההגנה שלה לא פעלו. בכל מקרה בימים כתיקונים זה בעיקר הגנה על חופי ישרראל,לא נראה לי שצפויה מלחמה ימית בקרוב,הצי הסורי מאד מיושן,וכל עוד במצרים יש את מובארק אין מה לחשוש. חילוץ והצלה של פיקוד העורף- בעיקר כוח שישמש לחילוץ,כמעט ואין לו יעוד לחמתיכלשהו,אלא אם זה לפעול באיזר קרב בו נמצאים הריסות,או לחלופין שדה קרב עם חשפה ללוחמה כימית/גרעינית/ביולגית. מוד"ש-בעיקר לתצפת ולתצפת ולתצפת. ושחס וחלילה אל תחשבו שאני פחות מעריך את החיילות האלו!!! אבל דין יש הבדל בין להיות לוחם נ"מ לבין להיות צנחן,שיעוד שלו לצנוח אל שטח האויב,או מעבר לו ולפגוע באויב.

אל תעשה את זה לעצמך

תשמע אני גם לומד מוזיקה וגם לומד תקשורת עוינת שזה דברים מענינין ושניהם יכולים לעשות בצבא..לא הרבה ועדיין אני הולך לגיבושים ומנסה ללכת להכי גבוהה אני לא אומר שאני משהו...אבל אל תלך למה שמהגמה שלך עשתה..או משהו בסגנון!

למעלה