שאלה

b a r b a i m a

New member
שאלה../images/Emo13.gif

אמא שלי מחפשת מתכון ישן נושן שאבד לה אין לי מושג איך קוראים לזה אבל ככה היא כתבה לי: יש את הרולדות שאופים בתבנית גדולה ואחרי כן מגלגלים במגבת מטבח וכשמתקרר פותחים, מורחים מילוי ומגלגלים חזרה, בצק ספוגי יש למישהו מושג על מה היא מדברת? כי לי אין
תודה מראש

anana

New member
אוף התבלבלתי בשיש..

שמתי קודם את הלבן ואחרי זה את החום.. לא יצליח לי כל כך... נכון? איך לא שמתי לב...איזה באסה

איליי1

New member
אני חושבת שהרולדה שלי תתאים לתאור

שלך... 5 ביצים 2 כפות קקאו 5 כפות סוכר כף קמח מקציפים את החלבונים + סוכר , מוסיפים את החלמונים ביד, את הקקאו וקמח. משמנים תבנית עם נייר אפיה, שופכים את תערובת באופן אחיד ואופים בחום בינוני כ 15 דקות . כשהעוגה חמה , ניתן להסיר את נייר האפיה (אצלי במחברת עוד רשום נייר פרגמנט...) ולגלגל במגבת לקבל רולדה. ממלאים בקרם - שמנת מתוקה, כוס חלב, אינסטנט פודינג וניל ומקשטים בשוקולד. העוגה שלא עומדים בפניה אצלנו...

anana

New member
מה זאת אומרת לגלגל במגבת?

לשים את העוגה על מגבת ולגלגל ממש איתה? ואז מה? פותחים שוב את המגבת ואז מורחים ואז מגלגלים בלי המגבת? שבת שלום

pirge

New member
עננה תשובות ../images/Emo140.gif

גלגול רולדה במגבת. אגב, כדאי לאפות את הרולדה על ניר אפיה לא משומן. מורידים את הרולדה על מגבת נקיה שמפזרים עליה מעט אבקת סוכר (על המגבת) מתחילים לגלגל את הרולדה עם המגבת וכל פעם מוציאים את המגבת שרק הרולדה תתגלגל. משאירים את הרולדה מגולגלת כחצי שעה שתקבל את צורת הגליל. פותחים שוב, ממלאים בקרם שבחרת ומגלגלים שוב. מפזרים אבקת סוכר או מורחים קרם וניל/שוקולד. מקשטים. לגבי הקרם, אפשר לערבב רק אינסטנט פודינג וחלב,אבל זה ממש ממש לא יצא טעים וקרמי כמו עם תוספת השמנת מתוקה בהקצפה. תהני וערב נפלא.

pirge

New member
רולדות של פעם

רולדות מפירות העונה. בהקפאה.ו pirge / מתכונים ו 22:58 | 27/06/04 בתמונה זו רולדה שהכין ak לתבנית גדולה של התנור להכין עם 5 ביצים 5 כפות סוכר 5 כפות קמח לטורט: 4 ביצים ---------- קורט מלח 4 כפות סוכר 4 כפות קמח מלית פירות: 4\3 קילו פירות בפלחים דקים 2 כפות סוכר מרגרינה לשימון. תבנית 30 על 40 רצוי בעלת שוליים נמוכים. משמנים במרגרינה. שמים במרכז התבנית 2 כפות סוכר. מנערים את התבנית עד שכל הסוכר יתפזר על פני כל התבנית. חשוב שהסוכר יפוזר על כל התבנית. על הסוכר לסדר את הפירות. לחמם תנור לחום 175 מעלות. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח והסוכר עד לקבלת קצף גמיש. מוסיפים את החלמונים והקמח ביד, בתנועות קיפול. כשהתערובת מעורבבת לשטח אותה בכף על פני הפירות. אופים חצי שעה. מוציאים. מפרידים את הדפנות והופכים את העוגה על מגבת נקיה. בעזרת המגבת עושים רולדה.אחרי הגלגול. מצננים. כשהעוגה קרה, עוטפים בניר כסף ושומרים בהקפאה. אפשר להכין כמה רולדות ולהקפיא לתקופה ארוכה. אפשר לעשות מפרי אחד, או בשילוב טעמים.. כדאי לרשום על הרולדה באיזה טעם הפרי. מתוך עיתון ישן נושן נושן. טעים וזמין. ניתן למלא בקרם אינסטנט פודינג בכל טעם שבוחרים שמנת מתוקה להקצפה ו-4\3 כוס חלב. או קרם אחר שיהיה יציב. בבקשה.

anana

New member
פירגוש:)

לא מצליחה לישון? או שאת מכינה איזו עוגה טעימה עכשיו:) מחר אני מכינה את העוגת שיש שלך.. העוגה של ניקי נגמרה היום.. אם את פה אז אולי אשאל שאלה.. אפשר להקציף אינסטינט פודינג בלי שמנת מתוקה? כי אין לי..יש לי חלב ואינסטינט

anana

New member
שבוע טוב לכולם..פירגה כנסי שנייה:)

אתמול בטח שמת לב שלא נרדמתי... אחרי שכתבתי לך טיילתי במאמרים בקישורים ובכל מיני מקומות לפחות 3 שעות.. מפה לשם נתקלתי בכדורי שוקולד שלך...עם השמנת והשוקולד..חיכיתי למוצאי שבת ורצתי לקנות בסקוייטים ושמנת ושוקולד.. במקום 450 גרם פתי בר שמתי 500 גרם..שיהיו עוד איזה 3 מה אכפת לי.. הם נראים מגרים מגרים והם במקרר..מחכה לביס הראשון... כמה זמן צריך לחכות?עדיף כמה שעות..נכון? אבל בכל מקרה את העוגה שיש אני גם עושה...אחרי שאתלה כביסה אלך עליה.. שבוע טוב לך ותודה

pirge

New member
עננה, למה לחכות? תטעמי אחד ו

תראי אם הוא מוכן וזהו.....תעדכני איך יצאו. בהצלחה לעוגת השיש ושבוע טוב חמודה.

estee

New member
זו רולדה שממלאים באינסטנט פודינג

ןדומיו. יש לי חברה שמכינה זאת על בסיס קבוע. להשיג לך מתכון בטוח?

anana

New member
צריך המצאה של כדורי פירות יבשים:)

משהו כמו פירות קצוצים תפוסים חזק(זו הבעייה..במה) ומגולגלים באגוזים טחונים או שקדים טחונים... כמו כדורי שוקולד רק שיהיו כדורי פירות יבשים.. נראה לי הכתום של המשמש יהייה יפה בפנים.. יש איזה רעיון?

pirge

New member
כן,עננה,להכין עם מחית של תמרים. וזה

יחזיק את כל התוספות. פירות יבשים קצוצים....בסקויטים,עוגיות,מרמשלו, דובדבנים,לקום,אגוזים, וכו'........... יש גם מחיות/ ממרחים של אגוזים ושקדים וחלבה וריבת חלב......אבל התמרים יותר מתאימים לחג. בבקשה.

למעלה