שאלה

שאלה../images/Emo13.gif

מה דרוש מבת כדי להתקבל לקורס טיס? מה עושים בקורס עצמו? האם צריך לחתום קבע ל9 שנים באמת? אם יש לכם עוד פרטים אשמח, תודה רבה -דפי-

mAAyAn 1

New member
מה קשור בג"צ עכשיו?

ולגברת ספרות- אני יודעת שצריך פרופיל 82+ ללא סעיפים פוסלים. קב"א 54+ בקשר לדפ"ר אני לא יודעת...[נראה לי 60..]. על שאר השאלות אני לא אוכל לענות לך, כי אני לא ממש בטוחה לגביהם.. לפי מה שהבנתי עדיף שתפני ללשכה ותבקשי לקבל מיונים לצ"א, כי הם לא תמיד פונים לבנות..או שהם פונים, אך ממש למעטות...

Shimrita17

New member
אני אחת מהמעטות ../images/Emo9.gif

קיבלתי בשבוע שעבר זימון לצוות אויר :) הפרופיל שלי 97 בלי סעיפים, ולגבי הקב"א והדפ"ר אני לא בטוחה :/ קיבלתי שחקים וכל העתודות למיניהן אם זה אומר משהו...

nog16

New member
גמני קיבלתי...

לפני הרבה זמן, אבל זה כל הזמן נדחה.. בסוף אני הולכת שבוע הבא. תגידו, אם אני בכוונה לא עושה טוב כי אני לא רוצה להמשיך להתמיין לשם.. זה יכול להשפיע לי גם על דברים אחרים? או שיש מצב שאני פשוט יכולה לומר שם שאני לא רוצה להתמיין לזה ואז משחררים אותי וזהו?

onix 88

New member
בנות יכולות לחתום ויתור

אבל לדעתי כדאי לך כן לנסות לעבור את המיונים, אולי עכשיו את חושבת שלא בא לך על טיס, אבל זה יכול להגיע ואז תצטערי על הטעות שעשית. מנסיון :/ בהצלחה בכל אופן!

אוקיי גיברת ספרות אז ככה:

נתונים: קב"א 54+. פרופיל 82 ומעלה ללא סעיף פוסל. דפ"ר 80 ומעלה. מה עושים בקורס עצמו? אי אפשר לפרט מרוב שזה הרבה, בעיקרון? כמובן שמלמדים אותך לטוס:) ועל הדרך את גם יוצאת עם תואר ראשון... וכן, את חייבת לחתום 9 שנים קבע.

תשובות

בס"ד 1. מבחינת נתונים, ענו לך. לאחר מכן, אם אותרת (או שתגישי בקשה למדור צ"א בלשכ"ג, והבקשה תאושר) תעברי מיונים, שכוליים מבדקי צ"א, ירפ"אות, וגיבוש. וכמובן תחקיר בטחוני. אם תעברי הכל בהצלחה, ברוכה הבאה לקורס טיס. 2. מה עושים בקורס? בעקרון כלום. יוצאים לטיולים, אוכלים גלידות, ומקבליםא רחי 3 שנים כנפיים ורשיון טיסה. מה זאת אומרת, מה עושים?.. טירונות, דבר ראשון. לומדים להטיס מטוס. לומדים לתואר ראשון במסגרת חוגיבחירה מסויימים (לא זוכר אילו). עושים קורס קצינים. לומדים כלמני דברים. קורעים ת'תחת. נחשפים לכל המידע שצריך כדי להיס מטוס וכדי להיות אנשי צ"א הטובים ביותר שאפשר. 3. לא, לא באמת צריך לחתום קבע. זו רק המלצה. הצבא פשוט משקיע בחניכי הקורס הון תועפות במטרה שיהפכו לטייסיםם, ואלו מהם שאכן הופכים לכאלה, לא חייבים לחתום קבע כמו שהתחייבו. הם יכולים ללכת אחרי שנה, מותירים את צהל עם בזבוז משאבים אדיר. למה 9 שנים לעזאזל. מה צריך את זה. שצהל ימצא מישהו אחר..

Itamarro

New member
לדעתי צריך לחתום עשר

שנתיים+10, כי הבנים עושים שלוש+9. חוץ מזה דרושים ממנה נתונים רפואיים מתאימים, ונתונים אישיים מתאימים, והיא צריכה לעבור את כל המיונים, את הגיבוש, ואז לסיים את הקורס, והיא הופכת להיות טייסת.

J e s p e r

New member
עד כמה שידוע לי

לבנים זה אמנם קב"א 54 ומעלה אבל לבנות זה קב"א 56. כמה שזה נשמע לא הגיוני, אני כמעט בטוחה שזה נכון תמיד דופקים את הבנות (תרתיי משמע....) חחחח

J e s p e r

New member
אפשר בקלות לבדוק את זה

יש כאן בנות שיודעות שיש להן קב"א 54 ומעלה ופרופיל מעל 82 שלא כתוב להן שהן נמצאו מתאימות לצוות אוויר? אני אישית מכירה כמה בנות כאלה, אבל בכל זאת, מי שכזאת שתכתוב

Daphnaliran

New member
בנות חותמות 9 קבע.

ההתחייבות היא ל3 סדיר ו9 קבע. כמו בנים. גם מדריכות סימולטור, פקחיות טיסה ולוחמות חותמות שירות סדיר של 3 שנים. מחיר הפמיניזם.

nog16

New member
ותלפיוניות.

למרות שכמעט לא קיימות כאלה(אולי 2 במחזור)

למעלה