שאלה

שאלה../images/Emo13.gif

ראיתי שהשאלות בנתיים הן על פעוטות ורציתי לשאול על עצמי אז אני מקווה שזה מתאים.. אני בת 16 וחודשיים, צמחונית כבר קרוב ל4 שנים לדעתי.. (בטוח בצורה קבועה בשנתיים האחרונות אם לא יותר..) ורציתי לדעת על תחליפים יומיומיים לבשר, מכוון שאני לא אחזור לאכול בשר, בחודש האחרון התחלתי לקחת כדורים (אחרי תוצאות בדיקת דם) של ברזל וחומצה פולית (כבר לקחתי בעבר, לפני יותר משנה, ולפני כן בפרק זמן דומה, סך הכל זאת הפעם השלישית לדעתי..).
מראש, גל

מחשבות

New member
אני אישית לא מאמין בתחליף אמיתי

לבשר, אולי ביצים כן. בכל מקרה, אל תתפתי לאכול תחליפי סויה. האם התזונה שלך כוללת דגים מכל סוג שהוא?

מחשבות

New member
אז זו באמת בעיה. כבני אדם נועדנו

לאכול בשר. זה לא אומר שאי אפשר בלי זה, אבל קשה. ספיגת הברזל טובה יותר מהבשר מאשר מן הצומח, B12 טוב רק מבשר וביצים וכך הלאה. צריך דיאטה (תזונה) מגוונת ככל האפשר, להרבות בירקות ולתסף בתוספי תזונה, בעיקר במה שנמצא בבשר - B12.

צמחונית

תחליפי בשר שחייבים לאכול כל יום: ביצה חלב ומוצרי חלב- 4 לפחות תחליפי בשר על בסיס סויה- 2-3 פעמים בשבוע קטניות- גרגרי חומוס, שעועית לבנה, עדשים- לפחות 4 פעמים בשבוע. חשוב לבדוק גם את רמות ויטמין B12

מחשבות

New member
סויה היא בהחלט תחליף מהגרועים שיש.

סוליה גורמת למגוון בעיות אצל האדם, מכילה אנלוג B12, שזה אומר שהויטמין הזה רק דומה ל-B12 הנחוץ באמת, מתיישב על קולטיני ה-B12 בגוף ומונע ספיגה אמיתית של B12. פרט לכך אפשר להתרשם כאן ממגרעות הסויה.

למעלה