שאלה...

nona98317

New member
שאלה...../images/Emo13.gif

יש לי חבר כבר כמה חודשים .. ו..אני עדיין בתולה .. ויש לי המון חששות לגבי הפעם הראשונה.. אין לי פחד או מש'ו אלא.. כל הקטע של הגלולות .. אם לוקחים לפני או אחרי .. והשאלה שלי אם .. אפשר בכלל לקיים יחסי מין ר-ק עם קונדום... מבלי לקחת גלולות.... תודה..
נונה...

כמובן שאפשר../images/Emo13.gif

זה מה שאני עשיתי בשני הקשרים הראשונים שלי. לכל אמצעי מניעה יש חסרונות ויתרונות. למשל: חסרונות הקונדום: עלול להרוס את הספונטניות והזרימה (צריך להפסיק ולשים אותו. אבל אפשר להתגבר על זה), עלול להיקרע. צריך ליזכור לחדש את המלאי. יתרונות: מניעת הריון (כמובן) ואנחנו כנשים לא צריכות להתמודד עם הזרע של הגבר כי הוא נשאר בקונדום. חסרונות הגלולה: צריך לזכור לקחת בשעה קבועה, צריך לחדש מרשם, הכנסת הורמונים לגוף (לעיתים מלווה בתופעות לוואי. אבל את לא צריכה להיבהל מזה, לרוב זה חולף
). יתרונות: מניעת הריון, מאפשר ספונטניות,יודעים מראש מתי יגיע הדימום והגלולות לעיתים אף מקצרות אותו. זה ככה, ממה שעלה לי בראש

pasivit

New member
היא שכחה לציין עוד דבר

שלדעתי לא פחות חשוב : הקונדום עצמו נועד למנוע יותר מהריון - הוא נועד למנוע מחלות ! והחשוכה והחמורה שביניהם היא כידוע- איידס ( או בכינויו HIV). אז אם אתם חברים כבר כמה חודשים לא הייתי מפחדת ממחלות אחרות, אבל אם באמת חשוב לך לשמור על ה"ספונטניות" בקיום יחסי המין, חשוב ואפילו רצוי לקחת את בן הזוג ולעשות בדיקה (אפשר אפילו שתעשי ביחד איתו את הבדיקה, כדי שהוא לא ירגיש שאת אנטי או משהו כזה). ככה לא תפחדי לבחור באופציה של הגלולות, ופחות תפחדי אם נקרע קונדום. אל תוותרי על הבדיקה גם אם הוא טוען שהוא בתול או שהיה רק עם בחורה אחת לפנייך, כי אי אפשר לדעת במה הדביקה אותו הבחורה האחת הזאת. אני לא מוותרת על הבדיקות גם היום, וגם אם יש לי יזיזים (חלקם קבועים, חלקם לא) ולפעמים הם רוצים בלי קונדום (מה זה לפעמים? תמיד!) אז אני שולחת אותם לעשות בדיקה ורק אחרי קבלת התוצאה אני מסכימה (אם בא לי...) .

pasivit

New member
לגבי הגלולות

מתי להתחיל לקחת, איך לקחת, ומה היעילות -> רצוי להתיייעץ עם רופא נשים בנושא, הוא כבר יסביר לך את כל מה שאת צריכה לדעת בנושא. אפילו אפשר ללכת ביחד עם החבר, כדי שישמע גם הוא את ההסברים ויהיה מודע קצת יותר להשלכות.

nona98317

New member
../images/Emo8.gif

הוא לא בתול ממזמן ... ובקשר לבדיקת איידס לא חשבתי על זה כ"כ.. אני יודעת שבחיים הוא לא הלך גם להיבדק בזה.... גם אם הבנות שהוא היה לפני.... התאמת כל הקטע של הגלולות אני מפחדת מתופעות הלוואי .. כמו השמנה וכאלה..=/

pasivit

New member
../images/Emo111.gif אל תוותרי על זה !!../images/Emo111.gif

אני מכירה מקרה של נערה שזו היתה הפעם הראשונה שלה עם החבר הקבוע. לפי מה שהחבר סיפר לה היתה לו חברה אחת לפניה, בערך כחודשיים, וזהו, בלי התהוללות בלי כלום. הם שכבו, ואחרי כמה זמן, בעקבות תרומת דם אם אני לא טועה, הסתבר לנערה שהיא חולה באיידס. לאחר ברור קצר הסתבר שהחברה לשעבר הזאת בגדה בו בשבוע הראשון של הקשר ביניהם, הבחור לא היה בטוח בבגידה אבל החליט לסלוח לה ולהמשיך את החברות (בעיקר כיוון שרצה לאבד את בתוליו איתה, וכמה שיותר מהר). וזה סיפור על בחור שלא חוגג... נדירים גברים כאלו... ותראי מה יצא ...

ellulli

New member
היי לך..

אני הייתי ממליצה לך על גלולות.. אבל רק לאחר ששניכם תבדקו!! גלולות הרבה יותר מתאימות לקשרים ארוכים לדעתי - את לקוחת כל יום, ואין את הקטע של להלחץ עש פעמים בחודש כי "אולי הוא נקרע?" "אולי השפריץ?" אם שכחת לקחת גלולה את יודעת ואת לא צריכה לקחת מיליון פוסטינורים (ממש ממש לא בריא!) בנוסף, אמרת שאת מפחדת מתופעות נלוואי - יש כאלה, אני אל אכחיש . אבל הן עובות אחרי כמה חודשיםץ. והן חא נוראיות. אם אין לך רגישות כלשהי בבטן או בראש סביר להני שהתופעות היחידות שיהיו לך יהיו השמנה במעט בלתי מורגשת ונפיחות ורגישוץ בציצי. אני מכירה בנות שזה עשה להן מיגרנות והקאות - אבל זה גורם לתופעות כאלה רק אצל בנות שיש להן רגישות מכלתחילה.

למעלה