שאלה

שאלה../images/Emo13.gif

שמתי לב שאם אני נכנס למירק דרך חיבור מהיר בכבלים אז ההוסט שלי מקוצר ומורכב רק ממספרים. בחיבור ADSL זה לא המקרה. מישהו יודע אם יש אפשרות להפוך את ההוסט בADSL להוסט יותר "מקוצר" שלא מורכב משם הספקים כמו BEZEQ או NETVISION?

על ידי שימוש ב-BNC או פרוקסי.../images/Emo16.gif

רוב השרתים חוסמים פרוקסי (לפחות את הרוב), BNC ניתן לקנות מספקי שירותי אירוח (לדוגמה SERV או SPD) במחיר של דולרים בודדים לחודש.
ניר

havlaz

New member
לא כך סתם. רק באמצעים אחרים

כמו שהוסבר לך מעלי

זאת אומרת שכל מנויי אינטרנט הכבלים

שנכנסתי באמצעותם למירק השתמשו בפרוקסי או BNC? אני למשל מחובר דרך נטויז'ין ושבוע שעבר גם ההוסט שלי היה נראה כך. האם זהו משהו שאפשר לבקש מספק האינטרנט שלי?

ספק אינטרנט קובע בעצם את ההוסט../images/Emo16.gif

שינוי שלו בדרך כלל יעלה כסף. בארץ, רוב ה-IPים (וכתוצאה מכך, גם ההוסטים) הם דינאמים (אצל משתמשים ביתיים)- ככה שכל חיבור או אחרי זמן מסויים, הכתובת משתנה. ספקים גדולים (בדרך כלל) משתמשים במספר טווחי כתובות, ובהוסטים שונים לסוגי חיבורים וערים שונות. ככה שפעם אחת קיבלת כתובת של טווח X, ופעם אחרת כתובת של טווח Y. אם אתה רוצה כתובת אחרת, תצטרך לקנות BNC כלשהו (או להשתמש בשירותים עסקיים מתקדמים של הספק ל-IP קבוע עם דומיין משלך).
ניר

havlaz

New member
זה תלוי בספק

ובפול IP שנפלת עליו.. אני למשל בברק, מדי פעם אני מקבל הוסט, מדי פעם לא. תלוי על איזה פול של IP נפלתי. אתה פשוט נופל כל פעם על פול (טווח) IP אחר של הספק, שכל אחד מוגדר אחרת. מזה משנה לך בכלל?

זה לא ממש משנה

כמו שכבר צינתי אני מתחבר דרך נטוז'ין ובפעם ההיא שהתחברתי ההוסט שלי לא הופיע בצורה הרגילה(23e86861.netvision.net.il...) אלא בצורה הזאת:285ef2b1.1ccf6d0X... האם אני יכול לבקש מהספק שלי שיחבר אותי דרך אותו טווח או שזה מקרי?

מה שהעתקת פה זה לא ההוסט האמיתי../images/Emo16.gif

אלא ההוסט ה"מצונזר" על ידי שרת ה-IRC. ההוסט (המצונזר) השני שכתבת, לדעתי הוא צנזור של IP.
ניר

אוקיי

אבל האם אני יכול לבקש מהספק שלי(נטויז'ן) שכתובת ההוסט שלי תראה תמיד כזאת?

למעלה