שאלה

צדק8

New member
שאלה ../images/Emo13.gif

יש באורווה שאני רוכבת בה סוסה צעירה מאוד ( עוד כמעט חודש נראה לי תהיה בת 4) שיש איתה בעיה דיי מציקה. קצת רקע על הסוסה- הסוסה היא סוסה פרטית וכאשר הסוסה לא הייתה אצלנו באורווה מי שהסוסה שייכת לו היה שם את הראשיה שלה צמוד מדי ובגלל זה יש טראומה לסוסה והיא לא מוכנה שיגעו לה בראש. עכשיו, בגלל שהיא לא מוכנה שיגעו לה בראש נורא קשה לנו לשים לה את המתג או להבריש או לעשות כל דבר שקרוב לפנים שלה. זה יוצר מצב שכל פעם שאנחנו (הילדים..) רוצים לשים לה מתג אנחנו צריכים שאחד מהמדריכים יבוא וזה האמת דיי מציק. עכשיו לשאלה- מה בעצם אפשר לעשות כדי שהסוסה תפסיק להתנגד למגע בפנים ? למרות הטראומה..

בקשר למתג:

ובכן, גם לקיפי היה את זה, אומנם קיפי אהב שליטפו אותו. לתת לו ביחד עם המתג קובית סוכר (לא גזר או פרי- סוכר). ככה זה ילמד אותה שיש משהו טוב במתג. אומנם היא עדין לא ממש צריכה את זה נכון?

צדק8

New member
מממממ...

רעיון טוב ! אני אנסה את זה, תודה
מממ..עדיין לא צריכה מה ? את המתג ? וול..רוכבים עליה, כמובן לא ילדי בצפר כי נותנים להם רק סוסים טובים.. אבל מתחילים לרכב עליה (וחוץ מזה שהיא קצת פחדנית אין איתה שום בעיה ! היא ממש נשמה..) והאמת שאנחנו ממש צריכים שהבעיה תיפסק כי המדריך שלנו רוצה שנרכב עליה כמה שיותר כדי שהיא תוכל להיות סוסת בצפר.. רק בקטע של הפנים יש בעיה...

תנו לה להכיר את הרסן..

תשחררו אותה במנז' ושמו לה בו את הראשיה והרסן תנו לה להריח אותם ולהתרגל אליהם ככה כל יום. חוץ מזה העצה של פיצפון מצוינת תנסו גם אתם הילדים עם הילדים היותר מנוסים לנסות לשים לה את זה לבד תהיו הכי רגועים שאפשר ותנשמו הכי עמוק שאפשר תגידו לה מילות הרגעה תלטפו אותה לאט לאט עד שאתם מגיעים לראש. חוץ מזה את יכולה להכנס לפטנט לייעוץ של הוטרינר לסוסים בהצלחה

פרסה

New member
היעוץ הוטרינרי בפטנט.....

הבן-אדם לא משקיעה בגרוש לא היתה אצלו תשובה של יותר מ-4 שורות וגם שאלות בסיסיות הוא אומר לך תשאל את המדריך שלך (טוב. אולי בניסוח קצת אחר)

אמירמצ

New member
תשובה לבעיה

אולי כדי לנסות להתייעץ עם וטרינר אבל יש צדק בדברייך וכדי לנסות קצת אבל בלי כל אלימות בכלל

למעלה