שאלה:

ganooov

New member
שאלה: ../images/Emo13.gif

יש להקות רוק טובות שאתם מצטערים שהן לא אגדות? להקות שאי אפשר למצוא בישראל אנשים שמכירים אותן? להקות שלקנות דיסק שלהם עולה 70 שקל בגלל שזה יבוא מיוחד? אני נורא אוהב את להקת Live, אבל אני לא מוצא כמעט אנשים לדבר איתם עליה. אני לא מוצא חומר עליהם בעברית (יש מעט, נורא מעט), והכי גרוע: הם לא אגדה, וגם לא יהיו אגדה, אלא אם תהיה איזה תקרית שערוריתית במיוחד שקשורה אליהם. אז גם לכם יש להקות כאלו?

Grimble Grumble

New member
אין דבר כזה "אגדות רוק"

פשוט אין, אי אפשר להחליט שאמן א´ הוא אגדה כי הוא מכר 40 מיליון אלבומים ואמן ב´ לא כי הוא מכר מיליון וחצי... גם אי אפשר להחליט על פי זה שאמן א´ עשה רוק "קלאסי" בעוד שאמן ב´ עשה פאנק (באמת יש פה מישהו שיכול להגיד שלהקות כמו הראמונס או הפיסטולס הם לא אגדת רוק?) או מטאל (לד, בלאק סבאת) או גראנג´ (אהאה!) כל הסגנונות האלה הם רוק ולא יעזור כלום... ובטח שאי אפשר להחליט את זה על פי "רמה" כי פה זה עניין כבר של טעם אישי... פשוט הגיע הזמן להכיר בעובדה (המצערת?!) שזה לא פורום "אגדות רוק" אלא פשוט פורום רוק...

LEATHER REBEL

New member
תלוי את מי שואלים

וגם תלוי בתפיסת העולם. להקת URIAH HEEP למשל, מכרה מיליוני עותקים ועדיין מופיעה בהצלחה ברחבי העולם אבל עדיין למרות שיש לה גם קהל צעיר מה שרוצים לשמוע מהם בהופעות זה את החומר הישן. דבר נוסף שעשה אותם לאגדה הוא קטע עיתון בו כתב המבקר (על תקליטם הראשון משנת 1970), "אם הלהקה הזו תצליח אני מתאבד". נו אני מניח שאם הוא אדם כנה הוא כבר מת שלושים שנה". התקשורת בבריטניה מעולם לא סבלה אמנים שמצליחים על אפם וחמתם של מבקרי המוסיקה, וגם זה ללא ספק תרם להצלחת הלהקה. ובכל זאת, ולמרות הצלחת הלהקה גם בישראל נראה לי שכבר הספיקו לשכוח אותם. ויש עוד להקות וזמרים שמכרו מליוני עותקים ולמרות זאת נשכחו... הוא שאמרתי: תלוי את מי שואלים.

j u n k

New member
בטח שיש כזה דבר..

אם תרצה או לא- אגדות רוק הם אלו שלא בן אדם או 2 יזכרו, אגדות הם אלו, שכל פעם שתקפיץ את השם שלהם, כולם ידעו על מי אתה מדבר. זה לא אומר שאם אני אוהבת אמן אחד , שאף אחד לא מכיר, זה ימנע ממנו להיות אגדה, מבחינתי הוא יהיה אגדה, מבחינת אחרים או יהיה עוד אמן לא מוכר.

Jam Head

New member
יש כמה...

Uria Heap שלא מוזכרת פה בכלל למרות שהיא להקה ענקית עוד להקות טובות שלא הוזכרו פה בכלל: Dep Lepperd Scorpions Free

LadyG

New member
ולמה בעצם אוריה היפ לא מוזכרת פה?

אני מאוד בעד.

kuniba

New member
אני איתך

גם אני אוהב את LIVE-הורדתי כמעט 2 אלבומים שלהם, 3 שירים מהופעה אקוסטית( סרטון) ו3 קליפים ששודרו מעט מאוד לדעתי בMTV. כפי שאמרת להקה כזו לעולם לא תהפוך לאגדת רוק כי אין לה את החידוש-אין לה גיטריסט לא מן העולם הזה(ואחרי כל הגיטריסטים המצויינים שידע העולם צריך גיטריסט לא מן היקום הזה), יש לה סולן עם קול טיפה שברירי ולא קליט, מתופף לא רע ובסיסט שלא שומעים אותו. אין להם את השואו שיש ללהקות אחרות חסרות מוזיקה טובה(BLINK182,LINKIN PARK,SLIPKNOT...) אשמח לדון איתך בכל נושא על לייב-למרות שאיני כה בקיא בהם...

זופו

New member
אוריה היפ

וסליחה שלא היה לי כח להפוך לאנגלית הם באצת לא מוזכרים פה יותר מידי וחבל... בכל זאת חודש שלם, שנה שנה, לקום בכל בוקר ולשמוע שיר מסוים... אי אפשר לעבור על זה לסדר היום

ganooov

New member
אני עברתי עם כמה חבר´ה על הנושא ../images/Emo13.gif

של לייב, וזה יצא ככה: א. לסולן שלהם יש אכן קול שברירי במקצת, ולדעתי הוא מנסה לחקות אומנים כמו דילן. ב. הגיטריסט שלהם אומנם לא תותח על (אין להם כמעט סולואים, רק קטעי מעבר), אבל הוא משתלב טוב מאוד עם ה... ג. הבסיסט שלהם - הוא בסיסט מעולה. הסיבה שקשה לשמוע אותו היא לא בגלל צורת עיבוד הקול (כמו אצל מטאליקה), אלא בגלל שילוב יוצא מן הכלל עם הגיטריסט ועם המתופף, יש שירים (האחרונים של Throwing Cooper לדוגמה) שבהם הוא הכלי המוביל והבולט, ויש לו לפעמים יציאות ברמה מאוד גבוהה (ואת זה סיכמתי עם הגורו שלי לענייני בס [אני בסיסט]. ד. המתופף שלהם הוא אחד מהמתופפים היותר טובים בשטח. יש לו שילוב אדיר עם הגיטרות, וגם אם זה נשמע פשוט לאללה וטפשי למדי (וטפשי לחשוב את זה) - הוא מלך. ה. כמובן - אין להם את השואו. אגב, אני קלטתי את העוצמה של אסון התאומים רק אחרי שצפיתי בקליפ של השיר Overcome באתר שלהם. לא מצלמים גופות, לא דם - אלא רק הרס בגווני חול צהבהב - זה החריד אותי. בכל אופן - תודה לכולם על הבעת הדיעה!

זופו

New member
רגע רגע!!

אם כבר עברת על הפרטים הקטנים אז חכה רגע, יש שלא יודעים בכלל מי זאת הלהקה. מאיזה ארץ הם? באיו שנה נוסדו? והאם הם קיימים ומופיעים גם היום??

LadyG

New member
כמה מילים למי שלא נחשף לאוריה היפ

להקה אנגלית, קיימת מ- 1970. הכוחות הבולטים בה בראשית דרכה: Mick Box, Ken Hensley, David Byron מופיעים עד היום (אין לזה חשיבות רבה לדעתי, החשיבות היתה בחומר שנכתב ובוצע בתחילת שנות ה- 70).. ההרכבים עברו תהפוכות רבות. זכיתי לראות אותם בארץ פעמיים: תחילת שנות השמונים בקולנוע דן ולפני פחות משנתיים בסינרמה. למי שלא מכיר ורוצה להכיר הייתי ממליצה להתחיל באלבומים: Very Eavy very Umble Salisbury Look at yourself Demons & Wizards שיש לי נוסטלגיה אדירה אליו ובגיל העשרה שיננתי כל מילה בע"פ ממנו.

ganooov

New member
אם את מדברת על לייב, ../images/Emo13.gif

אז אני חושב שבאתר שלהם יש את הביוגרפיה המלאה, פשוט מומה הלך לעולמו ולא שמרתי את הביוגרפיה שלהם. הם מארה"ב, הם קיימים היום, הם מופיעים היום, הם למען האמת ילדי שנות השבעים (הלהקה כמה בערך באמצע שנות השמונים פלוס). וטריוויה למי שמכיר את הלהקה: למה קוראים ללהקה Live? (היה להם שם אחר)

למעלה