שאלה

1Reebok

New member
שאלה ../images/Emo13.gif

קראתי לפני כמה וכמה זמן שהאמירה "אני מרגיש עייפות כללית כזאת, פשוט לא בא לי לעשות דברים" יכולה להיות ביטוי למחסור בויטמין או מינרל כלשהו בגוף. זה נכון?

דגנית

New member
אולי כן ואולי לא, ובכל מקרה הייתי ממליצה

לעבור בדיקות דם, ובעיקר לבדוק B12, מניסיון מחסור ב B12 יכול לגרום לעייפות, תחושת דיכאון, ייאוש, חוסר כוח, קשיי זיכרון ועוד כל מיני תופעות שנעלמות ברגע שמאזנים את הויטמין בגוף. כך ש.. שווה לבדוק!

דגנית

New member
בדיקות דם באופן כללי כדאי לעשות פעם בשנה ../images/Emo13.gif

[או תקופה אחרת, לא סגורה על תקופה, אבל בהחלט כדאי לעשות בדיקות...]

אישעם

New member
אולי אתה לא לוקח אותן נכון, ויתכן שחסר ברזל

סוכריות מציצה לא באמת מוצצים, מניחים מתחת ללשון עד שהן נעלמות. אם טעמנו אותן אז נבלע את זה ואז זה לא במחזור הדם אלא בדרכו לקיבה. המטרה היא שזה יכנס למחזור הדם דרך הנימים שמתחת ללשון. גם מחסור בברזל (סידן ואבץ) גורם לעייפות וחוסר אנרגיה. בין היתר בגלל ריפוי הגוף שמרכיבי התזונה האלה אחראים עליהם, על אחד מהם על משהו אחר. אפילו פצעים שמגלידים מהר יותר וטוב יותר, ריפוי גורם לגוף להתאושש מהר. עצמות וסידן, ברור כשמש. אם אתה בסדר עם ה B12 אז תתרכז ראשית בברזל ובניפרד גם בסידן. יש להפריד אותם מבחינת העושר בלהם בארוחות. ממליץ לך על התרכזות בברזל בצהריים, בארוחה הגדולה, ובשאר היום (בוקר או ערב) להתרכז בסידן כך שבארוחות יהיה המון סידן וכמה שפחות ברזל.

דגנית

New member
ולשים לב שאם מחליטים לקנות תוספים של ברזל

ואבץ - לא לבלוע אותם ביחד, ובטח לא עם הקפה של הבוקר גם אם יש בו חלב סויה

יש הרבה דברים שמשפיעים על זה

תזונה היא רק אחת מהם . צריך גם פעילות גופנית שמעירה את הגוף - גם לאיכות השינה שלנו יש השפעה (שימי לב שיש הבדל בין איכות השינה לכמות השינה הם לא תמיד חופפים ). חשיפה לשמש לדוגמא היא גם חשובה , כמות האור שמש שנכנס לנו לעין משפיע על רמת הסרוטונין בגוף שלנו שמשפיע בין השאר על העייפות שלנו . ויש עוד בטח שלא עולים לי לראש עכשיו.

1Reebok

New member
תודה, אתה צודק ../images/Emo13.gif

חלק מהדברים שאמרת מאוד רלוונטיים. תודה!

תשובה

יכול להיות כי מדובר בחוסר של רכיב תזונה כזה או אחר. אגב, למכלול של כל ויטמיני B יש השפעה על המצב שתארת במשפט אחד, ולא רק לויטמין בי 12 כפי שהסתכם מתוך השרשור. יתר על זאת, לא הייתי תולה את כל התשובת רק במצב גופני או בחוסר של ויטמין או מינרל, אלא, גם על גורמים נוספים הידועים כמשפיעים על מצב הרוח: מצב נפשי, לחץ- סטרס, שינוי מזג האוויר (לחורפי) ועוד סיבות רבות ומגוונות. באם מדובר רק על תזונה, הרי שהדרך לפתרון היא "יחסית" קלה: לאכול בריא, לדאוג שלא יחסר שום דבר עד כמה שניתן בגבולות יכולתינו, לקחת תוסף כזה או אחר אם צריך... באם מדובר על מצבים אחרים אז שווה לעשות בדק בית עצמי. (הנטורופתית שבי יוצאת לפעמים מבלי שהתכוונתי, מצטערת אם נשמע קצת הוליסטי..
)

דגנית

New member
אני צריכה להעשיר את התזונה בסידן ומגנזיום ../images/Emo8.gif

תודה, מאמר שחשוב לקרוא

1Reebok

New member
כל מה שהוא מתוך עצמך הוא מבורך ונהדר ../images/Emo13.gif

תודה רבה שירי!

למעלה