שאלה

שאלה ../images/Emo13.gif

בחורה בת 24, שמאז ומתמיד הייתה לה בעיה של תחושתיות יתר. רגישה לסוגי בדים, אלרגיות לסבונים מסוימים ו/או קרמים, תוויות הבגדים שמפריעים לה, וישנה רגישות לרעשים- היא פשוט שומעת הכל...
כיום, היא אמא ויש לה תינוקת בת 3 חודשים, ונושא התחושתיות יתר התגבר ובעיקר הרגישות לרעש. כדי לישון היא צריכה לשים אטמי אוזניים שגם הם לעיתים לא מספיקים. אז אני שואלת אתכם, פורום נכבד, מה ההייתם ממליצים? כמובן שטיפול רפלקסולוגי עזר ויכול לעזור אך אני מחפשת את התמיכה שמעבר, אולי ריפוי ועיסוק, אם מישהו מכיר אשמח להמלצה באזור אשדוד, ואם יש לכם טיפים נוספים אשמח לשמוע. תודה ויום נפלא

יעל ND

New member
אשמח לשמוע

איך הצלחת לעזור לרגישות יתר ברפלקסולוגיה? תשתפי, בבקשה. על מה ואיך עבדת? לשאלתך - לדעתי האישית, אפשר לטפל בבעיה כזאת, שהיא בעיה מולדת, ויכול להיות שאף תורשתית, בעזרת ביואנרגיה או בעזרת IPEC. ואני באמת מאשד מסקרנת לשמוע, איך הצלחת לעזור לה ברפלקסולוגיה? ספרי, בבקשה.

הרפלקסולוגיה הוא כלי שמטפל הן ברמה

הפיסית והן הרמה הריגשית ולכן הוא מהווה עבורי כלי טיפולי מאוד משמעותי. אני מאמינה ששילוב בין טיפול מגע לבין תמיכה נוספת למטרת שינוי היא שילוב מנצח ולכן פניתי גם לעזרת הפורום. מבחינת הטיפול הרפלקסולוגי אני בוחנת את מכלול הממצאים שעולים מכף הרגל ומהמטופל ולא רק לנושא התחושתיות יתר. כמו שמישהו כתב לי יש משהו עמוק יותר בבחורה הזו שגורם לה לתחושתיות יתר ולכן מבחינתי חשוב לטפל לא רק בסימפטום אלא גם בשורש של הבעיה ואז הטיפול הרפלקסולוגי יכול לתת מענה ולהרגיע את מערכת העצבים. בתחילה טיפול "אנטי סטרס" יתן מענה מאחר וכולל הרגעת מערכת עצבים והגוף והראש נרגעים ואז, כשהגוף (והמטופל) נותנים אמון ברפלקסולוגיה ובמטפל אפשר להמשיך ולטפל גם בכבד (צבירת כעסים/תסכול/קונפליקטים וכו'), בבהונות כדי להרגיע את המחשבות, באזור בלוטת התריס (מרכז הרגש), מערכת השתן והכליות ומערכת הורמונלית מאחר והיא לאחר לידה. ושוב המכלול הוא שיעשה את העבודה. תודה.

חושים מפותחים

לכל דבר יש סיבה, על פי הכתוב ניתן להתרשם שהחושים של הבחורה מאד מפותחים רק שהיא אינה יודעת כיצד להשתמש בהם. זה תקופה ארוכה שידידתך שומעת בעיקר מחשבות שליליות בראשה והסיבה העיקרית נוגעת להבנת היחודיות שלה. סביר להניח שהיא יודעת מה היא רוצה להיות בחיים רק שהיא אינה מאמינה שהיא יכולה לעשות זאת והקונפליקט קיים כבר שנים. הבנה עצמית שתוביל לראיית החיובי ביכולות שלה תגרום לרוגע פנימי. בהצלחה

יש משהו בדבריך...

אני גם מאמינה שיש בך יכולות וחוזקה ושהיא צריכה להשתמש בחושים האלה לכיוונים יותר חיוביים. היא בחורה מאוד מוכשרת, מאפרת, מעצבת, יצירתית ואני מקווה שעם הזמן ואולי גם עם תמיכה טיפולית נכונה הדברים יתגלו לה והיא תבחר לעשות את השינוי שיעשה לה טוב תודה

0 אור 0

New member
שמעתי פעם על שיטה

שעוסקת בהרגלת הרגישים מדי על ידי חשיפה הדרגתית, אבל אין לי מושג מי עוסק בה אם בכלל, אולי תני לה בין טיפול לטיפול תרגילים של חשיפה הדרגתית עולה בעוצמה ותבחנו ביחד אם זה עוזר. בטיפול עצמו תשימי דגש על אותו חוש שהיא מטפלת בו בטיפול העצמי בין הטיפולים (נניח השמיעה או המגע)

זו גם אופציה אבל הייתי שמחה פשוט למצוא

מטפל/ת בעוסקים בתחום אני מחפשת משהו בתחום ריפוי ועיסוק כי בד"כ יש להם התמחות בנושא. המלצתי לה להשתמש בסוגים שונים של ספוגים במקלחת ובכלל במשך היום כדי לשנות את הגירויים שמערכת העצבים מקבלת, לנסות ולהתעסק בפעילויות שמצריכות ריכוז אבל בגלל שהבעיה לא באה לידי ביטוי בריכוז אלא להיפך, יש לה חלוקת קשב, יכולת קליטה ולמידה מאוד טובה זה לא משרת את המטרה מספיק טוב. נמשיך לחפש. מעניין שאין פורום שמתעסק בנושא
תודה...

יעל ND

New member
לעומת החברים

שכנראה יודעים על מי מדובר, אין לי מושג, מי הבחורה. מי התיאור הבנתי, שמדובר בבעיה מולדת. במקריםצ כאלה היא הרבה פעמים גפ תורשתית. אם זה נכון, אני לא הייתי מציעה לה טיפולי מגע, כמו רפלקסולוגיה, כפי שלא הייתי מציע ט7יפול קוסמטי לאדם עם בעיות עור (וכמובן, יש אנשים שממליצים את שתי הדברים הלה...). לא יודעת, עד כמה יעזור לה טיפול בעיסוק. אבל כן הייתי ממליצה לה אומגה-3 במנונים גבוהים, כי במקרים של רגישות יתר יש צורך בשמירת על מיאלין.

החברים בפורום לא יודעים על מי מדובר

זו מטופלת ואני רק מתייעצת ומנסה לקבל טיפים וכיוונים נוספים. אני מקבלת את עצתך לאומגה 3 אבל ממש לא מבינה איך את יכולה לפסול תחומים שאת פחות בקיאה בהם. להגיד שלא היית מציעה טיפולי מגע, לי באופן אישי, זה נשמע קצת קיצוני, הטיפול הרפלקסולוגי מוכיח את עצמו בכל יום מחדש, ונכון שהבעיה היא תורשתית ואף התפתחה עם השנים אבל הבחורה מצליחה בחייה ומתפקדת להפליא וטיפולי המגע נותנים תמיכה מצויינת לגוף. בעיה מולדת אינה אומרת שהיא אינה ניתנת לפתרון או לשינוי... אגב, טיפולי מגע נכונים לכל מצב ובכל מקרה, טיפול קוסמטי לבעיות עור הוא מקרה קיצוני אבל גם כאן אני חושבת ששילוב לא היה מזיק... בכל מקרה תודה על העצה
בעי

יעל ND

New member
טיפולי מגע

מצוינים ואני מרבה להמליץ עליהם. (אני עצמי למדתי אותם, אבל היום לא משתמשת, כי מעדיפה לעבוד עם שיטות אחרות, שמחשיבה ליעילות יותר לגבי הבעיות שאני מטפלת) אבל כל מקרה לגופו. במקרה של מחלה גנטית, מצב מולד - לדעתי, טיפולי מגע טובים להפגת מתחים (שזה גם, כמובן, חשוב), אבל לא כטיפול בבעיה עצמה. אבל זוהי דעתי האישית ואין בכוונתי לכפות אותה על אף אחד, כמובן. אל תשכחי, שמבחינת המטופל ברוב המקרים יש עניין של עלות הטיפול, ואני דואגת להקטין את העלות הזאת למינימום האפשרי. לכן אני מבדילה בין טיפול הכרחי - לבין טיפול שהו בגדר לוקסוס. הרי להפיג מתחים אפשר גם בדרכים אחרות, שלא יעלו כסף למטופל כלל. (ויש גם מקרים, בהם אני קודם כל ממליצה על טיפולי מגע, הכול - לפי המקרה הספציפי). בכול מקרה, אני בהחלט נגד גישה להמליץ לכולם טיפול מסוים, רק בגלל שאני בקיאה בו. אין פנצאה. אין מקלות קסמים. וטובת המטופל תמיד עומדת במקום הראשון. אבל זוהי גישה אישית שלי, כפי שאמרתי. אני גם לא אומרת, שלא עזרת למטופלת הזאת, איני מכירה את המקרה כלל. רק התעניינתי, מה ואיך עשית, כי לדעתי האישית למקרה כזה יש להפעיל כלים אחרים. אם הצלחת - אני שמחה עבור שניכן. בהצלחה, יעל

0 אור 0

New member
יכול להיות שהגעת לדרגה מאד גבוהה בשיטות אחרות

אבל אני חושבת שהידע שלך בטיפולי מגע הוא כנראה ברמה השטחית ביותר, אם את חושבת שהם רק להרפיה ומרגישה שהם לוקסוס. נכון שגם אני כרפלקסולוגית לעתים מפנה אנשים לשיטה אחרת שאולי מתאימה יותר לאותו אדם או מהירה /אפקטיבית יותר לאותה בעיה, אבל אני חושבת שגם מטפלים רבים ברפואה משלימה לא מספיק מבינים את העומק והיכולות האדירות של השיטה הזו. יש המון נושאים שבהם דוקא הרפלקסולוגיה תיתן את התוצאה האפקטיבית ביותר , כמו למשל בעיות שבהן יש קושי נפשי חזק מעורב בקושי הגופני, כמו כמעט כל מה שקשור למערכות ההורמונליות, ובכלל איזון של מערכות פנימיות. וגם בשאר הנושאים היא לכל הפחות משתווה ביכולותיה לשיטות אחרות.

יעל ND

New member
כפי שאמרתי,

אני לא פוסלת שום טיפול מגע. אני רק אומרת, שלכל בעיה יש את הטיפול שיוצתר מתאים לה מאשר טיפול אחר. בעיני - ואין לי שום כוונה לכפות את דעתי על אף אחד - בעיניי רפלקסולוגיה היא אחות קטנה וחביבה של דיקור. \אז כפי שיש עבודות בית, שתתני לעשות לילד גדול ולא תתני לאחותו הקטנה - כך יש בעיות, שאטפל בהם בדיקור ולא אטפל ברפלקסולוגיה. ויש כאלה, שאטפל ברפלקסולוגיה ולא בדיקור. מקווה, שדוגמא זו מוצלחת יותר. במקרה הנדון, לדעתי האישית, כל עוד מדובר בבעיה מולדת ואולי אף תורשתית, צריך להפעיל כלים יותר חזקים מרפלקסולוגיה, עם כל הכבוד לה. זה הכול. אם גברת הצליחה - אני מאד שמחה בשבילה ובשביל מטופלת שלה, ושאלתי, על דרך טיפולית שלה רקר מתוך רצון הכן לדעת, איך היא עשתה זאת. לפעמים אנחנו מגיעים להשגים גדולים בעזרת אמצעים דלים - ולפעמים לא מגיעים לתוצאות גם עם תותחים. הכול קורה. בן אדם זה לא מכונה והכול אפשרי. אני מקווה, שאיש לא נפגע ושנושא מיצא את עצמו עד הסוף... שלום והרבה בריאות והצלחה לכולם.

0 אור 0

New member
האמת - דוגמא ממש לא מוצלחת ואפילו מעליבה

אני מאד מפרגנת לרפואה סינית, יש לי המון כבוד אליה, ובאמת במקרים מסויימים אני שולחת אנשים למטפל ברפואה סינית שאני מכירה וסומכת עליו. אבל יש גם הרבה מאד מקרים שבהם לרפלקסולוגיה יש יתרון גדול, וד"א אני מכירה אפילו מקרים שבהם עיסוי רפואי (כאילו ממש "רק" מגע - בניגוד לרפלקסולוגיה שהיא שיטה הוליסטית מקיפה) פתר לאנשים בעיה אחרי שהם טופלו בדיקור זמן רב ללא הצלחה. לקורא לרפלקסולוגיה האחות הקטנה של הדיקור, מין משחק נחמד כזה שאפשר לשחק בו כשאין בעיה רצינית, זה ממש לא להבין את השיטה והיכולות שלה. כמטפלת רב תחומית, שיש לה הרבה מאד כלים ושיטות - אני רואה את הרפלקסולוגיה ככלי הכי חזק ועוצמתי שברשותי אשר משמש לטיפולי עומק וריפוי אמיתי. וד"א: הסיבה המקורית שהגעתי ללימודי רפואה משלימה היא טיפול רפלקסולוגי שממש הציל אותי (אחרי כמה שנים של הזנחה מצד הרפואה המערבית, ושל נסיונות כושלים להיעזר בשיטות אחרות - בעיקר הומאופתיה)

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

כמישהי שמאמינה מאוד ברפלקסולוגיה וביכולותיה ובמשך השנים ראיתי "ניסים" כאלה ואחרים אני לא רואה לנכון להסביר מעבר למה שהסברנו קודם. כל אחד ואמונותו, כל אחד ודרך הטיפול שלו וברור מאליו שהראיה היא לטובת המטופל ולמענו ושוב הכל ענין של השקפת עולם וגישה.

0 אור 0

New member
רפלקסולוגיה היא הדבר הכי רחוק מקוסמטיקה שיש

ולא שאני מזלזלת בקוסמטיקה חס ושלום, אבל רפלקסולוגיה היא השיטה שמטפלת במקור של הבעיות, טיפול מהשורש גם אם הבעיה היא גופנית, גם אם היא נפשית וגם אם אנרגטית (למשל חוסר איזון של הצ'אקרות), העובדה שהטיפול נעשה דרך מגע, רק מחזקת ומאפשרת הגעה לאנשים שמתקשים לקבל טיפולים אחרים. בפרט, יש הרבה מאד הצלחות בטיפול בבעיות מסוג של הפרעות תקשורת, רגישות יתר למגע ועוד בשיטה זו.

0 אור 0

New member
האמת שהסיבה שעניתי אחרי הרבה זמן

היתה שקיויתי שיענה לך לפני מישהו שכן מכיר, אפשר אולי לצאת מתחום האינטרנט ולנסות להתקשר למי שמתעסק בהכשרת מטפלים בריפוי בעיסוי (כמו סמינר הקיבוצים א דוד ילין) ולשאול שם

תודה ../images/Emo13.gif אני מחפשת...

זה לא יאמן, כל המידע שיש באינטרנט אבל כמעט ואין מידע על ריפוי בעיסוק למבוגרים וגם לא על מטפלים בתחום. אני עוד אמצא אני והנחישות שלי למציאת פתרונות

הומאופתיה

שלום מעין אני מציעה לחשוב על טיפול הומאופתי. זה טיפול שיכול להתלוות לטיפולים אחרים כי איננו "לוחץ" למפגש שבועי נוסף, מה שלאם טריה יכול להיות נטל. ריפוי בעיסוק "מלמד/מאמן" את הגריה החושית אך לא מטפל בשורש הבעיה. הומאופתיה יכולה להקל באופן מתמשך. כל טוב עירית

ינוקא1

New member
ההבנה של הבעיה יותר חשובה מאשר השיטה הספציפית

אם אני מבין נכון את ההיפר סנסיטציה הזו , אז המדובר בסוג של "דריכות" - "פייט אור פלייט". כל דבר בסביבה החיצונית תופס את כל תשומת הלב. אני חושב שטיפולי המגע למינהם יכולים להיות מצויינים בגלל שהם מלמדים להרפות. כנ"ל הילינג , אני חושב שדמיון מודרך וNLP יכולים להיות מצויינים , כנ"ל לימוד של אומנות תנועה כלשהיא. הטיפול יכול להיות דומה לטיפול בילדים עם קשב וריכוז - זו בעיה מאוד דומה.

למעלה